"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΑΔΑ

Θέμα από τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιά- Πρόεδρος της Εβραϊκής κοινότητας «Ένιωσα αηδία»


Image

Θέμα έχει προκύψει στο Ισραήλ ύστερα από δημοσίευμα της ισραηλινής εφημερίδας Haaretz με τίτλο «Έλληνας ανώτατος Ιερέας κατηγορεί τους Εβραίους για τα οικονομικά προβλήματα της Ελλάδας» όπου έγιναν γνωστές οι θέσεις που ανέπτυξε στην πρωινή εκπομπή «κοινωνία ώρα MEGA» (των Δημήτρη Καμπουράκη και Χρήστου Οικονομέα) ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ για τους Εβραίους, τον παγκόσμιο Σιωνισμό και τον…Χίτλερ.

Ο Μητροπολίτης Πειραιώς είπε σε ένα σημείο της συνέντευξής του:

«Εσείς αρνείστε πως υπάρχει μια παγκόσμια προοπτική για την καταστροφή της οικογένειας που είναι το πρωταρχικό κύτταρο της κοινωνίας, με τις μονογονικές οικογένειες με τα ομόφυλα ζευγάρια δηλαδή μια προσπάθεια καταστροφής των εθνικών κρατών…»

Οικονομέας: «Ποιος την ενορχηστρώνει ποιος τη χαράζει τη πολιτική αυτή;»

Σεραφείμ:» Ποιος διεθνιστικός παράγων ; Ο διεθνής Σιωνισμός είναι πίσω από όλη αυτή την ιστορία. Δεν το γνωρίζεται αυτό; Δεν ενθυμίστε την περίπτωση όταν επισκέφθηκε το Εβραϊκό λόμπι τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη με ένα και μοναδικό αίτημα να διαγραφεί το θρήσκευμα από τις ταυτότητες με την αιτιολογία ότι οι ομόπιστοί τους εν Ελλάδι υφίστανται διακρίσεις; Μην ξεχνάμε λοιπόν τα αυτονόητα. Υπάρχει μια παγκόσμια προσπάθεια απομειώσεως της θρησκευτικής ιδιοπροσωπείας των Χριστιανών»

Σε άλλο σημείο ο Δημήτρης Καμπυράκης ερωτά τον Μητροπολίτη;

«Σεβασμιότατε πείτε μου ειλικρινά είναι προκλητικό αυτό που θα σας ρωτήσω αλλά εάν ο παγκόσμιος διεθνής Σιωνισμός είναι αυτός που καθοδηγεί για όλο τον πλανήτη όλο αυτό το καταστροφικό σύστημα πείτε μου γιατί διαφωνήσατε με την πολιτική του Χίτλερ;»

Σεραφείμ: «Εμείς δεν είμαστε εναντίον των ανθρώπων, είμαστε εναντίον των συστημάτων. Σεβόμαστε κάθε άνθρωπο ο οποίος μας μισεί και μας υβρίζει. Γιατί αυτή είναι η εντολή του Χριστού μας, αλλά εν προκειμένω θα σας πω κάτι που θα σας φανεί εξωφρενικό, αλλά ο Αδόλφος Χίτλερ όργανο του παγκοσμίου Σιωνισμού ήταν και χρηματοδοτήθηκε από την περίφημη οικογένεια Rothschild με μοναδικό σκοπό να πείσει τους Εβραίους να φύγουν από την Ευρώπη και να κατεβούν στο Ισραήλ για να συστήσουν τη νέα αυτοκρατορία. Το παγκόσμιο σύστημα όπως ξέρετε στηρίζεται επάνω στο τραπεζικό σύστημα το οποίο έχει αλωθεί από το διεθνή Σιωνισμό. Rockefeller, Rothschild, Soros και άλλοι πολλοί. Είναι γνωστά αυτά.»

Αντιδρώντας στις δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς μέσα από το δημοσίευμα της Haaretz ο πρόεδρος της Εβραϊκής κοινότητος στην Αθήνα Benjamin Albala δήλωσε στο ισραηλινό πρακτορείο ειδήσεων JTA (Jewish Telegraphic Agency)

“Έβλεπα και άκουγα το πρόγραμμα. Ένιωσα  αηδία ακούγοντας τον Μητροπολίτη Πειραιά να εκφράζεται έτσι εναντίον του παγκόσμιου Σιωνισμού και χωρίς ντροπή να λεει ότι ο Χίτλερ με τη βοήθεια εβραίων τραπεζιτών έκανε ότι έκανε».

Image

95 thoughts on “Θέμα από τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιά- Πρόεδρος της Εβραϊκής κοινότητας «Ένιωσα αηδία»

  1. Κι εμείς, κύριοι της εβραϊκής κοινότητας, νοιώθουμε αηδία για το Σιωνισμό και τη Μασσονία.

    Ο) Πειραιώς τα είπε περίφημα. Μακάρι να τον μιμείτο και ο αρχιεπισκοπος.

    ΙΩΑΝΝΗΣ

  2. ΕΝΤΑΞΕΙ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΟΤΙ ΟΙ ΕΒΡΑΙΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΟΦΕΛΟΣ. ΟΙ ΚΑΤΑ ΤΑ ΛΛΑΑ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ ΠΑΠΑΔΕΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΔΑ? ΑΣ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΤΕΡΑΣΤΙΑΣ ΕΚΛΚΛΗΣΟΙΑΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΝΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΜΕΙΩΘΕΙ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΠΟΥ ΣΑΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ. ΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΛΟΓΙΑ…ΧΟΤΡΑΣΑΜΕ ΠΑΠΑΤΖΗΛΙΚΙ

  3. πικρή αλήθεια για τον εβραίο όμως αυτή είναι,τα βιβλία που του δώσαν να διαβάσει και πολύ περισσότερο αυτά που διαβάζει δεν γραφουν τις πικρες αλήθειες για την δημιουργία του ισραιλικου κράτους.φυσικά δεν έγινε το κράτος μέσα σε μια νύχτα μετά από την λήξη του B.πολεμου που μονο ότι έγινε τόσο γρήγορα η αναγνώριση του θα έπρεπε να τον προβληματίσει και πολύ περισσότερο πως η παγκόσμια κοινότητα τους αποδέχτηκε.ψυχραιμία.

  4. Ότι πάει να οικοδομηθεί μεταξύ Ελλάδας Ισραήλ αυτή την δύσκολη εποχή, για μια ακόμη φορα το παπαδαριό πάει να να το γκρεμίσει.
    Ο παπάς είναι για τα σιδερα, μα λέγονται τέτοια πράγματα δημοσίως?

  5. Τα εβραιοκινουμενα,δηθεν «υπερελληνικα» τσιρακια,καλο θα ειναι να σωπαινουν!
    Ειπε κατι που δεν ισχυει ο Μητροπολιτης Πειραιως;
    Ειναι ψεματα πως ο Χιτλερ ειχε εβραιους χρηματοδοτες;
    Ειναι ψεματα πως πισω απο την οικονομικη κριση βρισκονται εβραικοι τραπεζικοι οικοι;

    Ευτυχως που υπαρχουν Ιεραρχες που υψωνουν το αναστημα τους απεναντι στα σκυλια του γραικυλισμου και τα εβραιοκαναλα τους.

    Οσο για καποιους που θελουν να υποδουλωθουμε στους εβραιους και το παιζουν…ελληναραδες:ΠΕΡΑΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ!

  6. καλυτερα ετσι παρα υποδουλωση 2000 χρονια τωρα στο παπαδαριο αυτοι καταδτρεψανε την ελλδα. χριστιανοφασιστα

  7. και φυσικα δεν ειμαι φιλο -εβραιοι μονο τηην ελλδα αγαπαμε
    ενω το παπδαριο μονο την εξουσια του και το χρημα

  8. Το παπαδαριο βλαμμενε εχυσε το αιμα του για να μπορεις να γραφεις εσυ τις αηδιες σου.Αντε πηγαινε γιορτασε την Αλωση οπως κανεις παντα κι ασε τις ελληναραδικες κορωνες.

    Υ.Γ.ΣΕ λιγο που θα λες ΑΛΛΑΧ ΑΚΜΠΑΡ μαζι με τους ιμαμηδες και τους λαθρεποικους,θα πεθυμησεις το…παπαδαριο.

  9. καραγκοζη φασιστα το παπαδαριο μονο την παρτη του κοιτουσε εχυσε ..αιμα μονο για την δικη του εξουσια . κατεστρεψε τον αρχαιο ελληνικο πολιτισμο
    τους ναους
    την παιδεια. εκανε τους ελληνες δουλους στην σκεψη. σκοταδι κυριαρχει με τους παπαδες να εξουσιαζουν μεσω του χριστου

  10. για την ελληνικα γλωσσα μοχθησαν οι λογιοι και οι ανθρωποι που ειχαν αρχαιοελληνικη μορφωση. το παπαδαριο εκαιγε τα αρχαια ελληνικα κειμενα. για τι λεγανε πως οι ανρωποι να ζουν σκεπτομενοι ελευθερα κατι που δεν τους συνεφερε .

  11. θυμασαι την φραση( καλυτερα σαρικι τουρκικο παρα κουκουλα λατινικη) πουλησανε στους τουρκους τους ελληνες για να εχουν προνομια απο τον σουλτανο. προδωτες της ελλαδας πουλημενοι

  12. Συμφωνώ με το κομμάτι
    «…Ότι πάει να οικοδομηθεί μεταξύ Ελλάδας Ισραήλ αυτή την δύσκολη εποχή, για μια ακόμη φορα … πάει να … γκρεμίσει»
    του zanglos.
    Διαχρονικά ο εχθρός του Ελληνισμού είναι η τουρκιά. Εκεί πρέπει να εστιάσουμε την άμυνά μας. Αν απαιτείται μάλιστα, να συμμαχήσουμε με τους Ισραηλινούς απέναντι στον εχθρό μας.

  13. Είπα κι εγώ.. Θα βγείτε, δε θα βγείτε…

    Σας έτσουξε που ο Πειραιώς τα βάζει με το Σιωνισμό, έτσι;

    Δεν είναι εχθρός του Ελληνισμού ο Σιωνισμός, δηλαδή…

    Σας καταλάβαμε…

    ΙΩΑΝΝΗΣ

  14. Ιωάννη, πρακτικά όλοι εχθροί μας είναι. Αλλά τα 400 χρόνια τουρκιάς (τις συνέπειες των οποίων ακόμη πληρώνουμε), δεν μπορούμε να τα διαγράψουμε. Για να μην μιλήσω για την μόνιμη απειλή πολέμου που μάς καταδυναστεύει και δεν μας επιτρέπει ούτε τον ορυκτό μας πλούτο να εκμεταλλευτούμε!

