"Greek National Pride" blog / ΑΙΓΑΙΟ / ΑΟΖ / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΙΣΡΑΗΛ / Τουρκία

Κοινό μέτωπο Ελλάδας-Ισραήλ εναντίον Τουρκίας για ΑΟΖ


«Καθορίστε την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη σας με την Κύπρο, και οποιαδήποτε απειλή, αντίδραση και πρωτοβουλία της Τουρκίας εναντίον της Ελλάδας θα θεωρείται για εμάς Casus Belli».

Αυτό είναι το μήνυμα το οποίο μετέφεραν την προηγούμενη εβδομάδα Ισραηλινοί αξιωματούχοι σε ανώτατα στελέχη του ελληνικού υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Όπως αναφέρει πολύ καλά πληροφορημένη πηγή, «Οι Ισραηλινοί είναι έτοιμοι να διασφαλίσουν τα συμφέροντά τους στην ανατολική λεκάνη της Μεσογείου. Είναι στο χέρι της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει με τολμηρά βήματα».

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το Ισραήλ είναι έτοιμο να παράσχει οποιαδήποτε στήριξη στην Ελλάδα, από την στιγμή που η ελληνική κυβέρνηση αποφασίσει να προχωρήσει στον καθορισμό της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης της συμπεριλαμβανομένου και του Καστελόριζου.

 

Ιδιαίτερα δε μετά τον χαρακτηρισμό του Ισραήλ στην τουρκική «Κόκκινη Βίβλο» ως «βασική απειλή», το Τελ Αβίβ είναι αποφασισμένο όσο ποτέ να ενισχύσει ακόμη περισσότερο την στρατιωτική συνεργασία με την Ελλάδα.

Εξάλλου, τους τελευταίους μήνες τα δείγματα στο πεδίο της προσέγγισης της Αθήνας με το Ισραήλ στον στρατιωτικό τομέα υπήρξαν θετικά.

Η επικοινωνία και οι επαφές ανάμεσα στα ανώτατα κλιμάκια των ενόπλων δυνάμεων της Ελλάδας και του Ισραήλ είναι συνεχείς τους τελευταίους μήνες, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί μυστικές συναντήσεις ανάμεσα σε ανώτερους και ανώτατους αξιωματικούς των ενόπλων δυνάμεων των δύο χωρών στην Αθήνα, με αντικείμενο τόσο την στρατιωτική συνεργασία, όσο και την μελλοντική προμήθεια ισραηλινών εξοπλιστικών προγραμμάτων (εννοείται όταν και αν η Ελλάδα αντιμετωπίσει με επιτυχία την σφοδρή οικονομική κρίση).

Ενιαίος χώρος

Το Ισραήλ επιθυμεί να δημιουργηθεί όσο γίνεται πιο γρήγορα ένας «ενιαίος», επί της ουσίας, χώρος Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών με την Κύπρο και την Ελλάδα, στο πλαίσιο της εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου στην ανατολική λεκάνη της Μεσογείου.

Εξάλλου δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που το Τελ Αβίβ με δική του πρωτοβουλία έδωσε στη δημοσιότητα χάρτες με βάση τους οποίους αναγνώριζε την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ελλάδας.

Η προοπτική του καθορισμού της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης θα αποτελέσει την βάση για την υλοποίηση του σχεδίου κατασκευής αγωγού μεταφοράς φυσικού αερίου από το Ισραήλ στην Ελλάδα, με τη χώρα μας να αναλαμβάνει ρόλο διαμετακομιστικού κέντρου του φυσικού αερίου προς την Ευρώπη.

Ήδη η Ισραηλινή πλευρά από το περασμένο καλοκαίρι έχει υποβάλει αυτή την πρόταση προς την ελληνική. Ταυτόχρονα ο καθορισμός Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης από την πλευρά της Ελλάδας, θα ενισχύσει την προοπτική απόκτησης του απαραίτητου για το Ισραήλ στρατηγικού βάθους στη Μεσόγειο.

Στο Τελ Αβίβ, θεωρούν ότι στην παρούσα συγκυρία οι προϋποθέσεις είναι οι κατάλληλες, ώστε η Ελλάδα να προχωρήσει με τολμηρά βήματα στον καθορισμό των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών, δεδομένου ότι η κατάσταση στην ανατολική μεσόγειο, εξαιτίας των ραγδαίων εξελίξεων στον αραβικό κόσμο και ειδικότερα στο βορειο-αφρικανικό χώρο, ευνοεί τις τολμηρές, αλλά και εξαιρετικά μεγάλης στρατηγικής σημασίας αποφάσεις.

Κύπρος

Το Ισραήλ παρακολουθεί πολύ στενά τις εξελίξεις στην βόρειο Κύπρο και τις αντιδράσεις των Τουρκοκυπρίων, οι οποίοι ζητούν την απομάκρυνση του τουρκικού στρατού κατοχής και καθιστούν δηλωτική την επιθυμία τους για αποδέσμευση από την Τουρκία.

