"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Περήφανοι για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας


του Κωστή Αϊβαλιώτη

Να μια είδηση που δεν απασχόλησε τα «σικ» Μέσα Ενημέρωσης: Πρώτη και με διαφορά αναδείχθηκε η Πολεμική Αεροπορία μας ανάμεσα σε όλες τις αεροπορίες των χωρών του NATO τον περασμένο Μάιο, με πίσω μακράν και καταϊδρωμένους τους Τούρκους που πάτωσαν και έπαθαν το χουνέρι που τους άξιζε.

Έκπληκτοι έμειναν και κάποιοι «βαρύγδουποι» του NATO που άκουγαν αλλά δεν πίστευαν ότι οι Έλληνες πιλότοι είναι μεταξύ των καλύτερων του κόσμου.

Μετά την πρωτιά αυτή της Πολεμικής Αεροπορίας μας – και μάλιστα σε άσκηση εκτός έδρας – το εμπέδωσαν καλά…

 

Πολύ καλά πήγε και η ελληνική μεγάλη αεροναυτική άσκηση «ΙΩΝΑΣ 2011» ανοιχτά του Καστελλόριζου, στις αρχές Ιουνίου. Άψογο το επίπεδο ετοιμότητας και στον Έβρο, όπου ετοιμάζουμε – όπως πληροφορούμαι – νέα αντιαρματική τάφρο.

Εκεί οι Τούρκοι τα έχουν Βρει «μπαστούνια» και με το Πυροβολικό μας (στο οποίο είχα την τιμή να υπηρετήσω, στην 163 Μοίρα, στο Διδυμότειχο), αφού διαθέτουμε ανεπτυγμένα σε διάφορα σημεία τα υπερσύγχρονα γερμανικά αυτοκινούμενα πυροβόλα «PANZER 2000GR», στα οποία είχα και εγώ εκπαιδευτεί.

Οι Τούρκοι έχουν απέναντι μας κάποια άνευ σημασίας (νοτιοκορεατικής τεχνολογίας) πυροβόλα.

Μας έλεγαν οι αξιωματικοί μας στον Έβρο ότι 1 ελληνικό «PANZER» εξουδετερώνει μόνο tου 10 τουρκικά αυτοκινούμενα πυροβόλα, ενώ με τα απίστευτα (και πανάκριβα) βλήματα «SMART» που έχουμε (και τα οποία μπλοκάρουν συγχρόνως 180 στόχους (!) και διαθέτουν θερμικές κάμερες) τίποτε δεν μπορεί να κινηθεί σε ελληνικό έδαφος και να περάσει στον Έβρο.

Άριστο και το επίπεδο ετοιμότητας των ελληνικών δυνάμεων στην Κύπρο («ΕΛΔΥΚ» και «Εθνική Φρουρά»).

Όταν έκανα ως υπάλληλος της Ευρωβουλής εκείνες τις πικρές αποστολές στην κατεχόμενη Κύπρο (τότε που οι Τούρκοι με συνέλαβαν 3 φορές) μου έκανε εντύπωση η αποσύνθεση και το άθλιο επίπεδο των τουρκικών και τουρκοκυπριακών δυνάμεων στα κατεχόμενα εν σχέσει με τη δική μας υψηλή ετοιμότητα.

Όσο για το Ναυτικό της Τουρκίας και μόνο η φράση «Μάλτα γιοκ» περιγράφει τα χάλια των Τούρκων.

Το Πολεμικό μας Ναυτικό, εξάλλου, μόνο νίκες μετρά με αντίπαλους τους Τούρκους, ενώ όλοι θυμούνται το «καζιλίκι» της τουρκικής φρεγάτας «ΓιαΒούζ» που κατάφερε να κολλήσει σε μια «γλώσσα» άμμου, με τον Αρχηγό του Τουρκικού ΓΕΝ να επιβαίνει σε αυτήν…

Από Ένοπλες Δυνάμεις πάμε καλά, λοιπόν. Από πολιτικούς κυβερνήτες πάσχουμε, ως χώρα, τα τελευταία 37 χρόνια…

ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΕΝΔΥΤΗ

6 thoughts on “Περήφανοι για τις Ένοπλες Δυνάμεις μας

  1. ΑΥΤΟΣ ΤΩΡΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΣΟΒΑΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ;ΤΙ ΣΟΪ ΑΝΑΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ;ΑΝΕΥ ΣΗΜΑΣΙΑΣ ΚΟΡΕΑΤΙΚΑ ΠΥΡΟΒΟΛΑ ΤΑ Τ-155;ΠΑΝΖΕΡ2000;(ΜΑΛΛΟΝ ΕΝΝΟΕΙ ΤΑ ΡΖΗ2000,ΑΛΛΑ ΞΕΡΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΤΟ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟ).ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΙΜΟΜΑΣΤΕ ΤΟΝ ΥΠΝΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΚΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΝΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟ.ΤΕΛΙΚΑ ΜΠΕΡΔΕΥΤΗΚΕ Ο ΑΪΒΑΛΙΩΤΗΣ.ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ…Α ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ.ΑΦΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΕΙ ΣΕ ΤΟΣΟ ΥΨΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΙΣ Ε.Δ ΕΝ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΣΤΕΡΟΥΜΑΣΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ή ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΤΩΝ ΧΟΥΝΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΠΡΙΝ 37 ΧΡΟΝΙΑ ΑΦΗΝΑΝ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗ (ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΩΜΑΣΤΕ ΚΩΣΤΑΚΗ).

  2. ΤΟΥΣ ΧΟΥΝΤΙΚΟΥΣ ΤΙ ΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ???ΓΙΑ ΠΟΙΑ ΚΥΠΡΟ ΑΦΗΣΑΝΕ ΑΝΥΠΕΡΑΣΙΣΤΗ???ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΓΡΑΦΗΣ???ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΟΠΛIΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΗΡΕ Η ΧΟΥΝΤΑ???40 F4 FADOM ,60 A 7 KORCE,40 MIRAZ F1, 200 AMX 30 .ΠΥΡΑΥΛΑΚΑΤΟΥΣ ΚΟΜΠΑΤΑΝ 2 .Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΗΤΑΝ ΠΟΥ ΑΠΕΤΗΣΕ ΝΑ ΦΗΓΕΙ Η ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΗΝ ΑΦΗΣΕ ΑΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΗ.ΚΑΙ ΤΟ 1974 ΑΥΤΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΚΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΝΑΝΕ ΤΗΝ ΣΥΝΦΩΝΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΣΕΙ Η ΧΟΥΝΤΑ.ΓΡΑΦΗΚΑΝ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ,ΟΤΑΝ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΒΡΕΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΝΤΗΘΗΚΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΤΣΕΒΙΤ ΤΟΥ ΕΙΠΕ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΧΩΡΙΣΑΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΣΥΝΦΩΝΙΣΑΜΕ???ΑΣ ΑΝΟΙΞΗ Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ???

  3. ΜΗΠΩΣ ΑΥΤΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΛΛΑΞΕ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΠΗΓΕ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ?Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ.ΚΑΛΑ ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΙΑ ΠΥΡΟΒΟΛΑ ΑΛΛΑ ΘΕΛΟΥΝ ΚΑΙ ΧΕΡΙΑ Η ΜΗΠΩΣ ΥΣΤΕΡΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ?ΗΜΟΥΝ ΜΑΥΡΟΣΚΟΥΦΗΣ ΤΗΝ ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΟΥ ΄90 ,ΤΡΕΙΣ!!! ΦΟΡΕΣ ΠΗΓΑ ΕΠΙΣΤΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΓΙ ΑΥΤΟ.ΟΜΩΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΛΑΡΧΙΑ ΕΝΑΣ ΟΔΗΓΟΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΣΕ ΣΕ 4 ΑΡΜΑΤΑ.(ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΙΣΤΡΑΤΟΥΣ)ΤΩΡΑ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΙΑ?

  4. @3 ΣΟΒΑΡΑ;ΠΗΡΕ Η ΧΟΥΝΤΑ 40 ΦΑΝΤΟΜ;(ΤΑ ΜΙΡΑΖ ΤΑ ΠΗΡΕ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ).ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΕΚΑΝΕ;ΕΓΩ;Ή ΜΗΠΩΣ ΘΕΩΡΕΙΣ ΠΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΝΟΜΙΜΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΝ;Ο ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΣΙΓΑ ΣΙΓΑ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗ ΦΟΡΑ Ο ΣΚΟΤΕΙΝΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΩΝ,ΤΩΝ «ΕΥΚΟΛΟΠΙΣΤΩΝ» ΧΟΥΝΤΙΚΩΝ,ΚΑΙ ΤΩΝ «ΠΑΤΡΙΩΤΩΝ» ΔΕΞΙΩΝ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ.@5 ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΣ.

Σχολιάστε