  15. ήρεμα μην μπερδεύεται πικρες αλήθειες που εξυπηρετούν μικροσυμφέροντα.προχθές ο ιερώνυμος έκανε λειτουργία με τον εθνικό δανειστή παπούλια στον αγ. παντελεήμονα με τους παπαδρεοσαμαραδες και σία,αυτό ήταν υπέρ τις πατρίδος μας;μην ισοπεδώνουμε την πραγματικότητα,για αυτό έγραψα ψυχραιμία.ας εξελληνιστούμε πρώτα εμείς να δούμε την πραγματική ιστορία και θρησκεία μας που δεν είναι αυτή η διεθνιστική χριστιανική νεοταξικής κατασκευής θρησκεία δόγμα απάνω στο έθνος μας και ας αφήσουμε στην άκρη τα προβλήματα των εβραίων και τούρκων.αυτά που είπε ο παπας ήταν αληθινά και γνωστά εδώ και πολλά χρονια,όλη την κουβέντα την κάνουνε για να δείξουν στον λαό ότι κάνουν αντίσταση οι παπάδες,όμως όταν ήταν να φορολόγηση την εκλησσιαστικη περιουσια έγινε χαμός τώρα όμως μούγκα και συναυλίες.

  16. Σε μεγάλο βαθμό η ανεξαρτησία και η χρηματοδότηση του Ελληνικού αγώνα του 1821 οφείλετε στους (The House of Rothschild) European family of German Jewish σε ένα μεγάλο βαθμό η συνεισφορά της ίδιας οικογένειας έχει να κάνει και με την Ιστορική επιστροφή των απανταχού Εξόριστων εβραίων στην Γη των προγονών τους. Μάλλον οι τούρκο – Οθωμανοί (Σελτζούκοι για την ακριβείς ακρίβεια διότι ορολογία Τούρκος δεν υπήρχε αλλά εφευρέθηκε από τον Κεμάλ πνευματικός πατέρας του οποίου ήταν ο Λένιν και πνευματικός απόγονος του η σχιζοφρενική διάνυα Χίτλερ) το ότι υπάρχει Ανεξάρτητη Ελλάδα και Ανεξάρτητο Ισραήλ λοιπόν, οφείλετε σε μεγάλο βαθμό στην προαναφερθείσα οικογένεια , όπου θα έπρεπε να τους κάνουν και μαυσωλεία σε Ελλάδα Ισραήλ … ένας οικονομικός μεγάλο-παράγοντας της Ευρώπης όπου κάλλιστα θα μπορούσε να ειπωθεί ως ο Πατέρας και αιμοδότης της Επανάστασης του 1821 και του συγχρόνου Ισραήλ … Δεν υφίσταστε ο λεγόμενος Παγκόσμιος Σιωνισμός αλλά το κίνημα της Σιών όπου αναπτύχτηκε κυρίως στην Αγγλία την Γαλλία την Γερμανία την Ρωσία και τελευταία στις ΗΠΑ … όπου δεν φέρει καμία παγκόσμια δύναμη αλλά μια υπολογίσιμη κίνηση όπου αν πράγματι είχαν τόσοι δύναμη θα βλέπαμε να εξελίσσονται τα πράγματα εντελώς διαφορετικά για τους ίδιους τους Ιουδαίους στην παγκόσμια ιστορία … για την ιστορία μεγαλύτερος αριθμός εβραϊκών οικογενειών ίσως να χάθηκε στην Σιβηρία παρά στην Ευρώπη … και γιατί ?αφού είχαν τόσοι δύναμη δεν είχαν κράτος από το 1870? … ξεχάσαμε ήταν η Βασίλισσα της Αγγλίας τότε …η Μ. Βρετανικές η Γερμανικές και η Γαλλικές αποικίες η Ισπανικές αποικίες ήταν πρωτύτερα επί Κολόμβου όπου εποίκησαν την λατινική Αμερική … μόνο οι Εβραίοι εποίκησαν κανένας άλλος όπου μάλιστα εποίκησαν την ίδια τους την Γη την Ιουδαία- το Ισραήλ και την Σαμάρεια ? …Λάθη της Εκκλησίας , οι κοτζαμπάσηδες και οι λογής λογής, συνωμοσίολογίες γίνονται εννίοτε κατά το δοκούν … αστική μύθοι ποτίζοντας φανατισμό (όποιας δύποτε μορφείς ) ελέγχοντας τους πνευματικά αδύναμους ανθρώπους.

    Ο μεσαιωνισμός είναι σκοταδισμός , ο ανόθευτος ελληνισμός με τον ανόθευτο ιουδαϊσμό οδήγησαν σε μια επαναστατική ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ την ίδια την Αυτοκρατορία ίσως την πολιτισμικοτερη αυτοκρατορία όλων των εποχών την Ρώμη , και ας την υπονόμευαν εκ τον εσω οι βάρβαροι όπου έτυχαν Λατίνο Ελληνικής παιδείας η ΛατινοΕλληνικη μορφή η αγριελιά μπολιάστηκε μια για πάντα με την ήρεμη ελιά τον Ιουδαϊσμό γεννώντας ένα νέο κράμα θρησκείας μια Νέα Εποχή στην Ρώμη, (παρενθέτοντας θα λέγαμε ότι μόνο υπό το πολιτικό διοικητικό καθεστώς της μορφής ή έστω της κάποιας μορφής της αυτοκρατορίας της ρώμης με την σύγχρονη διδαχή και μορφή της θα μπορούσε να εξυπηρετηθεί και να επιβίωση ολόκληρη η ΕΕ ) δυστυχώς οι Καρλομάγνοι της Γερμανίας είναι ξεροκέφαλη όπως είναι οι Βυζαντινοί ξεροκέφαλοι …

    Στα του δεσπότη τελειώνοντας είναι γραμμένο το γεγονός ότι η πύλη της Σιών θα ανοίξει είναι γραμμένο ότι η Ιερουσαλήμ θα δοθεί στον νέο Ισραήλ στα παιδιά του Δαβίδ είναι γραμμένο ότι ο Ελληνισμός και Ιουδαϊσμός είναι βίοι παράλληλη… έχουν παράλληλες πορείες… δεν υπάρχουν φανταστικά παγκόσμια σιωνιστικά κινήματα υπάρχουν Ιουδαϊκά κινήματα (Lobbies) Ελληνικά κινήματα (Lobbies) Τουρκικά (Lobbies) κτλ … καλώ θα είναι να χαράξει και η εκκλησιά το δρόμο της αποκρατικοποιημένη, ανεξάρτητη να καθαρίσει από τα ζιζάνια της να ξανά δώσει το πρωτοχριστιανικό της μεγαλείο πάνω από εθνικότητες Βυζαντινές θρησκευτικό- πολιτικές εξουσίες θρησκευτικό-οικονομικές διενέξεις και φαυλότητες και να τραβήξει την πορεία της αργά η γρήγορα θα αναγκαστεί όχι μόνο να αποκρατικοποιηθεί αλλά να επαναενωθεί με την δυτική εκκλησιά υπό μια νέα μορφή Υπέρ- εθνικής πάνω από κράτη πάνω από παραδοσιακές στολές (έτσι και αλλιώς τα ράσα δεν κάνουν το παπά) για να δώσει ένα σωστό νόημα στο γιατί υπάρχει Εκκλησία? διότι σε λίγα χρόνια ούτε δυτική ούτε ανατολική Χριστιανάκη εκκλησία θα υπάρχει .

    Δεν το νιώθετε Δεν έχουν την ίδια βαθύτητα πνεύματος όπως άλλες φορές οι χριστουγεννιάτικες παραδόσεις διότι ακριβώς έχουν σκοταδιστική προσέγγιση προπηλακισμού ανόητες βυζαντινολογικές κορώνες ,ανάθεμα και αν διάβασε κανείς ολόκληρους τους τόμους της φιλοκαλίας και ανάθεμα και αν ξέρουν οι περισσότεροι παπάδες πόσους τόμους είναι ο Ευεργετινος+Γεροντικό παλιά ήταν ένα τώρα τα έχουν κάνει σαλάτα με τις εκδόσεις με την τύφλωση των χριστιανικών οργανώσεων (μην μας πει ο Μητροπολίτης ότι δεν τις έχει ακουστά ? εκμετάλλευση εκατομμύριων ευρώ νοθευμένη διδασκαλία… για να πουλάμε βιβλία Παισιου τον έχετε κάνει τον Παίσιο σαν … μοιάζει με κωμωδία … ιερείς ομοφυλόφιλους… οραματισμένους μοναχούς και οραματισμένες μοναχές και οι τρέλα δεν πάει στα βουνά αλλά πάει σύννεφο … παιδεραστές ταλαίπωροι υποκριτές… Ας αποκρατικοποιηθεί η Εκκλησία και ας Δώσει/ επιστρέψει στο σωστό τρόπο επαναπροσεγγίσεις της όχι μόνο με την Ελλάδα αλλά στο Παγκόσμιο-ποιημένο περιβάλλων που έχει δημιουργηθεί μέσω των εμπορικών σχέσεων μέσων του διαμετακομιστικού εμπορίου της ενωμένης εμπορικής ενοποιήσεις της Ευρώπης της διαφορές τράπεζες ανά το παγκόσμιο και ας σταματήσει να ζει στην γυάλα με τα χρυσόψαρα της ας βγει στων ωκεανό καλώ θα της έκανε.

  17. Ειναι να γελας με τους εβραιοεπιδοτουμενους με εκατομμυρια δηθεν αρχαιολατρες:Η χωρα τελει ουσιαστικα υπο ισλαμικη κατοχη,οι ιμαμηδες κανουν δημοσιες προσευχες στα Προπυλαια,προβαλλεται η μαντηλα στις γυναικες ως κατι το προοδευτικο,ο Μπουταρης διοριζει αντιδημαρχο οικονομικων εβραιων,δηλωνει πως θα κανει τη Θεσσαλονικη νεα Ιερουσαλημ των Βαλκανιων,αλλα…

    ΤΑ ΛΥΣΣΑΣΜΕΝΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΟ ΧΑΒΑ ΤΟΥΣ:ΓΙΑ ΟΛΑ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ…ΠΑΠΑΔΕΣ!!!

    Ξεχνουν βεβαια πως αν δεν υπηρχε Βυζαντιο θα μιλαγαν αραβικα απο τον 7ο αιωνα μ.Χ.

    Ξεχνουν πως η αρχαιοελληνικη γραμματεια που επικαλουνται,διασωθηκε χαρη στους καλογερους,την ωρα που στη Δυση κατεστρεφαν με μανια ο,τι πνευματικο υπηρχε.

    Για οποιον αμφιβαλει,ας παει μια βολτα απο τα Μοναστηρια του Αγιου Ορους και θα ανατριχιασει με τα ΠΡΩΤΟΤΥΠΑ που υπαρχουν απο Αριστοτελη,Αρχιμηδη,Σωκρατη,Θουκυδιδη κλπ.

    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΕΣΤΡΕΨΑΝ ΡΕ ΒΛΑΜΜΕΝΑ,ΑΦΟΥ ΗΤΑΝ ΕΧΘΡΟΙ ΤΟΥ ΑΡΧΑΙΟΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ;

    Γιατι δε τα πουλησαν στους Δυτικους,οταν εκεινοι…ανακαλυψαν την Αναγεννηση,μολις τον 16 ο αιωνα;

    Ξεστραβωθειτε ρε βουρλα διαβαστε τι γραφουν οι ΞΕΝΟΙ ΚΑΘΟΛΙΚΟΙ ΙΣΤΟΡΙΚΟΙ για το Βυζαντιο και τα ξαναλεμε!

    Ο Κολοκοτρωνης και οι αλλοι αγωνιστες του 1821 πολεμησαν ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ.