Σε αυτό το πλαίσιο το ενδιαφέρον τόσο της Αθήνας, όσο και του Τελ Αβίβ προκάλεσε η συνάντηση εκπροσώπων ελληνοκυπριακών και τουρκοκυπριακών κομμάτων στο ξενοδοχείο «Λήδρα Palace» στη Λευκωσία, με αντικείμενο συζήτησης το θέμα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης. Σε σχετική ανακοίνωση, σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι «Τα οφέλη των φυσικών πόρων πρέπει να προκύπτουν για όλους τους Κυπρίους και να μπορούν να συμβάλλουν στην χρηματοδότηση της λύσης του Κυπριακού».

Η ένταση και οι αντιδράσεις που εκδηλώνονται στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο εναντίον της Τουρκίας, μπορεί να επηρεάσουν μελλοντικά και τις εξελίξεις στο θέμα του καθορισμού των Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών, δεδομένου ότι επίκειται επιτάχυνση των επαφών στο πλαίσιο της διαπραγματευτικής διαδικασίας επίλυσης του Κυπριακού.

Τον περασμένο Φεβρουάριο η ηγεσία του τουρκοκυπριακού ψευδοκράτους προανήγγειλε την διεξαγωγή ερευνών για κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου και ταυτόχρονα έκανε γνωστό ότι θα προχωρήσει σε καθορισμό Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης με την Τουρκία και όλα αυτά εν μέσω των σφοδρών αντιδράσεων και των διαδηλώσεων εναντίωσης προς την τουρκική παρουσία στο βόρειο κατεχόμενο τμήμα της Κύπρου.

Καλά πληροφορημένοι διπλωματικοί κύκλοι εκτιμούν ότι εκείνη η απόφαση της τουρκοκυπριακή ηγεσίας, σε εκείνη τη συγκυρία αποτελούσε ένα ακόμη δείγμα εκνευρισμού.

Σύμφωνα με τους ίδιους διπλωματικούς κύκλους «Οι Τουρκοκύπριοι πρέπει να κοιτάξουν το μέλλον τους, να αξιολογήσουν τα υπέρ και τα κατά της τουρκικής κατοχής, η οποία τους οδηγεί σε απομόνωση και σε ένα μέλλον οικονομικής καταστροφής».

Πηγή: www.newscode.gr

34 thoughts on “Κοινό μέτωπο Ελλάδας-Ισραήλ εναντίον Τουρκίας για ΑΟΖ

  1. Αυτό ρε παιδιά είναι πολύ χοντρό!
    Τελικά ο αιώνιος εχθρός μας θα γίνει ο καλύτερος μας φίλος
    και θα μας βγάλει από τον τουρκικό βάλτο!
    Ελλάς- Ισραήλ = Συμμαχία
    Αντε γιωργάκη προχώρα!

  2. Κάθε μέρα που περνάει τους γουσταρω τους εβραιους όλο και πιο πολύ!!!!!
    (αν ξυπνησουν και τα δικά μας τα γκαφαλια απο δω….)

  3. ξυπνατε !! παλι κοτεs ειμαστε γ@μω τουs εξοπλισμου μας γ@μω !!! δεν μπορουμε μονοι μαs ? τι στο διαλο; τωρα εχουμε και τουs ισραηλινουs τι περιμενουν ;;;;;

  4. ακουγονται πολυ ωραια ολα αυτα αλλα ξερουμε σιγουρα οτι ειναι αξιοπιστα?
    αν ειναι αληθινα ειναι η τελεια ευκαιρια αλα απο την αλλη τι δεσμευσεις εχουμε

  5. zanglos δεν μας αγαπησαν..το συμφερον τους κοιτουν..και εμεις να κοιταξουμε το δικο μας χωρις γραφικοτητες τυπου «ελλας-ισραηλ φιλια»..αυτα ειναι για μικρα παιδακια..

  6. Έλα ρε συ αντώνη μη μας αποπαίρνεις, όλα στη ζωή έχουν την αξία τους και το νόημα τους.
    Ακριβώς, δεν μας αγάπησαν, το συμφέρον τους και το συμφέρον μας κοιτάμε.
    Όταν αυτά τα δυο συμπίπτουν και αυτοί μας κάνουνε πλάτες στο τουρκικο τέρας,
    εγώ τους αποκαλώ φίλους, εσύ πες τους κάτι άλλο.

  7. Τι κερδισαμε τοσα χρονια με την εχθρικη μας σταση απεναντι στο Ισραηλ?Η μονομερης υποστηριξη των Αραβων απεναντι στο Ισραηλ δεν μας προσφερε τιποτα ουσιαστικο,τωρα πρεπει να κοιταξουμε το συμφερον μας.
    Δεν θα πολεμησει κανενας για εμας η μαζι μας,ιδιαιτερα αν τρεμουμε στην παραμικρη απειλη και δεν υπερασπιζομαστε τα συμφεροντα μας.Το Ισραηλ ειναι σοβαρο κρατος και ψαχνει για σοβαρους εταιρους.

