"Greek National Pride" blog / Νεό-Οθωμανοί / ΠΥΡΗΝΙΚΑ / Τουρκία

Ερντογάν:»Αποκτάμε γρήγορα πυρηνική εμπειρία».


Για «πυρηνική εμπειρία» που αποκτά η Τουρκία με γοργούς ρυθμούς ,μίλησε ο Ταγίπ Ερντογάν,κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του στο Κατάρ.

Ο κ.Ερντογάν αναφερόταν προφανώς στα τρία πυρηνικά εργοστάσια που σχεδιάζονται να κατασκευαστούν στη χώρα του.

Ένα απ΄ αυτά στη  Ραιδεστό,   μόλις 100 χιλιόμετρα από τα ελληνικά σύνορα.

Τα τρία εργοστάσια αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το 2023,σύμφωνα με παλαιότερες δηλώσεις Ερντογάν.

Βέβαια οι στενές σχέσεις που έχει αναπτύξει η Άγκυρα με τη Τεχεράνη αλλά και η επίτευξη της τριμερούς συμφωνίας για την ανταλλαγή ουρανίου Τουρκίας-Βραζιλίας με το Ιράν,το περασμένο Μάϊο,είχαν προκαλέσει τη δυσφορία της Δύσης και είχαν αναζωπυρώσει την καχυποψία της Ουάσιγκτον.

Κανείς δεν αποκλείει ότι η «πυρηνική εμπειρία» στο μέλλον δεν θα επιδιωχτεί να αξιοποιηθεί και για στρατιωτικούς σκοπούς. Σε τέτοιους «πειρασμούς» είναι εξαιρετικά δύσκολο να αντισταθεί η Άγκυρα.

Ο κ.Ερντογάν στις εν πτήση δηλώσεις του προς Κατάρ επεσήμανε ότι η Τουρκία ,ούτε λίγο,ούτε πολύ δεν έχει κανένα ανάγκη.”Εμείς αρκούμε για εμάς”,είπε χαρακτηριστικά.

Το ίδιο πιστεύει και γενικότερα για τον ισλαμικό κόσμο τον οποίο χαρακτήρισε “αυτάρκη”.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός όμως υποστήριξε ότι σχετικά σύντομα η χώρα του θα είναι έτοιμη όχι μόνο να εξοπλίζει μόνη της τις δικές της Ένοπλες Δυνάμεις,αλλά και όλο τον ισλαμικό κόσμο:

Η Τουρκία στην επέτειο 100 χρόνων της, θα παράγει ελικόπτερα, αεροπλάνα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Ο Ισλαμικός κόσμος περιμένει από εμάς”.

πηγη

12 thoughts on “Ερντογάν:»Αποκτάμε γρήγορα πυρηνική εμπειρία».

  1. Ξέρεις Pingback, φοβάμαι μη δούμε σκηνές Χιροσίμας και Ναγκασάκι κάποτε στην Ελλάδα… Με τρομάζει αυτό.

  2. Pingback σ’ ευχαριστώ που μού δίνεις κουράγιο. Νομίζω σε αυτήν την κατάσταση δεν πρέπει να λιποψυχήσουμε. Πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι και να στηρίζει ο ένας τον άλλον.

  3. Υ.Γ πρός Τουρκία.
    Όπως αποκτάτε τόσο γρήγορα πυρηνική εμπειρία,τόσο γρήγορα θα φάτε τις κλωτσιές σας.

  4. Μήπως το ελληνικό αμυντικό δόγμα θα πρέπει να εισάγει το προληπτικό χτύπημα σε πυρηνικές εγκαταστάσεις?

    Μήπως πρέπει και εμείς να εισάγουμε στο ενεργειακό μίγμα παραγωγής την πυρηνική ενέργεια?

    Είναι τουλάχιστον υποκριτικό να είμαστε κατά της χρήσης της και να αγοράζουμε από τη βουλγαρία ρεύμα απ΄πυρηνικούς σταθμούς.

    Είναι πάρα πολύ ύποπτη η φασιστική νοοτροπία των επαγγελματιών οικολόγων και πολιτικών αποκομμάτων που αντιδρούν στην εισαγωγή πυρηνικής ενέργειας.

    Οι Φιλανδοί, οι Σουηδοί, οι Γερμανοί δεν είναι οικολόγοι δεν αγαπούν τη πατρίδα τους δεν ενδιαφέρονται για το μέλλον των παιδιών τους?

    Εμείς είμαστε ο έξυπνοι με τις παράνομες χωματερές με τη προσπάθεια να φτιάξουμε ΧΥΤΑ στις άκρες της Αττικής παίζοντας ξύλο όταν στη Βιέννη πχ έχουν εργοστάσιο διαχείρισσης σκουπιδιών στο «Παγκράτι» τους ?

    Στην Ελλάδα έχουμε και ουράνιο άφθονο αν δε κάνω λάθος.

  5. Ουράνιο έχουμε κάργα στη Θράκη όμως η Ελλάδα είναι σεισμογενείς χώρα και δεν θα θέλαμε να καταντήσουμε ‘’Τσερνομπίλ’’ …
    Από την άλλη, το πυρηνικό εργοστάσιο της Βουλγαρίας στο ‘κοζλοντούι’ απέχει περίπου 150 χλμ από την Θεσσαλονίκη και είναι αρκετά παλιό…..
    Επομένως υπάρχει και από εκεί απειλή και ο κίνδυνος ραδιενέργειας ή έκρηξης είναι υπαρκτός με άσχημες συνέπειες και για την χώρα μας..

  6. Pinback,

    Kάνεις λάθος όταν αναφέρεσαι στη σεισμικότητα. Η Ιαπωνία είναι πολύ ποιο σεισμογενής χώρα από την ελλάδα κα έχει ντουζίνες αντιδραστήρες.

    Η τεχνολογία τους σε σχέση με το 1986 έχει προχωρήσει έτη φωτός. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Οι απεργίες των συνδικαλιστών μόνο να σε φοβίζουν.

  7. Και… είχα την εντύπωση ότι οι Ιάπωνες μετά την Χιροσίμα και το Ναγκασάκι, είναι ο ποιο αντιπυρηνικός λαός….

  8. Συμφωνώ Βασίλη. Μάλιστα, στην «κλίμακα» που αναφέρεις, η σεισμικότητα της Τουρκίας είναι μεταξύ Ελλάδας και Ιαπωνίας.

Σχολιάστε