"Greek National Pride" blog / ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Gazeta Tema: «Όταν η Γερμανία ήταν στη θέση της Ελλάδας και παρακαλούσε για βοήθεια! »


  Το αποτέλεσμα μιας δημοσκόπησης του γερμανικού πρακτορείου DPA είναι σαφές: Τα δύο τρίτα των Γερμανών δεν θέλουν  η χώρα τους να παράσχει οικονομική βοήθεια προς την Ελλάδα.

Αλλά πολλοί Γερμανοί μπορεί να έχουν ξεχάσει ή δεν γνωρίζουν ότι μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο η Γερμανία είχε παρακαλέσει την Ελλάδα για παροχή οικονομικής βοήθειας.

Πως η Ελλάδα  βοήθησε στο γερμανικό θαύμα

Λονδίνο 1953: Η Γερμανία έχει επαφές με 22 χώρες. Η γερμανική αντιπροσωπεία προτρέπει τους εταίρους να της ελαφρύνουν το χρέος. Σημαντικό στην περίπτωση ήταν το Σχέδιο Μάρσαλ.  Τότε υπήρχε τεράστια πίεση στη Γερμανία και από τις αποζημιώσεις της  για επανορθώσεις  των πολεμικών αβαριών που είχε προκαλέσει από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Η Γερμανία παρακαλούσε, τότε,  να την βοηθήσουν 22 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, η οποία έσβησε με ευκολία το ήμισυ του χρέους της.

Για την τότε νεοσύστατη Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας, ήταν μια μεγάλη βοήθεια, λέει ο Jurgen Kaiser,από την Ένωση της Πρωτοβουλίας για το Χρέος, σε σχετική επέτειο.

Το γερμανικό θαύμα δεν θα είχε γίνει

Η Γερμανία ευνοήθηκε από την απαλοιφή του χρέους,και έμεινε με ένα πολύ χαμηλότερο από αυτό το οποίο οφείλουν οι αναπτυσσόμενες χώρες ή το  σημερινό χρέος της Ελλάδας.

 Έτσι, θα πρέπει να τονίσουμε  ότι η ελάφρυνση του χρέους, αν δεν ήταν ο μοναδικός λόγος για το οικονομικό θαύμα της Γερμανίας, τουλάχιστον δεν θα είχε συμβεί  ή  θα μπορούσε να συμβεί πολύ αργότερα.

Η γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε ραγδαία μετά το 1953.

Σε δέκα χρόνια διπλασίασε το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν της. Η Γερμανία δεν ήταν ποτέ τόσο μεγάλη, με τόση οικονομική ανάπτυξη, όπως  έγινε μετά τη Συμφωνία του Γερμανικού Χρέους του Λονδίνου.

http://www.echedoros-a.gr/

4 thoughts on “Gazeta Tema: «Όταν η Γερμανία ήταν στη θέση της Ελλάδας και παρακαλούσε για βοήθεια! »

  1. ΛΑΟΙ ΧΩΡΙΣ ΜΑΚΡΑ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΑ ΕΠΙΔΕΙΞΕΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ, ΜΗΝ ΠΩ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ, ΕΧΟΥΝ ΚΟΝΤΗ ΜΝΗΜΗ.
    ΛΑΟΙ ΠΟΥ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΧΑΝΕΤΑΙ ΣΤΑ ΒΑΘΗ ΤΩΝ ΑΙΩΝΩΝ ΕΧΟΥΝ ΠΙΟ…ΚΑΛΗ ΜΝΗΜΗ.
    ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΑΥΤΟ.
    ΑΥΤΟΙ [ΣΥΝ ΚΑΤΙ ΔΑΝΟΙ, ΣΥΝ ΚΑΤΙ ΦΙΛΑΝΔΟΙ ΚΑΙ ΟΛΛΑΝΔΟΙ] ΠΟΥ ΜΑΓΚΙΖΟΥΝ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΘΕΛΟΥΝ ΑΓΓΥΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΑ ΓΙΑ ΕΝΕΧΥΡΟ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΚΑΤΙ ΑΞΕΣΤΩΝ ΚΑΙ ΒΑΡΒΑΡΩΝ ΦΥΛΛΩΝ.
    [ΟΥΝΟΙ / ΒΙΣΙΓΟΤΘΟΙ / ΟΣΤΡΟΓΟΤΘΟΙ / ΒΑΝΔΑΛΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΣΥΝΑΠΑΝΤΗΜΑ]
    ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ Ο ΣΥΣΣΩΡΕΥΜΕΝΟΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΚΑΙ ΙΔΙΩΣ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ.
    Η ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΣΥΓΧΡΟΝΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΤΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥΣ [ΠΟΥ ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΑ ΤΟΥΣ ΕΙΔΑΜΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΟΥΛΗΣΑΝ ΣΧΕΔΟΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΛΑΟΙ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕ ΗΡΩΑΣ Ο….ΚΕΜΑΛ].
    ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ!!
    ΘΑ ΓΥΡΙΣΕΙ Ο ΤΡΟΧΟΣ [ΥΔΡΟΓΟΝΑΝΘΡΑΚΕΣ] ΘΑ Γ@Μ@Σ@ΕΙ ΚΙ «ΦΤΩΧΟΣ»].

  2. ΟΤΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΝΕΡΓΟΥΝ ΥΠΕΡ ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΤΟΤΕ ΒΙΩΝΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΑΙΡΟ.ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΛΑΟΣ;ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΜΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΤΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΤΙΠΟΤΕΝΙΟ ΚΑΙ ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ;

  3. Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΙΝΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΑΛΒΑΝΙΚΗ!!!
    @3
    ΟΧΙ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΑ!
    ΠΟΥ ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ 2 ΦΟΡΕΣ,
    ΠΟΥ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΒΟΗΘΕΙΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΜΕΓΑΛΩΨΥΧΑ ΠΑΡΟΛΟ ΠΟΥ ΕΚΑΨΑΝ ΤΟΣΑ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΣΑΝ ΤΟΣΟΝ ΚΟΣΜΟ ΔΕΝ ΤΗΝ ΑΡΝΗΘΗΚΑΜΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΣΦΥΡΙΖΟΥΝ ΑΔΙΑΦΟΡΑ.
    ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΣ ΣΤΑ ΑΥΤΟΚΗΝΙΤΑ,
    ΠΟΥ ΠΙΝΟΥΜΕ ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΟΙΚΙΑΚΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ,
    ΠΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥΣ.
    ΚΑΙ ΤΩΡΑ, ΟΤΙ ΠΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΛΛΥΣΙΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΜΕΡΚΕΛ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ,
    ΚΑΙ Ο ΚΡΥΟΚΩΛΟΣ ΚΑΙ ΕΥΚΑΤΑΣΤΑΤΟΣ ΠΛΕΟΝ ΛΑΟΣ ΤΟΥΣ, [ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΩΝ ΝΑΖΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΩΜΑΣΤΕ] ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ, ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΒΑΡΥΝΘΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΟΥΤΕ ΣΕΝΤΣ.
    ΣΤΗΝ ΔΥΣΚΟΛΗ ΩΡΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ.
    Ε, ΛΟΙΠΟΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ.
    ΟΙ ΠΑΠΠΟΥΔΕΣ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΕΥΑΝ ΣΤΗΝ ΑΡΙΑ ΦΥΛΗ,
    ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΑΚΙΑ ΤΩΡΑ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΡΙΑ……..ΤΣΕΠΗ!
    ΒΡΕ ΑΥΤΟ ΤΟ DNA!!!
    «ΑΜΑ ΕΧΕΙΣ ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΙ ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙΣ ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ??»

Σχολιάστε