  8. Αυτό είναι ένα μάθημα για τους Έλληνες που πάντα στηρίζονταν σε παραδοσιακούς φίλους.Ο Τσόρτσιλ είχε πει ότι δεν υπάρχουν φίλοι μεταξύ των εθνών αλλά παραδοσιακά συμφέροντα,είναι μια ευκαιρία να βάλουμε το συμφέρον του Έθνους μπροστά και με σταθερές κινήσεις να προχωρήσουμε, κι άν αυτό σημαίνει ότι θα γίνουμε φίλοι με τους Εβραίους,άς γίνουμε.Εξάλλου τα τελευταία 40 χρόνια δεν μας βοήθησε κανείς παραδοσιακός φίλος…..

  9. Το έχω αναφέρει πριν λίγο καιρό!

    Όποιος είναι έξω από τον χορό πολλά τραγούδια λέει!!!

    Πρώτα από όλα θεωρώ,απολύτως δεδομένη την κήρυξη πολέμου από πλευράς Τουρκίας σε περίπτωση που η χώρα μας αποτολμήσει την οριοθέτηση της συγκεκριμένης ΑΟΖ ή την μονομερή επέκταση των εθνικών Ελληνικών χωρικών υδάτων από τα σημερινά 6 στα 12 ναυτικά μίλια!!Τα πράγματα δεν νομίζω ότι είναι τόσο απλά!

    Αναρωτιέμαι λοιπόν!Κατά πόσο σοβαρές και αξιόπιστες είναι οι εγγυήσεις Ισραηλινής υποστήριξης προς την πάτρίδα μας σε περίπτωση οριοθέτησης εντέλει,αυτής της κοινής ΑΟΖ μεταξύ Ελλάς-Κύπρου εκ μέρους μας;;Σε τέτοια περίπτωση είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι οι Τούρκοι θα στρέψουν τα όπλα τους κατά της χώρας μας!

    Ξέρετε τί υποψιάζομαι;;;

    Το Ισραήλ θα την «κάνει» με ελαφρά πηδηματάκια αφήνοντάς μας να «φαγωθούμε» μόνοι μας με τους Τούρκους χωρίς απολύτως καμία Εβραιοαμερικάνικη υποστήριξη!Θα αιματοκυλιστούν Αιγαίο ,Έβρος ίσως και η Κύπρος, με χιλιάδες θύματα,ακόμη και μικρά παιδιά, μόνο και μόνο προς εξυπηρέτηση σκοτεινών Εβραικών και Αμερικανικών συμφερόντων!

    Το Ισραήλ είναι πολύ ύπουλο κράτος!Το έχει αποδείξει αυτό στο παρελθόν!Πχ πόλεμος έξι ημερών το 1967!

    Κάτι γνωρίζουν οι κυβερνώντες μας και δεν πραγματοποιούν οριοθέτηση ΑΟΖ!

    Στο μεταξύ έχουμε μερικούς αδαείς που κατακρίνουν τον πρωθυπουργό,υποδεικνύοντας του να προχωρήσει άμεσα σε οριοθέτηση ΑΟΖ χωρίς να λαμβάνουν υπόψιν τους κάποιες αρνητικές παραμέτρους όπως Τουρκικά αντίποινα σε τέτοια περίπτωση καθώς και ότι προανέφερα πιό πάνω!

    Εν πάσει περιπτώσει πείτε ότι σε περίπτωση Ελληνοτουρκικών εχθροπραξιών λόγω ΑΟΖ μας υποστηρίξει τελικά το Ισραήλ!!!

    Έχετε βιώσει κάποιον πόλεμο;;;Νομίζετε ότι είναι απλές μπομπίτσες και πυροτεχνήματα ένας σημερινός πόλεμος;;;;Τα σημερινά οπλικά συστήματα είναι καταστροφικότερα από ποτέ!!Ειδικά Ελλάδα και Τουρκία έχουν συγκεντρώσει πάρα πολύ πολεμικό σιδερικό εκατέρωθεν!Στην περίπτωση λοιπόν Ελληνοτουρκικού πολέμου η πιό ρεαλιστική φράση θα είναι η:Απόλυτη καταστροφή και φρίκη!!!

    Ιδού κάποια από τα αποτελέσματα ενός πολέμου!:
    https://nationalpride.wordpress.com/2011/02/24/%CE%B5%CE%BE%CE%B5%CE%B3%CE%B5%CF%81%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CE%B1-%CE%B1%CE%B4%CE%AD%CF%81%CF%86%CE%B9%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CF%82-%CE%BD%CE%B5%CE%BA%CF%81%CE%AC-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%BC/

    Αφιερομένο σε αυτούς τους ριψοκίνδυνους και ημιμαθείς που αρέσκονται(στα λόγια φυσικά) στο να παίζουν με την φωτιά!

