"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΑΔΑ

15λεπτο θρίλερ μετά από τηλεφώνημα για βόμβα σε αεροπλάνο


Δεκαπέντε λεπτά που έμοιαζαν όμως ατελείωτα κράτησε ο εφιάλτης για τους 213 επιβάτες και για την πολεμική αεροπορία, μετά από τηλεφώνημα για βόμβα που έγινε σε σκάφος Boeing που εκτελούσε δρομολόγιο από Μεγάλη Βρετανία σε Αίγυπτο.

Δύο F-16 απογειώθηκαν από το Βόλο καθώς επίσης και ένα super puma από την Ελευσίνα, προκειμένου να συνοδεύσουν το αεροσκάφος το οποίο τελικά προσγειώθηκε στο Ελ. Βενιζέλος.

 

To Βoeing της εταιρείας Τhompson, σύμφωνα με πληροφορίες έχει σταθμεύσει σε απομακρυσμένη περιοχή του αεροδρομίου, ώστε να διενεργηθούν οι απαραίτητοι έλεγχοι κατά τη διεθνή πρακτική.

Δηλαδή, όλοι οι επιβάτες απομακρύνθηκαν και οι ειδικοί θα μπουν για να ελέγξουν το αεροσκάφος όταν θα έχει ολοκληρωθεί ο χρόνος πτήσης, δηλαδή μετά τις 17:00.

Καλά στην υγεία τους είναι και οι 213 επιβάτες.

Δείτε στο βίντεο το ρεπορτάζ του δελτίου της NET.

http://www.youtube.com/watch?v=NhZ2RexWjw4star.gr

3 thoughts on “15λεπτο θρίλερ μετά από τηλεφώνημα για βόμβα σε αεροπλάνο

  1. Συνοδεύσουν? Τι σημαίνει αυτό ρε παιδιά?
    Το έπιασαν από το φτερό μη γονατίσει?
    Εν όσο ζω μαθαίνω!

  2. Για τους επιβάτες.Ούτε ψίλος στον κόρφο τους .’Εζησα με τη γυναίκα μου και φίλους μια παρόμοια περιπέτεια τον Αύγουστο του 2009 με αεροπλάνο της Suisse.Πετούσαμε από τη Ζυρίχη στη Μάλαγα, όταν πάνω από τη Μασσαλία φάνηκε στις οθόνες το αεροσκάφος να επιστρέφει. Τότε ο πιλότος είπε οτι παρουσιάστηκε πρόβλημα και θα επιστρέψει στη Ζυρίχη. Σε λίγο είπε ότι θα προσγειωθεί στη Γενεύη.Καταλάβαμε ότι τα πράγματα ήταν σοβαρά. Έπεσε παγωμάρα στην καμπίνα των επιβατών , ενώ όλοι καταλάβαμε ότι ίσως διανύουμε τα τελευταία μας λεπτά.Ταυτόχρονα ο πιλότος έκανε ταχεία κατάβαση και η αγωνία μεγάλωσε. Τελικά φτάσαμε ανακουφισμένοι στη Γενεύη , προσγειώθηκε το αεροπλάνο και αμέσως φρενάρησε χωρίς τη γνωστή τροχιοδρόμηση.Ο πιλότος είπε αγγλικά ( evacuate it )εγκαταλείψατε και άνοιξαν οι τσουλήθρες από όπου αποβιβαστήκαμε σε δευτερόλεπτα και είδαμε το αεροπλάνο περικυκλωμένο απο πυροσβεστικά οχήματα. Πολύ γρήγορα μας μετέφεραν σε αίθουσα αναμονής, όπου μείναμε πολλές ώρες και τελικά φύγαμε την άλλη μέρα για τον προορισμό μας. Η απραξία της αναμονής- από τις 5 το απόγευμα με τις 10 που μας τακτοποίησαν σε ξενοδοχείο- ήταν η μεγαλύτερη δοκιμασία. Ήταν μια δοκιμασία, αλλά και μια εμπειρία

Σχολιάστε