    ΟΙ ΔΙΑΚΟΣ,ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑΣ,ΣΑΜΟΥΗΛ,ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ Ε’,ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ ΚΛΠ,ΣΦΑΓΙΑΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΒΡΙΖΕΤΕ!

    Γι’αυτο σας λεω:Αντε ΓΙΟΡΤΑΣΤΕ ΤΗΝ ΑΛΩΣΗ,οπως κανετε καθε χρονο,ανθελληνικα σκουληκια!

    Υ.Γ.Γιορταστε επισης και την Αλωση του 1204 απο τους Σταυροφορους,οταν αμυθητοι αρχαιοελληνικοι θησαυροι-ΑΝΑΜΕΣΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΜΠΑΛΑΙΟ ΟΛΟΧΡΥΣΟ ΑΓΑΛΜΑ ΤΗΣ ΘΕΑΣ ΑΘΗΝΑΣ-ριχτηκαν στα χυτηρια για να κοπουν νομισματα υπερ της Σταυροφοριας.Γι’αυτα ομως δεν μιλατε,γελοια υποκειμενα!

  18. Ελληνες οπου ακομα ελευθεροι και ανεγκεφαλοι μερικοι περπατατε στα χωματα της μανας Πατριδας στα αιματα αγωνιστων!!! Γιατι σας καιει η αληθεια ? Ποιος αλλος εκτος απο τον σιωνισμο ειναι στην εξουσια σημερα?
    Σιωνιστες και αντρες χωρις παντελονια εχουν το λογο οι υπολοιποι η γραφικοι η τρελοι η παπαδαριο……… Ενω εσεις εεεεεεεεεε

    μεγαλα κεφαλια….. πητε κι αλλα βαλτε και εργατες φωνασκητε γιατι δεν εισαστε αξιοι για τιποτε αλλο
    Καλα Χριστουγεννα και πατε λιγο να πλυθητε στην κολυμπηθρα της συνειδησης αν σασ εχει μεινει μια σταλα.
    ε αν τηελετε πατε και στον δια μηπωςαυτη τη φορα γεννησει κανα παιδι απο την ωμοπλατη δεν πατε καλα λες και σας ευνουχησαν

    και να παρει η ευχη που λενε δεν βρισκετε καποια φατσα για την τηλεοραση που να μην γελοιοποιει τον εαυτον της?
    Χαιρετισμους απο Καναδα
    και ψυχραιμια κανεις δεν σας παιρνει την πρωτια στη βλακεια.

  19. Δάφνη
    Οι Δεωδεκαθειστες δεν ειναι τιποτα άλλο απο ένα τσούρμο πλανεμένων που δημιουργήθηκαν με έξυπνο τρόπο απο την νέα τάξη, ακριβώς για να υπάρχει φαγωμαρα μεταξυ των ελλήνων σε επίπεδο θρησκειών!

  20. χαχαχα τα αρχαια ελληνικα κειμενα διασωθηκαν αποτους καλογερουςςς? το αλλο με τον τοτο το ξερετε? ορθοδοξα φασιστικα κωλοβακτηριδια η αληθεια τσουζει. εκει λυσαξτε με το παπαδαριο. θυμασαι πιοι κατακρεουργσαν την μεγαλη ελληνιδα μαθυματικο υπατια? παντως οχι οι εξωγηινοι. ο πατριαρχης αλεξανδειας εδωσε εντολη και το οργισμενο πληθος των (καλων) χριστιανων την λιντσαρησε. τοσο πολυ την (αγαπουσαν) οι χριστιανοι. δολοφονοι του αρχαιοιυ ελληνικου πνευματος.

  21. hellas-orthodoxy |δεν την λες σωστά την ιστορία μιλάς χριστιανικά και φυσικά φανατικά.το καλύτερα φέσι παρα τον πάπα εσείς το είπατε μην το ξεχνάς δηλαδή εναντίον τις θρησκευτικής ένωσις υπό τον πάπα εσείς την αρνηθήκατε και το πολεμήσατε με αρχηγό τον γεννάδιο σχολάριο και φυσικά το θέλημα θεού η πόλη να τουρκέψει πάλι εσείς το είπατε,όσο για τα μοναστήρια ισχύει αυτό που λες όσο ισχύουν και τα κρυφά σχόλια,όμως την μεγάλη σχολή του γένους την ξεχνάς και σίγουρα δεν ήταν κρυφή,ποιος άραγε έκανε τα εγκαίνια τις και ποτε.αν πιστεύεις ότι 10 μοναχοι παπάδες διώξαν τους τούρκους τι να πω είναι περιττό,είναι όπως το ΚΚΕ μόνον αυτό έκανε αντίσταση το 40 ενώ ο λαός κοιμόταν.οι άραβες είχαν κρατήσει κείμενα και ξανά μεταφραστήκαν στα ελληνικά δηλαδή το αντίθετο από αυτό που λες.ο χριστιανισμός τα αρχαία βιβλία δεν τα κατάστρεψε όλα,απλά όσα του ήταν χρήσιμα τα κράτησε για την προπαγάνδα του και τα αλλα,απλά τα αφόρισε και έκαψε μαζί με αυτούς που τα διαβάζανε.το 1204 για τους χριστιανοπλικτους είναι η ανακάλυψη του έλληνα μέχρι τότε μόνον αδελφοί χριστιανοί υπήρχαν,τον έλληνα τον κυνηγήσατε γιατί ήταν εθνικός και πίστευε στην πατρώα εθνική θρησκεία και φυσικά του καταστρέψατε τους ναούς και την ιστορία του τον κυνηγήσατε σαν άθεο,όσο για το άγαλμα πάλι χριστιανικά τα λες,αφού η ιστορία λέει ότι ο Αλέξιο τυφλωμένος και άρρωστος είχε διπλα του διαφορους ρασοφόρους καλόγερους μιας και ήταν χριστιανική αυτοκρατορία μην το ξεχνάμε αυτό όπου για να κλίση εισιτήριο για τον παράδεισο έπρεπε να καταστραφεί ότι δήποτε αρχαίο ελληνικό όπου είχε απομείνει στην πόλη στις ώρες όπου η πόλη βαλέτω από τους σταυροφόρους φυσικά ο καλός θεούλης του δεν τον βοηθησε την ώρα που τον στραγγάλισαν αυτόν και τον γιο του για να πάρει την εξουσία ο Μούρτζουφλος,όσο για τα λεφτά δεν δώσαμε λεφτά εμείς οι έλληνες βυζαντινοί,αντίθετα την σταυροφορία την κάνανε οι δυτικοί,τα έχεις μπερδέψει τελείως.

  22. Τασο τραβα στο Άγιο Όρος και ζητησε να δεις αρχαία ελληνικά χειρόγραφα (αν σου επιτρέψουν) που φυλαχτηκαν και φυλλάσονται ακόμα εκεί!
    … έτσι … να δεις πώς ειναι και ο γραφικός χαρακτήρας του … Αροστοτέλη…

  23. pimgmark πιες κι αλλο κρασι
    δεν μεθυσες ακομη να λες μαλακιες. . ρε ηλιθιε φασιστα η νεα ταξη δημιουργησε αυτο το πανθεον των φιλοσοφων? των επιστημονων?
    των ποητων? αυτων που δημιουργησαν την πιοηση την επιστημη τουσ νομος// τοσο ηλιθιοι ειστε επιτελους.

  24. αν δεν ηταν αυτοι τωρα θα ησουν σαν πιθηκος σε ενα δεντρο και θα ετρωγες ριζες. αλλα ετσι βλαλτε το μισος σας χριστιανικα σκουληκια

  25. (Για το σχόλιο 29)
    Ο ορισμός του φασίστα: ‘’φασίστας είναι όποιος δεν συμφωνεί μαζί μας και τον αποκαλούμε σε κάθε ευκαιρία φασίστα’’
    Τον κακό σου τον καιρό πανηβλακα που θα με πεις και φασίστα!!!
    Ερώτηση : ποιός ρε ανεκδιήγητε τύπε ‘’επανέφερε την ιδέα του δωδεκάθεου’’;
    Ποιός σου είπε ότι ο χριστιανισμός είναι ενάντια στην η ποίηση, τις επιστήμες, την φιλοσοφία και σε ό,τι δημιούργησαν οι αρχαίοι έλληνες ;
    Απάντηση : Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ!!!
    Διαμέσου ποιών ;
    Διαμέσου του Φουράκη, Λιακόπουλου και κάθε καρυδιάς καρυδιού που τα κονόμησαν πουλώντας τα βιβλία τους σε κάτι τύπους σαν και εσένα πίνουν… ‘’νέκταρ’’ στο όνομα της ομάδας έψιλον και της αρχαίας δήθεν θρησκείας, και στο όνομα το δικό σας επειδή τους τα ακουμπήσατε χοντρά!!!
    ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΙ!!!

  26. ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ «ΤΡΩΓΕΣΤΕ» ΕΙΣΤΕ ΑΔΕΛΦΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΤΩΡΑ…ΔΙΚΑΙΟ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΑΛΛΑ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ Η ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ εβραιων ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΠΛΕΟΝ ΒΙΩΝΕΙ Ο ΠΛΑΝΗΤΗΣ …ΠΑΛΙ, ΜΠΕΡΔΕΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΟΥΤΩΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΟΥΝ ΤΑ ΑΙΣΧΗ ΤΟΥΣ… ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ !!!!
    ΟΙ ΠΑΠΑΔΕΣ ΝΑΙ ΜΕΝ ΣΥΝΕΤΕΛΕΣΑΝ ΣΤΗΝ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ, ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΗΣ ιουδαικης-σιωνιστικης εταιρειας, Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ ΕΙΝΑ ΜΑΚΡΑΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ χριστιανικο ΕΞΑΜΒΛΩΜΑ
    ΤΑ ΛΕΦΤΑ, ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ, ΤΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ, ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ…ΚΤΛ
    Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΤΟΥ εβραιου
    ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ (ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ) ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΦΩΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΚΟΤΟΣ !!!
    ΜΗΠΩΣ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ, Η ΕΣΕΙΣ ΤΕΛΙΚΑ, ΠΟΥ ΕΧΩ ΤΗΝ «ΔΥΝΑΜΗ» ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΩ ΜΕΘΟΔΙΚΟΤΑΤΑ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ, ΜΟΡΦΩΤΙΚΑ, ΣΥΝΕΙΔΗΣΙΑΚΑ ΚΤΛ… Ε ?
    ΚΑΙ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ…???
    ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΑΙΔΕΡΑΣΤΗ ΔΑΣΚΑΛΟ ΣΤΟΝ ΠΑΙΔΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ???
    ΕΛΑΤΕ ΠΑΙΔΙΑ-ΚΥΡΙΟΙ, ΔΩΣΤΕ 5 ΛΕΠΤΑ ΟΡΘΗΣ ΣΚΕΨΗΣ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΤΕ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΧΟΛΩΜΕΝΟΥΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ.
    ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ

  27. Όσοι είστε φανατικά υπέρ της εκκλησίας, επικολλήστε καθέναν ξεχωριστά τους παραπάνω κωδικούς στην αναζήτηση του διαδικτύου που έχετε!!Θαυμάζω τους αγωνιστές του 1821 του 1940 και όχι μόνο, που θυσιάστηκαν υπέρ της πατρίδας μας!Σίγουρα όμως θα παίρνανε στο κυνήγι μαζί με τους Τούρκους και το παπαδαριό αν τυχόν αντιλαμβάνονταν πως πολλά χρόνια αργότερα η εκκλησία θα πλούτιζε στηριζόμενη στο εξαναγκαστικό βάπτισμα νηπίων και στην πίστη χιλιάδων ανθρώπων!Αλλά για ποιά πίστη μιλάμε;Όταν οι ναοί είναι σχεδόν άδειοί της Κυριακές πρωίνά στη εποχή μας;Εμένα κύριε hellas-orthodoxy με έχει πείσει άλλη θρησκεία!!Αυτό με κάνει λιγότερο Έλληνα;;Το ξέρετε πως ο πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, το 1829, αν δεν κάνω λάθος, έστειλε διάβημα να υποταχθεί ξανά το νεοσύστατο τότε ελληνικό κράτος στους Οθωμανούς;;Ξέρετε τι έχει πει ο σημερινός πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος για την Ελληνική επανάσταση του 1821;Καλό είναι να μελετάμε και λίγο ποιό εξονυχηστικά κάποιες πτυχές της ιστορίας μας και να μην φοράμε παρωπίδες οι οποίες ειναι θρησκευτικές σε αυτή την περίπτωση!!