  10. Η Στρατηγική συμμαχία Ελλάδος και Ισραήλ διασφαλίζει τα Ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα.Ήρθε η ώρα η Ελληνική κυβέρνηση να τολμήσει να προχωρήσει αποφασιστικά στον καθορισμό της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

  11. Συμφωνώ με την ανάπτυξη του {Πελοποννήσιου}αλλά θέλω να του θυμίσω τα κάτωθι.
    -Στις Τουρκκικές ασκήσεις απο 7/3 έως 14/3 τπ Enterprise παρακολουθούσε την άσκηση και αποτρέποντας τους Τούρκους για προβοκάτσια στο Καστελόριζο.
    -Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εγκρίνει την ΑΟΖ.
    -Οι ΗΠΑ έχουν εγκρίνει την ΑΟΖ, διότι θα εκμεταλλευθούν πετρέλαια.
    -Η Μέρκελ έχει ταχθεί για πρώτη φορά υπερ της δίκαιης λύσης του Κυπριακού και εστιγμάτισε την κωλυσιεργεία της Τουρκίας, μιας χώρας που παραδοσιακά είχε καλές σχέσεις με τους Τούρκους.
    Πιστεύω ότι τα πετρέλαια είναι ο απο μηχανής θεός που θα βοηθήσει την Ελλάδα να βγεί απο αυτόν τον βόρβορο.
    Βέβαια θα δαγκώσουν γερά αλλα σε αυτήν την δύσκολη στιγμή το σημαντικό είναι να εξασφαλισθεί η βιωσιμότητα και η ακεραιότητα της χώρας μας και το μέλλον της νεολαίας που κατα χιλιάδες μεταναστεύουν και φυσικά δεν θα ξαναγυρίσουν, και τότε να δούμε που θα φθάσουν τα αποθέματα των ασφαλιστικών ταμείων.

  12. Κάποιο λάκκο έχει η φάβα.Αν πάρουμε σαν δεδομένο ότι ο Παπανδρέου είναι προδότης και θέλει να ξεπουλήσει τον ορυκτό μας πλούτο τότε θα έπρεπε να ανακηρύξει ΑΟΖ για να ικανοποιήσει τα αφεντικά του.Αν πάλι πούμε πως είναι πατριώτης και αγαπά την Ελλάδα τότε θα έπρεπε να ανακηρύξει ΑΟΖ μπας και βγούμε από την δύσκολη κατάσταση με τα λεφτά των γεωτρήσεων.Δεν εξηγείται!Εκτός αν οι κυβερνήσεις διαχρονικά ήταν πολύ χέστηδες και φοβούνται πως με τυχόν πόλεμο θα χάσουν και την κουτάλα και τον πόλεμο.Οπότε σου λέει «κάτσε εκεί που είσαι,καλά είμαστε και έτσι».Αλλά τότε δεν ικανοποιείς ούτε τα αφεντικά ούτε τον λαό.Ρε μπας και το έχουν στο σιγά και αθόρυβα και σε κανένα χρόνο βγούμε με ΑΟΖ;

  13. «Ήρθε η ώρα η Ελληνική κυβέρνηση ώστε να τολμήσει τον καθορισμό της Ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης!»

    Τί λέμε τώρα ;;;

    Είπαμε!Τέτοιο σχέδιο υπό τις παρούσες συνθήκες,κατά την γνώμη μου είναι παρανοικό καθώς όπως άλλωστε προείπα θα προκαλέσει Ελληνοτουρκική σύρραξη με συνέπεια την ολοκληρωτική καταστροφή και των δύο πλευρών!!!Φοβάμαι πως σε τέτοια περίπτωση, το Ισραήλ θα μας αφήσει στα κρύα του λουτρού!

    Μα καλά τί γράφω και εγώ με την σειρά μου τώρα;;;

    Ποιός θα τολμήσει να προχωρήσει σε οριοθέτηση ΑΟΖ;;;;Αυτός ο καθυστερημένος καρνάβαλος που έχουμε για πρωθυπουργό;;;Ο ΓΑΠούκος;;;;;Αυτός είναι χ.στης!!!!

    Ασε και τα είδαμε τα χαϊρια του!Προεκλογικά το 2009,αυτός δεν ήταν που μας μπουρδολογούσε ότι λεφτά υπάρχουν;;;;

    Θεωρείτε ρε παιδιά αξιόπιστος τέτοιος μπουρδολόγος καρνάβαλος;;;Θεωρεί κανείς ικανό, αυτό το ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΆ γελείο υποκείμενο, να χειριστεί τέτοιο λεπτό Εθνικό ζήτημα όπως αυτό της οριοθέτησηςς ΚΟΙΝΉΣ ΑΟΖ με Κύπρο ;;Θαυμάστε τον πρωθυπουργάρα σε ένα παραλλήρημα αερολογίας!Μιλάμε ο άνθρωπος είναι μπαρούφας και αέρας κοπανιστός:

  14. Εαν ειναι να μας καθοδηγει ο φοβος και να μην εξασκουμε τα κυριαρχικα δικαιωματα μας ας το κλεισουμε το ΄΄μαγαζι΄΄.Γιατι να ξοδευουμε μεγαλα ποσα για την αμυνα?Ας γινουμε δορυφορος της Τουρκιας για να μην μας απειλει με πολεμο.Λες και η Τουρκια ειναι τοσο ισχυρη που μπορει να μας συντριψει και να παει κοντρα στα συμφεροντα ολων των ισχυρων διεθνων παικτων.
    Οσο και να μην μας αρεσουν μερικες ενεργειες των Ισραηλινων εχουν αποδειξει οτι τα συμφεροντα τους τα υπερασπιζονται με καθε τροπο.Το Ισραηλ ηταν τοσο υπουλο το 67 οσο η Αιγυπτος και η Συρια το 73 στον πολεμο του Γ

  15. Πάντως για να κάνουν πόλεμο οι Ισραηλινοί στο πλευρό μας ξεχάστε το.Η Τουρκία δεν είναι ούτε Παλαιστίνη ούτε Λίβανος. Το Ισραήλ δεν θα δικινδυνεύσει μεγάλες απώλειες σε πόλεμο με τη Τουρκία για να ενισχύσει την Ελλάδα.Έχει γύρω του πολλούς εχθρούς που αν μυριστούν αδυναμία του θα του επιτεθούν. Οπότε η αξιόπιστη πηγή μάλλον ή βαλτή είναι ή όχι και τόσο αξιόπιστη.

  16. Πάντως εγώ πουθενά δεν ανέφερα ότι μπορεί να μας συντρίψει η Τουρκία σε περίπτωση Ελληνοτουρκικής σύρραξης!!!

    Είναι φυσικά αδιανόητο να κοντραριστεί με τους ισχυρούς της γής,διότι επίσης, δεν μπορεί!

    Απλώς εγώ τόνισα παραπάνω πως η Ελλάδα και η Τουρκία έχουν συγκεντρώσει τόσο πολύ πολεμικό σιδερικό υλικο εκατέρωθεν ,με συνέπεια σε περίπτωση Ελληνοτουρκικής πολεμικής σύρραξης,να υποστούν και οι δύο πλευρές πρωτοφανή καταστροφή και με την φρίκη να φτάνει σε αδιανόητα ΓΙΑ ΕΜΆΣ επίπεδα,όπως στις εικόνες του άρθρου που παρέθεσα στο @11 σχόλιο!!!!

    Ο πόλεμος είναι ωραίος στα λόγια!Στη πράξη όμως είναι πάρα πολύ άσχημος,γι αυτό προτείνω σε κάποιους να είναι μετρημένοι στα λόγια τους!Στους φιλοπόλεμους που αγνοούν τη έστι πραγματικός πόλεμος με χρήση των σημερινων καταστρεπτικων οπλικών συστήματών,αναφέρομαι!

    Αγνοούν επίσης κάποιοι πως ίσως με ύπουλο τρόπο, προσπαθούν οι Ισραηλινοί σε συνεργασία με τους κατά τα άλλα «συμμάχους» μας να μας σύρουν εις έναν φονικότατο πόλεμο με τους Τούρκους!

    Μερικές φορές η εθνικιστική τρέλα έχει και τα όριά της!

    ΣΕ περίπτωση σύρραξης θα βγουμε χαμένοι και εμείς αλλά και οι Τούρκοι με τις ανυπολόγιστες καταστροφές και τα ποτάμια αίματος!

    Ειδικά όταν στην θέση του Έλληνα πρωθυπουργού έχει στρογγυλοκαθήσει ο ανίκανος(όπως πολλάκις έχει αποδειχθεί) ΓΑΠ!;;Πως θα χειριστεί άραγε μια Ελληνοτουρκική κρίση λόγω ΑΟΖ αυτός ο πανάσχετος και άθλιος άνθρωπος;;Είναι αξιόπιστος για πρωθυπουργός;;;Μπορεί να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων;;;

    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!!!ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΤΟ!

  17. Δεν παμε να φτιαξουμε τον ΄΄Αξονα΄΄με το Ισραηλ,δεν χρειαζομαστε να πολεμησουν μαζι μας.Απο αυτη την καλη σχεση μπορουμε να παρουμε πολλα,αν κινηθουμε γρηγορα και εξυπνα.
    Αν το κρινει απαραιτητο για την επιβιωση του το Ισραηλ θα χτυπησει την Τουρκια με οποιο τροπο μπορει,με στρατιωτικο η διπλωματικο χτυπημα.Η Ελλαδα ειναι μονη της και μπορει να αντισταθει χωρις τριτους.

