"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ / Τουρκία

Τι συμβαίνει στον ‘Εβρο και ανεβάζουν στρατό;


Προβοκάτσια από το τουρκικό στρατιωτικό παρακράτος (παραφυάδες του σχεδίου «Βαριοπούλα») φοβούνται στο ΓΕΕΘΑ, όσο πλησιάζουμε προς τις κρίσιμες τουρκικές εκλογές του Ιιουνίου – που θα δώσουν νέα ώθηση στον Ταγίπ Ερντογάν.

Οι πασάδες της ‘Αγκυρας (Τούρκοι στρατηγοί) θέλοντας να αποτρέψουν μία νέα νίκη του Ερντογάν στις εκλογές, δεν αποκλείεται καθόλου να σχεδιάζουν μία τεχνητή ένταση στον Έβρο- μέχρι τα όρια τοπικού θερμού επεισοδίου.

Στην ΕΥΠ έχουν από καιρό την πληροφορία αυτή και το Ανώτατο Στρατιωτικό Συμβούλιο σε πολύωρη συνεδρίασή του αρχές Ιανουαρίου κατήρτισε σχέδιο αντιμετώπισης πιθανής ξαφνικής κρίσης.

Ήδη μονάδες βαρέων αρμάτων μάχης και πυροβόλων μεγάλου βεληνεκούς έχουν προωθηθεί από όλη τη Μακεδονία στον ‘Εβρο.

 

Ενισχύονται επίσης και τα νησιά του Αιγαίου που βρίσκονται κοντά στα τουρκικά παράλια με μονάδες των ειδικών δυνάμεων για αντιμετώπιση ξαφνικής προβοκάτσιας από την πλευρά των Τούρκων.

Οι πληροφορίες που υπάρχουν αναφέρουν το σενάριο μιας ξαφνικής τοποθέτησης κεραίας από συνεργείο τουρκικής εταιρίας κινητής τηλεφωνίας σε κάποια βραχονησίδα του 25ου μεσημβρινού – περιοχή που βρίσκεται στις λεγόμενες «γκρίζες» ζώνες.

Πάντως σε επίπεδο πρωθυπουργών, Παπανδρέου και Ερντογάν έχουν συμφωνήσει και στην τελευταία τους συνάντησης στο Ερζερούμ να συνεργαστούν οι δύο χώρες τους επόμενους μήνες για μία αποκλιμάκωση της όποιας πιθανής κρίσης θα προσπαθήσουν να δημιουργήσουν τα «Γεράκια» των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων.

πηγη

14 thoughts on “Τι συμβαίνει στον ‘Εβρο και ανεβάζουν στρατό;

  1. ΓΙΑ ΠΕΣ ΜΟΥ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΟΝΑΔΑ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΣΕ ΕΒΡΟ? ΠΛΑΚΑ ΜΑΣ ΚΑΝΕΤΕ?

  2. ΜΗΠΩΣ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΦΩΝΑΞΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΚΑΦΕ?ΦΙΛΑΡΑΚΟ ΕΧΟΥΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΘΕΙ ΣΤΑ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΑ ΠΥΡΟΒΟΛΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΜΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΠΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ.ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΠΟΡΡΗΤΟ ΓΙΑΤΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΚΑΡΑΔΟΚΕΙ.

  3. ΔΕ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΜΕ ΦΩΝΑΞΟΥΝ ΦΙΛΑΡΑΚΟ. ΕΙΜΑΙ ΗΔΗ ΕΚΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΠΡΩΤΟ ΧΕΡΙ. ΜΑΘΕ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΕΣ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ ΓΙΑΝΝΟΣ.

  4. ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ ΦΙΛΕ ΑΝΩΝΥΜΕ, ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΞΕΡΕΙ ΟΛΑ. ΟΜΩΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ Ή ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ. ΑΡΚΕΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΑΠΟΒΑΙΝΕΙ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ. ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΟΤΙ ΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΘΕΙ ΚΑΠΟΙΑ ΜΟΝΑΔΑ Ο ΤΟΥΡΚΟΣ ΠΟΥ ΚΑΡΑΔΟΚΕΙ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΓΙΑΝΝΟΣ, ΔΕ ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΕΙ? ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΟ ΜΑΘΕΙ ΧΩΡΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΘΟΣΟΝ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΦΩΤΙΑ (ΦΕΥΓΟΥΜΕ, ΠΑΜΕ ΕΚΕΙ, ΚΛΠ). ΠΑΝΤΩΣ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΕΚΕΙ ΠΑΝΩ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ.

  5. Καλά τα τεθωρακισμένα και το πυροβολικό που ενισχύθηκε σημαντικά τώρα τελευταία.Αλλά…χωρις πυρομαχικά..που πάνε;;

  6. ΑΛΛΟΣ ΑΠΟ ΕΔΩ…ΞΕΡΕΙ, ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΑ !!! ΤΑ ΕΒΓΑΛΑΝ ΟΙ ΑΡΧΗΓΟΙ ΒΟΛΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΦΕ ΔΗΛΑΔΗ ??? ΣΟΒΑΡΕΨΟΥ !!!!

  7. POLLA APO AYTA EIMI ALHUEIA KAI PYROBOLA AKI T/U METAKINHUHKAN SE PROBLECHMES BASH SXEDIOY UESEIS ALLA KAI SE PERIOXES AMYNAS.YLIKA YPARXOYN APLA ME THN FOBIA KAI THN IDEA NA MHN KATHGORHUEI KANEIS TSTERA APO TO PARTY POY EGINE ME TA EJOPLISTIKA SYN THN OIKONOMIKH KATASTASH POY YPARXEI EXEI MEIVUH TO YPOLOIPO MAXHS SE HMERES.OSOSGIATHN BARIPIOPOYLA KAPOIA STIGMH GRAFTIKE STON TYPO H ALHUEIA OTI OI ELLHNE SHJERAN KAI OTAN EPREPE TA T/U HTAN MPORSTA TOYS

  8. Σωστος ο ΕΛΔΥΚαριος. Δεν γινονται τετοιες συζητησεις σε μπλογκ και ΚΑΚΩΣ ανεβαινουν τετοια θεματα.

  9. Μην είστε τόσο καχύποπτοί!Το συγκεκριμένο άρθρο δεν προδίδει τίποτε!Μια απλή ενημέρωση κανει μόνο!Δεν προδίδει για παράδειγμα τοποθέσιες στρατιωτικών αποθηκών και φυλακίων που έχουν κρυμένα τα πυρομαχικά και διάφορα πολεμικά οπλικά συστήματα και άρματα!Διαβάστε καλύτερα το άρθρο και μην βγάζετε τέτοια αυθαίρετα συμπεράσματα!Αν είναι δυνατόν!@9 ,@10 σχόλια αναφέρομαι!

  10. Παράθεμα: Ανεβαίνει στρατός στον Έβρο « palamidi

  11. Μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις του σχεδίου βαριοπούλα ο Στρατός ξηράς στην περιοχή της Θράκης πρέπει να ενισχυθεί με μάχιμο προσωπικό και με νέα οπλικά συστήματα.

Σχολιάστε