  28. Σουηδο»ελληνα»

    Για πρώτη φορά θα συμφωνήσω μαζί σου ΑΠΟΛΥΤΑ στο σχόλιο σου το 5.

    Δεν έχει καμία δουλειά να μιλάει ο Πειραιώς. Δημοσιότητα ψάχνει ο γραφικός.

  29. (Για το σχόλιο 32)
    Όχι!!! Να πας να τα δεις ο ίδιος αν τολμάς !!!
    Ελληναρά μου!!!
    Τα φύλαξαν τόσους αιώνες και τα προστάτεψαν από κάθε φραγκολεβαντίνο εισβολέα που λεηλάτησε τα αρχαία μας και ποιο πολύ από τους τούρκους που ξερίζωσαν κάθε τι ελληνικό, και θα τα δώσουν σε μένα ; Για να τα δείξω σε σένα ;
    Άντε να διαβάσει τον φουράκη να μάθεις πότε θα έρθει το κοσμοσκάφος ‘’Στάγιρο Ε’’ από τον Σείριο να μας σώσει και άντε παράτα μας !!!
    ΝΟΥΜΕΡΟ!!!

  30. ΜΥΡΜΗΔΟΝΑΣ
    Αυτός είναι ο σκοπός αν δεν το’χεις καταλάβει ήδη!!!
    Η φαγωμάρα μεταξύ μας !!!
    Και έχει αποτελέσματα τελικά!!!

  31. Τασούλη,

    Τι ζόρι τραβάς και εσύ με το χριστιανισμό???
    Αυτή είναι η κυρίρχη θρησκεία σε αυτό το τόπο αιώνες τώρα. Αυτή ασπάζονται τα 8 εκ Ελλήνων. Ολοι αυτοί είναι σκουλήκια και εσύ και οι όμοιοι σου είστε οι πεφωτισμένοι???

    Πολλοί από αυτούς που γράφουν εδώ και είναι χρισταινοί πως τους κόβεις? Για σκοταδιστές?? Για καθυστερημένους??? Για άσχετους???
    Μήπως να σου αλλάξουμε και εσένα τη σημαία για νιώθεις άνετα???

    Τελικά το κόμπλεξ μερικών απέναντι στη εκκλησία είναι απίστευτο.

  32. Προσέχειν τοις εχθροίς· πρώτοι γαρ των αμαρτημάτων αισθάνονται.

    Αντισθένης, 445-360 π.Χ., Κυνικός φιλόσοφος

    μτφρ: Να προσέχεις αυτά που λένε οι εχθροί σου. Είναι οι πρώτοι που θα επισημάνουν τα λάθη σου.

    Για να βάλουμε το θέμα στην βάση του ο Αντισθένης έζησε 500 χρόνια πρίν την γέννηση του Χριστού.
    Ο παπάς είπε μαλακίες τέλος.
    Προφάσεις για αντίλογο πολλές,η ουσία όμως είναι αυτή τέλος παιδιά στα καβούκια μας.
    Έδωσε δικαίωμα σαν ταλιμπάν.
    Πάντως εγώ θαυμάζω τους Εβραίους όσον αφορά πως υπερασπίζονται το έθνος τους.

  33. Ενοχλει ο Σεραφειμ,γιατι δεν ειναι προσκυνημενος οπως δυστυχως πολλοι Ιεραρχες.Γι’αυτο και του ορμηξαν σα λυσσασμενα σκυλια οι…μαρξιστες παρουσιαστες της εκπομπης.Δεν πρεπει να εχει λογο λεει,η Εκκλησια!

    Ωραια!Τοτε γιατι ο Ιερωνυμος πηγε στο υπουργικο συμβουλιο;;;Το θυμαται κανεις αυτο;

    Αλλα βεβαια,εκει ηταν…ευλογημενη συνεργασια κρατους-Εκκλησιας!Δεν φανταζομαστε τι θα γινοταν αν ειχε τολμησει ο Χριστοδουλος να περασει εστω εξω απο το Μαξιμου.

    Γενικα,να μιλαει η Εκκλησια,αλλα μονο οταν συμφερει τον ανθελληνικο συρφετο:Διαφορετικα,να το βουλωνει!

    Υ.Γ.Οσο για τις ηλιθιοτητες των «αρχαιολατρων»,ας ξεστραβωθουν να διαβασουν Ιστορια οχι απο «ορθοδοξες» πηγες,αλλα απο ξενες και τα ξαναλεμε.

  34. ΤΟΥΣ ΕΝΟΧΛΕΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑΝ. ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΦΟΒΟΥΝΤΕ

  35. ΜΥΡΜΗΔΟΝΑ
    Οι καλόγεροι και οι ιερείς γενικότερα, όχι μόνο δεν είναι ‘’εβραιοχριστιανοί’’ αλλά κάνουν εμετό μόνο στο άκουσμα της λέξης ‘’εβραίος’’ και περί ιουδαϊσμού γενικά!!
    Ο ίδιος ο Ιησούς είχε αποκαλέσει τους εβραίους ‘’ γεννήματα φιδιών’’
    Εβραιόδουλοι ; O στόχος των εβραίων είναι να εξαφανιστεί ο χριστιανισμός απ’την Γή. Άλλο εβραίος άλλο χριστιανός.
    Η Ελλάδα σήμερα είναι ελεύθερη λόγω του χριστιανισμού!
    Αναρωτήθηκες γιατί χτυπιέται ο χριστιανισμός τόσο πολύ ;
    Γιατί θέλουν να διαλύσουν την χριστιανική Ευρώπη με την εισροή μουσουλμάνων στις πιο ανεπτυγμένες χώρες της;
    Πόσα τζαμιά έχει η Ολλανδία ξέρεις;
    Για να μην πάω τώρα σε δηλώσεις του Καντάφι για το θέμα….

  36. Η Ελλάδα βρίσκεται υπό την κατοχή ανιστόρητων θρησκόληπτων και αμαθών σκυλάδων. Δηλαδή, βρίσκεται στα χέρια βαρβάρων. Για όλα τους φταίνε οι Εβραίοι και οι Μασόνοι, οι Αμερικάνοι και οι Εσκιμώοι, και όχι το ότι οι ίδιοι ευνουχίζουν τα παιδιά τους, τα σκοτώνουν με παγκόσμιες πρωτιές στις εκτρώσεις και ξεπουλάνε ως πρασινομπλέ ραγιάδες την πατρίδα τους.
    Η παγκόσμια υπεραυτοκρατορία του Σιωνισμού είναι ένα ιδεολόγημα ανίκανων να καταλάβουν το παρόν, το παρελθόν και το μέλλον.
    Ότι και να πω θα πέσει σε ντενεκέδες επάνω και θα αρχίσουν να βροντάνε. Έλληνες με λογική και γνώση δεν υπάρχουν στην Ελλάδα παρά ελάχιστοι. Σεραφιδιστάν είναι η Ελλάδα, τόπος όπου θα επικρατήσει το Ισλάμ πολύ σύντομα.
    Θάνατο και σκοταδισμό στη νεολαία σπέρνει η Εκκλησία σε μεγάλο βαθμό. Τα ελληνικά ψυχιατρεία είναι γεμάτα από νέους που πάσχουν από θρησκευτικό παραλήρημα. Η Εκκλησία ευνουχίζει το γένος και του κάνει λοβοτομή για πολύ καιρό.
    Τα λόγια και οι ιδέες του Σεραφείμ είναι λόγια ανθρώπου αμαθούς, άσχετου και ανίδεου σχετικά με τη διαφθορά στην οποία έχει ρίξει την Ελλάδα η ίδια η Εκκλησία της. Το κύριο σώμα των κληρικών μας, η μεγάλη πλειοψηφία, είναι αιρετικοί και επικίνδυνοι άνθρωποι. Αυτοί έχουν την μεγαλύτερη ευθύνη για την καταστροφή του Ελληνισμού. Αυτοί, με την ανικανότητά τους, ετοιμάζουν την Ισλαμοποίηση της Ελλάδος. Αυτοί για αιώνες δίνουν το Ελληνικό αίμα δώρο στους Σουλτάνους. Σκοταδισμός, μεσαίωνας διαρκείας.

  37. Σιδηρούντιε
    Να υποθέσω ότι είσαι υπό την επήρεια κάποιας ουσίας ;
    Αυτά που γραφείς είναι πέρα για πέρα…. μαλακιές, ειδικά περί εκτρώσεων!
    Να σε πληροφορήσω ότι πρώτη χώρα σε εκτρώσεις είναι οι Η.Π.Α. !!!
    Μόνο το 2007 καταγραφτήκαν στατιστικά 15.000.000. εκτρώσεις, δηλαδή 1,5 φορές ο πληθυσμός της Ελλάδας (χωρίς τους λαθρομετανάστες)

  38. Στο κάτω κάτω υπάρχουν και οι παλαιοημερολογήτικες σύνοδοι με πολυπληθέστερη τους Φλωρίνικους!Είναι και αυτοί χριστιανοί ορθόδοξοι που ακολουθούν το παλαιό ημερολόγιο!Εγω μπορεί να μην θεωρώ τον εαυτό μου ορθόδοξο πλέον,δικαίωμα μου είναι διότι έχουμε ανεξιθρησκεία,όμως τους ιερείς των παλαιοημερολογητών τους παραδέχομαι και με το παραπάνω, διότι το πιστεύουν με όλη τους την καρδιά αυτό που κάνουν!Το κυριότερο είναι πως ζουν ταπεινά με λίγα χρήματα και είναι ήρωες στην κυριολεξία καθώς τα βγάζουν δύσκολα πέρα τους έχω γνωρίσει και είναι οι σωστότεροι από όλους τους άλλους ορθόδοξους ιερέίς!Καμία σχέση με την επίσημη εκκλησία που οι δεσποτάδες κυρίως ζουν μεσα στην χλιδή στα πλουτη με βίλες πανάκριβα αυτοκίνητα κτλ!Και ποτέ δεν είπε ο Ιησους να πλουτίζει κάποιος στο όνομά του!Μας το παίζει κατά τα άλλα ήρωας ο Πειραιώς!Αίσχος!!