  18. na doume ena pragma mono !!!
    einai to kalitero Alogo, H epilogie » ELLADA»
    apo to israel …
    1.o axonas -> israel-kypros-Elladas …
    einai o pio sinferon, kai o pio asfaleis
    se olles tis periptoseis .
    2. kai mono pou tonise to Israel ..otei tha mas bohtheisi..se auto to entexomeno, ftanei gia tous apenandi tous Torkous …
    sto paixnidi einai kai H kourdi !!!!!!!
    nomizaite oti tha afisoune mia tourkia na kanei oti theli stin pankosmia skakiera ???
    erxaite to telos tis tourkias … o diamelismos ….afou sta teleftea den akouge kai ekane oti ithele ..
    o kainourgios doriforos ..pleon tha einai ..to neosistato Kurdistan !!
    pou tha exei kai proswasi stin thalassa !!
    enas polemos ..den einai pote kalos …ala na ton xaneis xopis na polemisis einai katastrofikos !!
    exfaristo ..!!
    leonidas apo Xanthi !!

  19. Το Ισραήλ έχει δείξει επανειλημένα πως οταν λέει κάτι το εννοεί.
    Δεν διστάζει να πάρει στρατιωτική πρωτοβουλία εκεί όπου ακόμα και οι ΗΠΑ το σκέφτονται (Συρία, βομβαρδισμός πυρ. αντιδραστήρα).
    Το Ισραήλ θέλει έναν πυθμένα που θα περνούν οι αγωγοί ο οποίος θα ανήκει σε κράτη που ανήκουν στην Ε.Ε σαν Ελλάδα και Κυπρό που να τηρούν τις υπογραφές τους, που δεν θέλούν να το παίξουν «όλα τα σφάζω όλα τα μαχαιρώνω» (βλ. Τουρκία).
    @Λεοννάτος:Πότέ δεν βλέπαμε εχθρικά το Ισραήλ, αλλά με κάποια επιφυλακτικότητα (βλέπε Παλαιστήνη), και δεν έχαμε πολλά στρατιωτικά πάρε δώσε μάλλον για να μην στεναχωρίσουμε τους φίλους μας τους Άραβες.
    Παρόλα αυτά έχουμε υπογράψει στρατιωτική συμφωνία παλαιότερα απο την Τουρκία, αλλά έμεινε σε κάποιο συρτάρι.
    Η υπόθεση Οτσαλάν αναθέρμανε της σχέσεις Τ. και Ι. μέχρι που η Τουρκία έδειξε το πραγματικό της πρόσωπο και στο Ισραήλ(αφού καλά καλά το απομίζησε τεχνολογικά).
    Ήρθε λοιπον ο καιρός να εφαρμοστεί και να συμπληρωθεί η ήδη υπάρχουσα συμφωνία, και να πάει ακόμα παρά πέρα. Θα είναι πρός όφελος όλων μας.
    ΑΟΖ εδώ και ΤΩΡΑ!!

  20. Πελλοπονησιε παρόλο το νεαρό της ηλικίας σου κατα την γνώμη μου σκεφτεσε πιο ώριμα απο πόλλους εδω ,
    Δεν θα κουραστω να το λέω ότι θαυμάζω τον τροπο σκεψεως και επιχηρηματολογιας σου ,
    Ακριβώς έτσι βλέπω και Εγώ τον ξαφνικό έρωτα μεταξύ ισραήλ και Ελλάδας
    Στο Τέλος θα είστε οι χαμένοι της ιστορίας

  21. Ας είμαστε ρεαλιστές, ανάμεσα στην γενική σύρραξη και στην άτακτη οπισθοχώρηση
    που συνεχώς η τουρκια μας επιβάλει υπάρχει η μέση λύση που είναι και η ρεαλιστικότερη.

    Η Ελλάδα σε συμφωνία με Ισραήλ και USA πρέπει να ανακηρύξει την AOZ και
    να είναι έτοιμη για εχθροπραξίες. Ένας πιθανός πόλεμος με την τουρκια,
    που μάλλον μπλοφάρει, θα είναι δυο ημέρες αναμέτρηση στον αέρα και στην θάλασσα.
    Θα πέσουν αεροπλάνα, θα βουλιάξουν πλοία, αλλα κανείς δεν θα πλήξει αμάχους.

    Μετά από μεσολαβήσει του ΝΑΤΟ και USA σταματούν οι εχθροπραξίες
    και η Ελλάδα κέρδισε στις εντυπώσεις και παρέμεινε το AOZ!

    Η συνεχή οπισθοχώρηση για τον φόβο του πολέμου είναι απαράδεκτη
    και μας οδηγεί σε Εθνική ήττα. Καλύτερα πόλεμος με αναγεννημένη
    Εθνική υπερηφάνεια, παρα καθημερινή ξεφτίλα.

    Το aggression και ο επεκτατισμός της τουρκίας μπορεί να σταματήσει μόνο με τα
    όπλα, μπορούμε, οι συγκυρίες με σύμμαχο το ισραήλ, που κατά επέκταση
    σημαίνει και με USA, είναι θετικές για μια αναμέτρηση.