  39. Νομίζω ότι πρέπει να ξεκαθαρίσουμε κάτι, γιατί απ’ ότι βλέπω υπάρχει μια παραννόηση.

    Ό Σιωνισμός έχει δύο σκέλη, που πολλές φορές μπερδεύονται μεταξύ τους.

    Υπάρχει κατ’ αρχήν ό σιωνισμός εκείνος που αναφέρεται στην αγάπη των Εβραίων για την πατρίδα τους και την ανάγκη να υπερασπίσουν αυτή και τα συμφέροντά της. Φτάνει πολύ πίσω στο χρόνο και μετρά πολλούς αγώνες μέχρι να επιτευχθεί ο σκοπός αυτός. Σήμερα ο αγώνας αυτός συνεχίζεται με στόχο την προστασία του Ισραήλ και των συμφερόντων του, με αιχμή του δόρατος τα διάφορα εβραϊκά λόμπι, ενώ χρησιμοποιεί κάποιες φορές και τις μασονικές στοές.

    Υπάρχει όμως και ο άλλος, ο «σκοτεινός» σιωνισμός, που οραματίζεται την παγκόσμια υποδούλωση των «γκόϊμ», την παγκόσμια υποταγή σε μια ομάδα – ή κοινότητα – εκλεκτών. Αιχμή του δόρατός του είναι οι μασονικές στοές, δεν απαρτίζεται μόνο από Εβραίους αλλά και από άλλες εθνότητες, επειδή όμως κυριαρχεί στις τάξεις του το Εβραϊκό στοιχείο χρησιμοποιεί όποτε μπορεί και τα διάφορα εβραϊκά λόμπι.

    Είναι όλοι οι Εβραίοι σιωνιστές;

    Αν η ερώτηση αναφέρεται στην αγάπη προς την πατρίδα τους, φαντάζομαι πως ναι, και κανείς δε μπορεί να τους κατηγορήσει γι’ αυτό. Τι πιο φυσικό, τι πιο ευγενές από το να αγαπά κάποιος την πατρίδα του;

    Αν η ερώτηση έχει να κάνει με το «σκοτεινό» σκέλος του Σιωνισμού, προφανώς όχι. Ούτε όμως και ο «σκοτεινός» σιωνισμός (ο όρος είναι δικής μου επινόησης, συγχωρήστε με αν είναι αδόκιμος) θέλει πάντα το καλό του απλού Εβραίου, και υπάρχουν ιστορικά παραδείγματα γι’ αυτό.

    Η χρηματοδότηση του ναζιστικού κόμματος από εβραίους τραπεζίτες, για παράδειγμα, είναι γνωστή. Διαβάστε, για παράδειγμα το βιβλίο «Αμερικανο-ναζιστική συνωμοσία» του Charles Higham. Λέει πολλά..

    Είναι αυτός, ο «σκοτεινός» σιωνισμός στον οποίο αναφέρεται ο Πειραιώς. Και είναι προς τιμήν του.

    ΙΩΑΝΝΗΣ

  40. Για να μη λέει κανείς ότι μιλάω άσχημα για την ορθόδοξη θρησκεία!Και είναι προσωπικό δικαίωμα μου να θέλω για θρησκεία αυτή τη θρησκεία που με έχει πείσει και δεν είναι η αρχαιολατρεία!!Σε ελεύθερη κοινωνία δεν ζούμε;Η μήπως όχι;τι έχεις να πεις hellas-orthodoxy για τα δύο τελευταία σχόλια μου;

  41. Φυσικά και δεν είναι όλοι τους σιωνιστές!
    Άλλο πράγμα ο ιουδαϊσμός και άλλο ο σιωνισμός!!!

  42. Πρέπει να πάψουμε να ζούμε στο μικρόκοσμο μας πας και δούνε καμιά άσπρη μέρα οι νεότεροι.
    Θυμάμαι κάθε Σάββατο όταν ήμουν παιδί του Δημοτικού μας υποχρέωναν να κάνουμε κατηχητικό.
    Όμως.
    Στο κοινοτικό συμβούλιο δεν μας πήγανε ποτέ και ο λόγος ήταν πολιτικός .
    Δεν έπρεπε να γνωρίζουμε ούτε που είναι η πόρτα του,δεν έπρεπε να γνωρίσουμε τους θεσμούς γενικά.
    Η Χριστιανική εκκλησία συνεργάστηκε και με τους Τούρκους,και με τους Γερμανούς,και με τους Χουντικούς.
    Η συνεργασία τις πάντα βασιζόταν στον ανταγωνισμό τις απέναντι σε αξίες του κλασικού Ελληνισμού.
    Το διαχρονικό τις μίσος απέναντι στην βασικότερη αξία του κλασικού Ελληνισμού που είναι η ίδια η Ελευθερία αμφισβητείται από σχολιαστές σε αυτόν εδώ τον χώρο.
    Το τραγελαφικό είναι πως στηρίζουν την εκκλησία και τις όποιες επιλογές τις όχι σαν καλή χριστιανοί αλλά κρίνοντας και κατακρίνοντας χωρίς να έχουν πνευματικό και χωρίς να εξομολογηθούν όπως ορίζει η θρησκεία τους.
    Έχουν συνάψει σχέση με το άλλο φύλλο και έχουν ολοκληρωμένες σεξουαλικές επαφές χωρίς να έχουν συντελέσει το ιερό όπως λένε οι κανόνες τις εκκλησίας μυστήριο του γάμου.
    Οι περισσότερη πηγαίνουν στην εκκλησία μόνο σε κηδείες η γάμους συνολικά 2-3-4-5 φορές τον χρόνο.
    Οι κανόνες τις θρησκείας που θέλουν να πιστεύουν θέλουν τον πιστό τους τουλάχιστον 90 φορές τον χρόνο.
    Αλήθεια πόσες φορές πρέπει ένας πιστός χριστιανός να εξομολογήστε στη ζωή του;
    Πόσες φορές επίσης πρέπει να κοινωνήσει;
    Ουσιαστικά από μικρά παιδιά έχετε τρομοκρατηθεί με την ιδέα του θανάτου ,την κόλαση και τον παράδεισο.
    Εάν κάποιος είναι πιστός και ακολουθεί τους κανόνες τις θρησκείας του είναι άξιος και τον σέβομαι έστω κι αν δεν συμφωνώ με τις πεποίθησης του.
    Οι ψευδό πιστοί υποκριτές δημαγωγοί είναι ψυχικά άρρωστοι,ανασφαλείς και απλώς χρίζουν ψυχολογικής βοήθειας.

  43. Τασο…. φεεεεταααα….μοσχαρι ε μοσχαρι.

    Χαχα τελικα υπαρχουν βλαμενοι «Ελληνες» ακομη.

  44. Θα συμφωνυσω με τον Zanglo,οτι οι δηλωσεις δεν εγιναν σε τυχαιο χρονο,ουτε σε τυχαιο αποδεκτη.

    Οι σχεσεις με το ισραηλ,ειτα μας αρεσουν ειτε οχι(εγω προσωπικα ακομνα δεν εχω πιστει για την ειλικρινεια των συναισθηματων τους),εχουν θορυβησει την τουρκια σε πολυ μεγαλο βαθμο.

    Κανουν οτι περναει απο το χερι τους για να το χαλασουν.
    Το παπαδαριο απο οτι φαινεται εχει αναλαβει ακομα μια αγγαρια του σουλτανου.

    Για να μην ειμαι αδικος ομως και αρχισουν ολοι να με κατηγορουν,εγω θα περιμενω την αντιδραση της εκλησσιας,να βουλωσει τον μητροπολιτη και να ζητηση επισημα συγνωμη απο το Ισραηλ,γιατι αυτο προσταζει το συμφερον της πατριδος.

    Εαν το κανει περνω πισω οτι ειπα,
    εαν ομως δεν το κανει,θα ξερουμε πια οτι οι προδοτες φορανε μαυρα.

  45. Τμήμα της «αγγαρίας του σουλτάνου» έχουν αναλάβει και οι συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι.
    Δεν θεωρώ τυχαίο το οτι τον κάλεσαν για να στρέψουν την συζήτηση εκεί που ήθελαν,και για να πεί αυτά που είπε.
    Ιδίως αυτοί(Καμπουράκης Οικονομέας) έιναι απο τους λιγότερο σοβαρούς στην πρωϊνή ζώνη.
    (Καϋμό το εχω να καλέσουν μια φορά τον Βενιζέλο και να τον ρωτήσουν περι ΥΠΕΘΑ.
    Ολο για τις εσωκομματικές ζυμώσεις στο ΠΑΣΟΚ.και άλλα,και άλλα)
    Πιστεύω πως είναι ή βαλτοί ή αρχιτέκτονες της δημιουργίας θέματος.

  46. Πινγμπαγκ, σε αναλογία με τον πληθυσμό της, η Ελλάδα έχει πρωτιά σε εκτρώσεις παγκοσμίως. Ρωσία και Σερβία επίσης πολύ ψηλά.

    Οι Σιωνιστές και οι Μασόνοι είναι μία χαρά άνθρωποι. Ο Σεραφείμ είναι Μεσαίωνας, και μιλάει σαν ακραίος μουφτής.

  47. Στην Ελλάδα κάνουν πλύση εγκεφάλου Ναζιστές εδώ και 70 χρόνια. Με τόσα χρόνια πλύση, βλήματα γέμισε ο τόπος, επικίνδυνα βλήματα. Έχουν φέρει την Ελλάδα ένα βήμα πριν την ένωσή της με το ισλάμ, μιάς και σχεδόν τίποτα Ιδεολογικά δεν χωρίζει πλέον τους Ισλαμικούς λαούς και τον Ελληνικό.

  48. Τι χωρίζει πλέον τον Σεραφείμ από τους ακραίους Ισλαμιστές;
    Η Ελλάδα είναι ή δεν είναι η μόνη χριστιανική χώρα στον κόσμο που έχει τόσο έντονο αντιδυτικό και αντιεβραϊκό πνεύμα;
    Η Ελληνική Ορθοδοξία είναι ή δεν είναι ένα προστάδιο ισλαμοποίησης του Ελληνισμού;
    Τι έχουν κάνει τόσους αιώνες τόσα εκατομμύρια Ορθοδόξων, που κάποτε ήταν η μεγάλη πλειοψηφία στην Ανατολική Μεσόγειο; Έγιναν με την καθοδήγηση των πνευματικών τους μουσουλμάνοι, ναι ή όχι;

  49. Καλημέρα,
    Χαίρομαι να ακούω τόσες πολλές φωνές Ελληνικές και ένα ξεσκέπασμα του προδοτικού ρόλου της εκκλησίας κατά της πατρίδας μας.
    Σε όλες αυτές τις προοδευτικές φωνές αντίθετοι είναι ο βλάκας pig και ο λυσσασμένος hellas orthodoksy που μονο να βρίζει και να αντιστρέφει την ιστορία ξέρει, όπως σε γενικές γραμμές οι αρχιτέκτονες του ψευδους χριστιανοί.
    Το να απαντήσω σε κάθε μια από τις διαστρεβλώσεις της ιστορίας δεν έχει νόημα. Το νόημα, η ερώτηση και η απάντηση είναι μια, αυτός ο μπούλης που κρύβεται πίσω από τα γένια του και λέγεται σεραφείμ, κάνει ζημία στην Ελλάδα, δεν έχει κανένα δικαίωμα να κάνει τέτοιες δηλώσεις δημοσίως, είναι ντροπή και προδοσία για να ανακόψει την ανάκαμψη της Ελλάδας μέσω μια συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας-Ισραήλ.