  22. Μαλλον ηταν κατι παραπανω απο επιφυλακτικοτητα,το Ισραηλ το αναγνωρισαμε de jure την δεκαετια του 90,ακομα και Αραβικα κρατη το ειχαν ηδη αναγνωρισει.Παρα την θεση μας στο παλαιστινιακο ακομα και στο Κυπριακο τα Αραβικα κρατη ειχαν ταχθει υπερ των ομοθρησκων Τουρκοκυπριων μεσω της Ισλαμικης διασκεψης.Εαν δεν ειχαν το Παλαιστινιακο θα ειχαν ηδη αναγνωρισει το ψευδοκρατος.
    Εαν ειχε προχωρησει η στρατιωτικη και οχι μονο συνεργασια μας με το Ισραηλ τα πραγματα ισως ηταν καλυτερα.Πολλοι Ελληνες αντιμετωπιζουν το Ισραηλ οχι απλως με εχθρικο τροπο αλλα με μισος,λες και ειναι το Ισραηλ που εχει υπο κατοχη την Κυπρο και απειλει τα συμφεροντα μας και την εδαφικη ακεραιοτητα μας.
    Μπορουμε να οφεληθουμε σε πολλους τομεις(στρατιωτικο,διπλωματικο,οικονομικο…)Εαν δεν εκμεταλλευεσαι τις ευκαιριες που εμφανιζονται εισαι αξιος της μοιρας σου.
    Δεν θα σχολιασω καν το θεμα τι ειναι πολεμος και οι ποιες οι επιπτωσεις του.Χαμενοι θα ειμαστε αν σε καθε απειλη του εχθρου και σε καθε παραινεση συμμαχου υποχωρουμε.

  23. «Έχετε βιώσει κάποιον πόλεμο;;;Νομίζετε ότι είναι απλές μπομπίτσες και πυροτεχνήματα ένας σημερινός πόλεμος;;;;Τα σημερινά οπλικά συστήματα είναι καταστροφικότερα από ποτέ!!Ειδικά Ελλάδα και Τουρκία έχουν συγκεντρώσει πάρα πολύ πολεμικό σιδερικό εκατέρωθεν!Στην περίπτωση λοιπόν Ελληνοτουρκικού πολέμου η πιό ρεαλιστική φράση θα είναι η:Απόλυτη καταστροφή και φρίκη!!!»
    Πελοποννήσιος
    Ευχαριστούμε για την ενημέρωση,θα το έχουμε στα υπόψιν μας την επόμενη φορά που θα πρέπει να προασπιστούμε τα κυριαρχικά δικαιώματα μας.

  24. Στην παρουσα κατασταση που βρισκομαστε οποιαδηποτε συμμαχια ειναι ευπροσδεκτη, πολυ περισσοτερο εφοσον ταυτιζονται τα συμφεροντα.Ακουγεται καιροσκοπικο αλλα ειναι ρεαλιστικο.Εξαλλου πισω απο το ισραηλ βρισκονται και οι αμερικανοι που φαινεται να επιθυμουν σφοδρα αυτου του ειδους τις συμμαχιες τωρα.Το ερωτημα ειναι κατα ποσο αυτη η ατολμη και δειλη κυβερνηση αποφασισει να διεκδικησει επιτελους τα δικαιωματα της.

  25. Ακριβώς FIL, αλλα θέλω να πιστεύω ότι το τρίγωνο USA, Ισραήλ, Αθηνα,
    βαδίζει κατόπιν σχεδίου και θα έχουμε θετικά αποτελέσματα,
    όχι γιατί το αξίζει ο GAP, όχι, αλλα γιατί τα συμφέροντα του
    Iσραήλ, στρατηγικά, οικονομικά, συμπίπτουν μα τα Ελληνικά.

  26. Αγαπητοί συνομιλητές δίκιο έχετε. Ότι όντως ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΑΛΛΑ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟΣ . Στά δύσκολα δέν μπορούμε νά τό εμπιστευτούμε. Πολλοί αφελώς κραυγάζουν: Ελλάς-Ισραήλ Συμμαχία. Καί τήν ίδια στιγμή πληροφορούμαστε ότι υπάρχουν φωνές από τό Αμερικανοεβραικό λόμπυ αλλά καί στό Ισραήλ [ jerousalem post] ΓΙΑ ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΟΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ! Τί μπορούμε νά περιμένουμε από τό Ισραήλ ; Τεχνολογία αιχμής νά ξυπνήσει επιτέλους ή Ελληνική πολεμική βιομηχανία. Περί ΑΟΖ: Μέ τόν Αμερικανό GEOFRY GEORGE MINEIKO PAPADREOU καί τήν κυβέρνηση ΔΝΤ [ΤΡΟΙΚΑ] ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΟΖ. Γιατί ό Gap ΤΌ ΑΙΓΑΙΟ ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΟΥΛΗΣΕΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΤΟΥ 25 ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟΥ. Καί όσο γιά τόν φίλτατο »ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΟ» πού προσπαθεί νά φαντασθεί αντίδραση τού παιντιού σέ κρίση μέ τήν Τουρκία: Οί μεχμετζίκ [τούρκοι στρατιώτες] θά καταλαμβάνουν Καστελλόριζο ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΩΤΙΠΟΥΡΓΚΟ ΜΑΣ ΘΑ ΑΜΥΝΕΤΑΙ ΜΕ ΔΙΑΒΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΟΗΕ , ΣΑ ΕΕ. Άλλωστε τό έχει πεί σέ ομογενειακη εφημερίδα του Καναδά [ Πατρίδες τού Θ Σάρρα]. Ώς ΥΠΈΞ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΗΜΙΤΗ: Όταν έχουμε ένα κτήμα καί κακόβουλος επεκτατικός γείτονας τό εποφθαλμιά . Άς τού δώσουμε λίγα στρέμματα γιά νά κοιμώμαστε ήσυχοι.