  50. Εγώ το μόνο που βλέπω να ξεδιπλώνεται είναι ο διχαστικός λόγος του Σιωνισμού!

    Μιλάτε για προδοτικό ρόλο της Εκκλησίας και συνεργασία της με τους Τούρκους, «ξεχνώντας» τους κληρικούς που σφάχτηκαν απ’ το τούρκικο χατζάρι!

    11 Πατριάρχες, 100 επίσκοποι και 6000 κληρικοί, λέει ο Πουκεβίλ! Εσείς διαγράψτε τους, αλλά εμείς δεν θα πάθουμε αμνησία.

    Υπήρξαν κληρικοί προδότες, στη διάρκεια της Τουρκοκρατίας; Αναμφίβολα ναι, αλλά δε θα μας κάνετε να πιστέψουμε ότι ο Εφιάλτης θα σκιάσει τη λάμψη του Λεωνίδα.

    Τώρα που το καλοσκέφτομαι, ούτε ο Εφιάλτης ούτε ο Δημάρατος, ούτε οι Πεισιστρατείδες ήταν χριστιανοί. Η προδοσία δεν είναι θέμα θρησκεύματος, μην τρελλαθούμε τώρα…

    Ο stef μας λέει ότι το ’40 μόνο το ΚΚΕ έκανε αντίσταση, άλλος μύθος. Τον Ψαρρό, αλήθεια, γιατί τον σκότωσαν; Τις συμφωνίες με τους Γερμανούς κατακτητές γιατί τις υπέγραψαν;

    Μας λέει για τους Άραβες που κράτησαν αρχαία βιβλία… Το ότι κράτησαν και οι Άραβες κάποια αρχαία βιβλία είναι αλήθεια, πως όμως τα βιβλία αυτά έφτασαν ως την εποχή τους;

    Είναι αλήθεια ότι μοναχοί διέσωσαν αρχαία βιβλία, πάρα πολλά, που αλλιώς θα είχαν χαθεί. Κάποια άλλα χάθηκαν, όπως χάθηκαν και πολλά χριστιανικά βιβλία των πρώτων αιώνων του χριστιανισμού. Άλλες εποχές, άλλες οι δυνατότητες.

    Όταν μας λέει όμως ότι το 1204, δηλαδή η έλευση της Φραγκοκρατίας είναι η αποκάλυψη του Έλληνα, εκεί πραγματικά είναι να τρελλαίνεται κανείς. Οι φον Κατσεννελεβόγκεν, οι ντε λα Ρος, οι Μπάλντουιν και οι λοιποί, με την κατάκτηση της Ανατολικής Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας, «αποκάλυψαν» τον Έλληνα!
    Ήταν σκλάβος δηλαδή ο Έλληνας μέχρι τότε, και ήρθαν οι Φραγκοι και τον ελευθέρωσαν!

    Όχι κι έτσι, ρε παιδιά… Αντιλαμβάνομαι το αντιχριστιανικό σας μένος, αλλά μη δικαιώνουμε και τις Φραγκο-σιωνιστικές προπαγάνδες!

    Με το Σιδηρούντιο θα συμφωνήσω σε δύο πράγματα: στο θέμα των εκτρώσεων (και λίγα είπε), και κυρίως, σ΄αυτό:

    Δε μας φταίνε οι άλλοι (Τούρκοι, Εβραίοι, Σιωνιστές, …βάλτε ότι θέλετε). ΕΜΕΙΣ φταίμε. Οι άλλοι κοιτάζουν το συμφέρον τους, εμείς κοιτάμε πως θα βγάλουμε τα μάτια μας.

    Δε μπορώ όμως να δεχθώ ότι οι σιωνιστές και οι μασόνοι είναι μια χαρά άνθρωποι, που λέει.

    Επίσης, διαφωνώ στο ότι η ορθοδοξία είναι προστάδιο εξισλαμισμού. Να του πω επίσης ότι στην ανατολική Μεσόγειο η μεγάλη πλειοψηφεία ήταν Αρειανιστές, Νεστοριανοί και κυρίως Παυλικιανοι, όχι Ορθόδοξοι.

    Τέλος, κάποιες απαντήσεις στο φίλο Πέτρο Ν.Μ.:

    Ο Χριστιανός οφείλει να εξομολογείται κάθε φορά που νοιώθει ότι αμάρτησε. Να μεταλαμβάνει συχνά, και πάντως όχι μόνο 3 – 4 φορές το χρόνο.

    Και την ελευθερία του προσώπου, την κατοχυρώνει ο ίδιος ο Ιησούς, που δεν υποχρεώνει κανέναν να τον ακολουθήσει…

    ΙΩΑΝΝΗΣ

  51. Το να απαντήσει κανεις σε ένα σεντόνι,πρέπει να γράψει ένα σεντόνι!
    Οι χριστιανοί φίλτατε ΙΩΑΝΝΗ, έκαψαν το 90% τον Ελληνικόν συγγραμμάτων, ένα μέρος από τα διασωθέντα επωλήθησαν στους άραβες οι οποιοι τα μετέφρασαν και τα έκδωσαν στην Ευρώπη οποτε επήλθε η αναγέννηση και ένα μέρος κρατείται στα υπόγεια του βατικανού και του ορους.
    Το παράδοξο είναι ότι έργα του πλάτωνα, αριστοτέλη και πυθαγόρα, είναι αυτά που έμειναν σχεδόν άθικτα από την θηριωδία των χριστιανών, αν δεν ξέρεις το γιατί να σου το πω, γιατί ο χριστιανισμός εκτος από ανατολίτικες θεόπνευστες ιδέες, σε μεγάλο μέρος βασίζεται σε πλάτωνα και αριστοτέλη.
    Οι καλόγεροι του όρους (Το ορος της Αρτέμιδος!) χρησιμοποιούσαν για χρονια σαν προσάναμμα ανεκτίμητα συγγράμματα!!!

  52. Οπα!!!
    Σοβαρά ρε ζανκλέ ;
    Ενα μέρος από τα διασωθέντα επωλήθησαν στους άραβες οι οποιοι τα μετέφρασαν και τα έκδωσαν στην Ευρώπη ;
    Εργα του πλάτωνα, αριστοτέλη και πυθαγόρα, είναι αυτά που έμειναν σχεδόν άθικτα από την θηριωδία των χριστιανών ;
    Οι καλόγεροι του όρους (Το ορος της Αρτέμιδος!) χρησιμοποιούσαν για χρονια σαν προσάναμμα ανεκτίμητα συγγράμματα ;

    …δώσε μας και εμάς λίγο να πιούμε ρε…..
    Αλήθεια, τι χορτο κυκλοφορεί στη σουηδία ;

  53. Ιουλιανέ, έννοια σου και την αγγαρεία του σουλτάνου την κάνουνε πάρα πολύ καλά στην κυβέρνηση από μόνοι τους, δεν έχουνε ανάγκη τους παπάδες. Ο Πειραιώς, δυστυχώς τα ξέρει μισά και έφαγε την τρικλοποδιά από τους γνωστούς καλοθελητάδες καρεκλοκένταυρους δημοσιογράφους του συστήματος και των pay-roll των κομμάτων και έκανε γκάφα για να αποκτήσει κι άλλους εχθρούς η εκκλησία (λες και δεν της φτάνουν τόσοι και τόσοι).
    Ο σιωνισμός δεν είναι κακός εξ΄ορισμού και είναι φυσικό οι πατριώτες εβραίοι να είναι σιωνιστές. Ο Ιωάννης (σχόλιο 47) δίνει τη σωστή ερμηνεία αυτών που εννοούσε ο Πειραιώς.
    Σε αυτή τη διεθνή σκοτεινή ελίτ που εν πολλοίς χειραγωγεί μυστικά τον κόσμο και τελικό σκοπό έχει να τον κυβερνήσει και φανερά, πρωτοστατούν και έχουν εξέχουσα θέση (ίσως, δε, να αποτελούν και πλειοψηφία στα ανώτατα κλιμάκια) γνωστοί και πάμπλουτοι μεγαλοσιωνιστές. Αυτό δεν καθιστά αυτομάτως τον σιωνισμό υπεύθυνο για τις πράξεις τους και το ποιόν τους, και το γεγονός ότι είναι κυρίως εβραίοι έχει την εξήγησή του η οποία σαφώς και δεν είναι ότι για όλα φταίνε οι εβραίοι. Οι εβραίοι είναι ένας ταλαιπωρημένος λαός, ζυμωμένος με όλες τις δυσκολίες και τις δυσχέρειες του κόσμου που ζούμε. Κάποιοι, λανθασμένα κρίνοντας το γεγονός ότι εξέχουσα θέση στη σκοτεινή ελίτ που χειραγωγεί τον κόσμο κατέχουν πλούσιοι μεγαλοεβραίοι, πέφτουν στο λάθος να ενοχοποιούν τον σιωνισμό και τους εβραίους (και η σκοτεινή ελίτ αυτό θέλει, να δαιμονοποιούνται άλλοι στη θέση της). Αυτό το λάθος έκανε και ο Πειραιώς. Και ,βέβαια, τα ΜΜΕ ανά τον κόσμο και στο Ισραήλ, που κυβερνώνται από αυτούς (την σκοτεινή ελίτ) δημιούργησαν αμέσως θέμα! (σιγά μην το άφηναν).

  54. Νικολάκη, ακόμη στα χόρτα είσαι? Και εδώ καθυστερημένος?
    Πάντως ο πρώτος διδάξας πως καίγονται τα ανεκτίμητα έργα τον αρχαίων φιλοσόφων μας στην Έφεσο, ήταν ο Saoul με το καλλιτεχνικό ψευδώνυμο, παύλος.

  55. μετά από αυτή την φαγωμάρα, φαίνεται πως το «καλά να πάθουμε» είναι το μόνο που μας αξίζει

  56. ΖΑΖΑ ΓΑΜΩ ΤΟ ΜΟΥΝΙ ΤΗς ΜΑΝΑς ΣΟΥ. ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ ΦΑΣΙΣΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙς ΕΣΥ ΕΑΝ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑ ΣΗ ΟΧΙ. ΦΑΣΙΣΤΟΣΚΥΛΟ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΕΣΥ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΚΑΙΣ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΑΑΛΛΟΥ. ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΓΑΜΗΣΟΥ ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΣΟΥ

  57. ΒΑΣΙΛΗ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ. ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΑΥΤΟ. ΠΡΙΝ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΑΛΛΗ ΗΤΑΝ Η ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΠΟΥ ΚΥΡΙΑΡΧΟΥΣΕ ΣΕ ΚΑΘΕ ΤΟΠΟ. ΕΤΣΙ ΚΑΠΟΤΕ ΘΑ ΕΠΕΛΘΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ. ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΑΙΣ ΠΟΛΥ…ΧΑΧΑΧΑΧ ΤΙΟ ΠΑΠΑΔΑΡΙΟ ΓΒΑΖΕΙ ΤΟ ΣΥΜΦΑΡΟΝ ΤΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΔΑ. ΓΙ ΑΥΤΟ ΟΠΠΟΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΤΟΝ ΛΕΝΕ ΠΡΟΔΩΤΗ ΚΑΙ ΜΗ ΕΛΛΗΝΑΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΕΞΟΥΣΙΑΣΟΥΝ. ΣΚΟΥΛΗΚΙΑ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΑΣ

  58. Τασούλη,

    Οσο θα υπάρχει Ελλάδα και Ελληνες θα υπάρχει χριστιανισμός. Βέβαια κάτι γραφικοί ανυπόληπτοι και τελειωμένοι σαν εσένα και τους όμοιους σου πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν. Η ελλάδα και ο χρισταινισμός είναι μαθημένοι στις επιθέσεις και δε φοβούνυαι τα νεοταξικά εθνοαποδημητικά μίασματα και τις εντεταλμένες γραφίδες του Σόρος. Απλά αποτελείται μία θορυβούσα και φωνασκούσα ισχνή μειοψηφία που δεν αντέχει το γεγονός ότι έχει απορριφθεί και τεθεί στο περιθώριο παρά τη λυσσαλέα προσπάθεια να επιβληθεί. Τόσο απλά.