  27. 27@ Επωνυμε!!!Γνωρίζεις τα καταστροφικά αποτελέσματα ενός σημερινού πολέμου;;;;

    Προφανώς όχι!

    Να σου υπενθυμίσω όμως, ότι δεν βρισκόμαστε πλέον στο 1940, όπου ο τότε Ελληνοιταλικός πόλεμος έγινε με «προιστορικά» και»αθώα» όπλα,εφόσον συγκριθούν με τα σημερινά ιδιαίτερα καταστρεπτικά και συνάμα φονικότατα οπλικά συστήματα!!

    Πιό πάνω γράφεις:ΑΟΖ εδώ και τώρα!!!!!

    Το σχέδιο αυτό σύμφωνα με τις υπάρχουσες συνθήκες είναι παρανοϊκό, καθώς πιθανότατα θα αποτελέσει την αφορμή έναρξης Ελληνοτουρκικού πολέμου!

    Το Ισραήλ το οποίο έντεχνα με ύπουλο τρόπο σε συνεργασία με Αμερικανούς θα μας σύρει σε Ελληνοτουρκική σφαγή,ΔΕΝ πρόκειται να μας βοηθήσει,καθότι θα την κάνει με ελαφρά πηδηματάκια!

    Και όλα αυτά προς εξυπηρέτηση Εβραιοαμερικανικών συμφερόντων στην περιοχή μας!

    ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ!

    ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΟ!ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΟΜΩΣ!!

    Άλλωστε την θέλω την ειρήνη μεταξύ των λαών!Ακόμη και με του Τούρκους!ΕΚΑΝΑ κανένα έγκλημα;;;;;

    Υ/Γ Εξυπακούεται όμως ότι ΔΕΝ θα παραχωρήσουμε εθνικά εδάφη μας!

  28. Απο την στιγμή που η Τουρκία το μόνο που δεν επωφθαλμιά είναι το Ιόνιο, και αμφισβητεί τα πάντα, προκαλεί κάθε μέρα, το να θέλεις ειρήνη με την Τουρκία είναι έγκλημα.
    Δεν μπορείς να θές και ειρήνη και να ΜΗΝ παραχωρήσεις εδάφη.
    Θέλεις(ειρήνη) ότι θέλουν και οι ηγεσίες εδω και 35 χρόνια, και να τα αποτελέσματα!!!!Καθημερινές προκλήσεις και αμφισβητήσεις.
    Σε παρακαλώ χαλάρωσε με το Ισραήλ, ακόμα και να υπάρχει σχέδιο είμαστε στον βασικό σχεδιασμό του, δεν θέλει να μας σείρει σε κανέναν πόλεμο,απλά μίλησε στην Τουρκία την γλώσσα που καταλαβαίνει καλά.Δηλαδή την γλώσσα της απειλής και της ισχύως.
    Το casus beli δεν πρέπει να θεωρείται αποκλειστικό προνόμιο των Τούρκων.
    (όπως και το προληπτικό πλήγμα αποκλειστικό προνόμιο των Ισραηλινών).
    Δεν έχω ζήσει πόλεμο αλλά αν έρθει εκείνη η στιγμή δεν θα φοβηθώ, ούτε θα κάτσω να απαριθμώ τα συν και τα πλήν καλαίγοντας.
    Απλά θα πάω.
    Όλα τα περι πολέμου που είπες τα ξέρουν όλοι,είναι δεδομένα.
    Ωραία!!!!Τι κάνουνε δηλαδή;Πρέπει να κιοτέψουμε επειδή ο πόλεμος είναι φρίκη;
    Την ειρήνη την διαφυλάτουν πάση θυσία οι κυβερνήσεις όλες τα ταλευταία 35 χρόνια.
    Τα πάντα έχουν και τα όρια τους.

  29. Πελοποννήσιος ΠΟΤΕ Ο ΦΟΒΟΣ ΚΑΙ Η ΕΠΙΚΛΗΣΗ ΤΩΝ ΘΗΡΙΩΔΙΩΝ ΕΝΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΠΕΤΡΕΨΕ.
    ΟΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΣΤΗΝΕΤΑΙ ΣΤΑ 4 ΚΑΙ ΥΠΟΜΕΝΕΙ ΤΗ ΜΟΙΡΑ ΤΟΥ.
    ΟΠΟΙΟΣ ΟΧΙ, ΑΓΩΝΙΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ!

Σχολιάστε