  59. ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΒΙΑΖΕΣΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΔΩ ΕΙΣΤΕ ΕΠΙΠΟΛΑΙΟΙ ΚΑΙ ΙΜΙΜΑΘΕΙΣ

  60. Αν η όλη η κουβέντα ξεκίνησε από τον παπά αν καλός η κακός έκφερε πολιτική άποψη,από την δικια μου σκοπιά καλός έκανε διότι είναι πολίτης και έχει δικαίωμα στο να εκφέρει γνώμη.ΟΜΩΣ επειδή ο συγκεκριμένος εκπροσωπεί συγκεκριμένη ομάδα του λαου και για την ακρίβεια θρησκευτική ομάδα δεν μιλα ωσάν απλός πολίτης αλλα με την ιδιότητα του ιερέα καθοδηγητή.ρωτάω αν ένας μουλας εκφέρει γνώμη και ακόλουθη το κοράνι δεν μιλάω για την θράκη… μιλάει σαν πολιτικός η όχι ενώ είναι θρησκευτικός ηγέτης και ποια διαφορα έχει από την κίνηση του παπά;δημιουργεί αίσθηση θεοκρατίας,ερώτηση κάνω και σκεφτείτε το.Δημοκρατία έχουμε ο καθένας μπορεί να εκφραστή ελευθερα.ούτε στην πυρά θα τον στείλουμε ούτε στην ιερά εξέταση,άλλοι τα κάνανε αυτά στον μεσαίωνα,αν δεν ξέρετε ποιος είναι ο μαύρος αιώνας της ευρώπης διαβάστε και κανένα βιβλίο ιστορίας πέραν των θρησκευτικών.Όσο για τον ΙΩΑΝΝΗ αλλα λέω και αλλα καταλαβαίνει,μου προκαλείς ερωτηματικά αν το πνευματικό σου επίπεδο είναι χαμηλό και δεν κατάλαβε τι λέω η το κανεις εσκεμμένα για να διαστρεβλώσεις τα λόγια μου στην απαντήσεις στα ΨΕΜΑΤΑ του έλλην ορθόδοξη,ο οποιος αποκαλείται με το όνομα έλλην ειρωνεία.Αφού είσαι ξερόλας ρε ιωάννη το πατριαρχείο κωνσταντίνου πόλις αποδέχεται τον εθνικισμό η τον αποκηρύσσει σαν αίρεση,αφού τα ξέρεις όλα δώσε στον κόσμο μια απλή απάντησε τον εθνισμό τον θεωρεί αίρεσης ναι η όχι,και τι είναι εθνικισμός εθνισμός.11 Πατριάρχες, 100 επίσκοποι και 6000 κληρικοί, λέει ο Πουκεβίλ! ο ελληνικός λαός πόσους έχασε;πάλι τα ίδια θα λέμε.λέω αν εσείς οι χριστιανοί κάνατε αγώνα κατά των τούρκων και προσπαθείς με 6111 άτομα νεκρούς να καπηλευτής εθνικό απελευθερωτικό αγώνα είσαι μια από τα ίδια με το ΚΚΕ.πρόσεξε γιαννάκη τι λέω ότι το ΚΚΕ καπηλεύεται το ανταρτικο ότι μόνον οι κουμμουνιστές πολέμησαν το 40 και κάνανε ανταρτικο όπως και εσείς ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΚΑΝΑΤΕ εθνικό αγώνα και κανένας άλλος δεν πολέμησε,κατάλαβες δηλαδή είστε ψεύτες καπηλευτές.εννοείτε ότι ο απλός ανώνυμος λαός πολέμησε είτε εναντίον των τούρκων είτε εναντίον των γερμανών και ιταλών.δυστυχώς δεν κρατήθηκαν αρχεία με τους ανωνυμους νεκρούς όμως η πολιτεία για να τιμήσει τον ανώνυμο πολίτη έκανε το μνημείο του αγνωστου στρατιώτη.όταν ο επικεφαλής εκεί πέρα στην κωνσταντίνου πόλις αποκηρύσσει τον εθνικό αγώνα,ΟΠΑ εθνικός;ήταν εθνικός αγώνας η θρησκευτικός;η αλήθεια δεν είναι όπως την λένε τα βιβλία που διαβάζεις το έγραψα στην αρχή για τον εβραίο ότι τα βιβλία που διαβάζει δεν λένε τις αλήθειες και του έκαναν εντύπωση τα λόγια του παπά το ίδιο δυστυχώς ισχύει και για σένα.Όταν μας λέει όμως ότι το 1204, δηλαδή η έλευση της Φραγκοκρατίας είναι η αποκάλυψη του Έλληνα.ΑΠΑΝΤΩ,επαναλαμβάνω ότι η νέα τάξης πραγμάτων δηλαδή η ρωμαϊκή ανατολική αυτοκρατορία κυνήγησε μέσον διαταγμάτων όλους τους εθνικούς,μια Γλώσσα μια θρησκεία.ΜΕΧΡΙ ΤΟΤΕ ΟΠΟΙΟΣ ΑΝΑΦΕΡΕ ΤΗΝ ΛΕΞΗ ΕΛΛΗΝΑΣ ΤΙΜΩΡΕΙΤΟ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΙΝΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ.ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΔΩ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΤΩΝ NEON ΧΟΡΩΝ ΘΕΩΡΟΥΝΤΑΙ ΥΒΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΘΕΟΙ ΔΙΧΩΣ ΟΜΩΣ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ.Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΟΠΩΣ ΠΡΟΕΙΠΑ ΥΠΗΡΧΕ ΑΛΛΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΟΝ ΚΥΝΗΓΗΣΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΞΑΦΑΝΙΣΕ ΤΟΥ ΔΙΕΛΥΣΕ ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΤΟΥ.ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ ΕΛΛΗΝΑΣ,ΜΟΝΟΝ ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΑΔΕΛΦΟΣ ΚΑΙ ΡΩΜΙΟΣ-ΡΩΜΑΙΟΣ.Το θέμα είναι αν ο χριστιανισμός και η θρησκεία γενικότερα χρησιμοποιεί την πολιτεία για να περάσει διαφορες απόψεις ή η πολιτεία χρησιμοποιεί τον χριστιανισμό για τους δικούς τις λόγους.το σίγουρο είναι ότι η θρησκευτική πεποίθηση του μέσου έλληνα περνάει κρίση σύγχυση ιδίως μετά το γεγονός ότι η εκκλησία τις ελλάδος σιτίζει και στηρίζει τους λαθρομετανάστες και αλλόθρησκους και μεγαλώνει το πρόβλημα με τους ξένους δημιουργεί μια κρίση ταυτότητος στο θεσμό που πιστεύει ο απλό έλληνας πολίτης,βλέποντας τους πολιτικούς σε συνεργασία με την εκκλησια να κάνουν όπως προανάφερα λειτουργίες χορούς και τραγούδια που την ίδια στιγμή ο μέσος έλληνας πλήττεται από την φτώχεια η εκκλησία δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων.

  61. Με αφορμή το σχόλιο 64 από το φίο Τάσο, θέλω να πω κάποια πράγματα.

    Το να μην είναι κάποιος χριστιανός, αυτό δε σημαίνει ότι δεν είναι Έλληνας ή ότι είναι κακός Έλληνας. Ούτε, από την άλλη μεριά, το να είναι κάποιος χριστιανός σημαίνει ότι είναι καλός Έλληνας. Εγώ τουλάχιστον τα διαχωρίζω αυτά και φαντάζομαι δεν είναι ο μόνος.

    Δεν γράφω αυτά που γράφω θεωρώντας σας εχθρούς της πατρίδας μου εσάς που δεν είστε χριστιανοί. Απλά θεωρώ – και το έχω ξαναγράψει αυτό – ότι κάποια πράγματα που γράφετε δεν είναι ιστορικώς σωστά, και προσπαθώ να το αποδείξω με παραπομπές σε πηγές.

    Ζάγκλε, σε άλλο blog σου είχα προσάψει αλαζονεία. Αυτό ήταν λάθος μου και σου ζητώ συγγνώμη. Γιατί δηλαδή θα έπρεπε μέσα σε λιγώτερο από ένα μήνα να είχες βρεί πράγματα που που – εγώ τουλάχιστον – χρειάστηκε να ψάξω πάνω από δέκα χρόνια; λάθος μου, φίλε.

    Οι καλόγεροι, λοιπόν, δε διέσωσαν μόνο τον Αριστοτέλη και τον Πάτωνα, αλλά και τον Αριστοφάνη, τη Σαπφώ, τον Πίνδαρο, τον Ιάμβλιχο και τόσους άλλους.

    Για παράδειγμα:

    Μεταξύ 320 και 325 μ.Χ., ο Παχώμιος ίδρυσε το πρώτο κοινοβιακό μοναστήρι στην άνω Αίγυπτο. Το μοναστήρι αυτό ήταν γνωστό για τη χρηση και αντιγραφή κλασσικών συγγραμμάτων. Μερικά από τα αρχαιολογικά υπολείμματα αυτών των μοναστηριών έχουν αποκαλύψει έργα όπως τις Προτάσεις του Σέξτου και την Πολιτεία του Πλάτωνα.

    Το 537, ο Κασσιόδωρος ίδρυσε ένα μοναστικό τάγμα, από τους μοναχούς του οποίου απαιτούσε να μελετούν τους θύραθεν (μη – χριστιανούς) συγγραφείς και να αντιγράφουν τα έργα τους. Ο ίδιος είχε μεταφέρει συγγράμματα από την Αφρική (Henri-Jean Martin, The History and Power of Writing, Univ. of Chicago: 1994., σελ. 122).

    Ο Θεόδωρος Στουδίτης (9ος αι.), από τους κύριους υπερασπιστές της Ορθοδοξίας, υπήρξε ο πρώτος που οργάνωσε τη βιβλιοθήκη της μονής Στουδίου (Κωνσταντινούπολη), συγκεντρώνοντας μεγάλο αριθμό χειρογράφων χριστιανών και εθνικών συγγραφέων, των οποίων την ανάγνωση διευκόλυνε έτσι με τη διάδοση των χειρογράφων.

    Υπάρχουν κι άλλα στοιχεία, που αφορούν και κληρικούς και λαϊκούς.

    Υπήρχαν ακρότητες, υπήρχαν καταστροφές βιβλίων; Αναμφίβολα. Τόσο «εθνικών» όσο και χριστιανικών, από διάφορους, όχι μόνο από χριστιανούς. Εκείνες τις εποχές συνέβαινε, δυστυχώς, συχνά. Αυτό όμως είναι καταδικαστέο, σήμερα τουλάχιστον.

    ΙΩΑΝΝΗΣ

  62. Ωραία stef, στρογγυλός ο λόγος σου.
    Τάσο, ηρέμησε, μην παρασύρεσαι, να λέμε τα ιστορικά γεγονότα όσο και αν τσούζει, τις ύβρις να τις αφήσουμε για του χριστιανούς, γιατί ελλείψει επιχειρημάτων είναι το αγαπημένο τους ατού, συμφωνώ ότι είναι αστείο να αρνούνται την Ελληνικότητα σε εμάς τους Εθνικούς Έλληνες και αυτοί οι που απαγόρευαν την λέξη Έλλην μέχρι εχθές όπως και ο φίλος stef πολύ σωστά ανέφερε, σήμερα να είναι περισσότερο Έλληνες από μας!
    Βρε γυρίσματα που έχει η ζωή!

  63. ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ:

    Φίλε stef, στο θέμα του ΚΚΕ σε αδίκησα, έχεις δίκιο.

    Δεν το διάβασα σωστά την πρώτη φορά – στο σχόλιο 27 – δεν πρόσεξα τη λέξη «όπως». Το είδα τώρα, γιατί το ξανακοίταξα μετά την αναφορά σου στο σχόλιο 68.

    Μια παράκληση: τα κείμενά σου είναι πολύ πυκνά, είναι εύκολο να βάζεις παραγράφους;

    Στα υπόλοιπα, θα σου απαντήσω εντός ολίγου, αφού διαβάσω ολόκληρο το σχόλιο 68 (σταμάτησα για να κοιτάξω ξανά το 27 κι όταν διαπίστωσα ότι σε έχω αδικήσει έγραψα αυτές τις γραμμές).

    ΙΩΑΝΝΗΣ

  64. ΙΩΑΝΝΗ, το θέμα της ανάρτησης είναι άλλο, άσε να μην ξανά μανά πέσουμε εις τας γραφάς!
    Ο παπας βάζει τρικλοποδιές σε μια συνεργασία με το ισραήλ που την χρειαζόμαστε και πρέπει να την εκμεταλλευτούμε, αυτά περί σιωνισμού ας κοιτάξει ο παπας την ΠΔ που είναι η μυθολογία τον σιωνιστών εβραίων, που βρίθει από σκάνδαλα, θα έλεγα είναι ένα αισχρό πόρνο βιβλίο, και αυτό το πιστεύει σαν θεϊκό!

  65. ιωάννη πάρ’οτι σου έκανα κουβέντα δεν βρήκες κάτι να πεις όμως εγώ βρήκα να σου πω ένα όνομα το οποιο ήταν χριστιανός και λόγιος αφού αναφέρεις διαφορους λογιους,ο οποιος ήταν πολύ τις αρχαίας φιλοσοφίας.ΠΛΗΘΩΝ Ο ΓΕΜΙΣΤΟΣ αλλιώς κοροϊδευτικά και Ημαρμένιος.ποιος τον αποκαλούσε έτσι αυτόν και τις γενικότερες ιδέες του παρότι χριστιανός ο οποιος ήταν ο πρώτος που αναφώνησε την λέξη ΕΛΛΗΝΑΣ και πρότεινε επιστροφή στον ορθό έλλην λόγο εκείνην την μαύρη περίοδο,μπορώ να σου πω,αλλα σε αφήνω στην αγωνια.

  66. Χωρις ψεμα μου φτιαξατε τη διαθεση αν κοβοσαστε τοσο πολυ στην καθημερινη ζωη για ελευθερια και αληθεια θα γνωριζατε σε τι μοιαζετε μεταξυ σας και εννοω αριστερους, παγανιστες, θολοκουλτουριαριδες μισοελιτ μισονεπλουτοι, φιλομασωνοι, φιλοεβραιοι φιλοξερολες περι σιωνισμου και δεν κρινω προσωπικα κανεναν γιατι αλλοιως μπορει να γραφετε και αλλοιως να ειστε ομως η γραφη σας δειχνει καποια εμπαθεια
    το παπαδαριο οπως το ονομαζετε οι οποιοι ειναι πολιτες και φυσικα εχουν γνωμη σας καιει λογω ενος και μονο ονοματος

    ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ
    Ο ΚΥΡΙΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΜΟΥ

    η ειρωνεια ειναι πως δεν αφινετε ουτε τον εαυτον σας να το πει οποτε φερνετε πισω υπατιες και ολα τα συναφη γιατι σας λεγω πως η υπατια εχει αλλη γνωμη τωρα
    αν πιστευατε πως ΖΕΙ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ θα ειμαστε σε καλλιτερη κατασταση

  67. Πολύ γρήγορα, φίλε stef:

    Το όνομα Έλληνας με τη σημασία της εθνικής καταγωγής εμφανίζεται – πιθανόν για πρώτη φορά, δεν είμαι σίγουρος αυτή τη στιγμή – στα μέσα του 12ου αιώνα από τον Γεώργιο Τορνίκη, ήδη πρίν την Άλωση της Πόλης από τους Φράγκους στα 1204. Ο Τορνίκης ήταν χριστιανός. Το αναφέρει ο Τoynbee.

    Παρόμοιες αναφορές έχουμε κι από τον Βλεμμύδη, τον Καβάσιλα κλπ.

    Όσον αφορά τα υπόλοιπα, θα υπάρξει απάντηση, θέλω όμως πρώτα να σε παρακαλέσω να μου δώσεις δυό διευκρινήσεις γι’ αυτά που γράφεις στο 27:

    1. «για το άγαλμα πάλι χριστιανικά τα λες»

    Ποιο άγαλμα; δεν καταλαβαίνω.

    2. στο θέμα του 1204, γράφεις: «το 1204 για τους χριστιανοπλικτους είναι η ανακάλυψη του έλληνα». Πως το εννοείς;

    Αν αυτό που θέλεις να πεις είναι τα επόμενα λόγια, δηλ. τα «μέχρι τότε μόνον αδελφοί χριστιανοί υπήρχαν,τον έλληνα τον κυνηγήσατε γιατί ήταν εθνικός και πίστευε στην πατρώα εθνική θρησκεία και φυσικά του καταστρέψατε τους ναούς και την ιστορία του τον κυνηγήσατε σαν άθεο,…»,

    τότε, προφανώς είναι άστοχα τα όσα έγραψα περί «απελευθερωτών Φράγκων» κλπ.. Πες μου όμως, αυτό εννοούσες;

    ΙΩΑΝΝΗΣ

  68. Εσύ ΙΩΑΝΝΗ όπως καταλαβαίνω, ψάχνεις μέσα στα χριστιανικά σου φυλλάδια να βρείς την απάντηση!
    Μα φιλε μου εκεί είναι όλο το πρόβλημα, πως θα μάθεις την αλήθεια όταν ρωτάς και διαβάζεις τους αρχιτέκτονες του ψευδους?
    Έχεις την τόλμη να διασταυρώσεις τις γνώσεις σου με άλλους διαφωνούντες? Όχι, δεν έχεις, γιατί αν δοκιμάσεις να διερωτηθείς και αμφιβάλλεις ο αρχάγγελος μιχαήλ θα σου την πέσει στο σκοτάδι! Όχι στο φως, αλλα στο σκοτάδι που εκπροσωπεί!

  69. »η ειρωνεια ειναι πως δεν αφινετε ουτε τον εαυτον σας να το πει οποτε φερνετε πισω υπατιες και ολα τα συναφη γιατι σας λεγω πως η υπατια εχει αλλη γνωμη τωρα
    αν πιστευατε πως ΖΕΙ ΚΥΡΙΟΣ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΑΣΤΑΣΗ θα ειμαστε σε καλλιτερη κατασταση»

    Δαφνη μπορεις να μας εξηγησεις τη θελεις να πεις εδω,γιατι νοημα δεν βγαζει.

  70. Είναι ακατανόητο και στα σύνορα της γελοιότητας να πιστεύουν οι άνθρωποι στην δημιουργία του κόσμου από ένα on!
    Όλα αυτά τα δισεκατομμύρια από γαλαξίες όλα τα έκανε ο θεός, τον αδάμ από λάσπη και την εύα από το πλευρό του αδάμ! Και μετά τους καταράστηκε! Μα τόσο κακια, τόσο μοχθηρία!? Τόσο εκδικητικότητα να βασανίζει τους αμαρτωλούς? και ο πατέρας σου η το παιδί σου που αμάρτησε το δέχεσαι να βασανίζεται από αυτόν τον διεστραμμένο θεό εις την αιωνιότητα?
    Άντε ρε Έλληνες, ξυπνάτε, τι σας ποτίσανε οι εβραίοι? Μάθετε, το αντίδοτο είναι η μάθηση!

  71. Σουδο»ελληνα’ & Σια

    Φαίνεται ότι σας πέφτει βαρύ που η ελληνική κοινωνία έχει κλασμένους τους «πεφωτισμένους» και καταχωρημένους στο περιθώριο. Θα σας περάσει

    Μαθήματα από τη Στοκχόλμη προς Αθήνα είναι λίγο δύσκολο να γίνουν όπως και από Πλατεία Κουμουνδούρου μεριά. Είπαμε 1-2-3% στα όρια της γελιότητας και της γραφικότητας.

    Πόση σημασία μπορεί να δώσει κάποιος σε στίγματα?

    ΥΓ. Το ΧΑ ΧΑ ρε σούργελο της Κουμουνδούρου είναι εκ γενετής ή σου έμεινε κατάλοιπο από τις σφαλιάρες στις πορείες και στα καψίματα?

  72. Δεν υπάρχουν ιδέες , υπάρχουν μονάχα άνθρωποι που κουβαλούν τις ιδέες, κι αυτές παίρνουν το μπόι του ανθρώπου που τις κουβαλάει.

    Νικόλαος Καζαντζάκης

    Αυτός ήταν Εβραίος Σιωνιστής η ΕΛΛΗΝΑΣ και τον αφόρισε η Εκκλησία.

  73. ιωάννη το λες μονο σου ότι το όνομα έλληνας με την σημασία την σημερινή ουσιαστικά κάνει την εμφάνιση του κατά την εισβολή των σταυροφόρων στα ελληνικά χώματα το 1204,μέχρι τότε απαγορευόταν η αναφορά στην λέξη έλληνας.Έλληνας είναι ο δωδεκαθειστις παγανιστής λάτρης τις φύσης και λάτρης των θεών κατά τους ανθέλληνες ο είδωλο λάτρης ψεύδος ορος.1-Το άγαλμα της αθηνας στολίδι διαλύθηκε κατόπι ουσιαστικής παροτρύνσεις φανατικών χριστιανών υπό την σιωπηλή συγκατάθεση του αυτοκράτορα,κακές παρέες με κάτι μοναχους.2-όπως προείπα και βλέπω ότι το κατάλαβες δεν υπήρχαν έλληνες μονο ρωμιοί και χριστιανοί,αλλιώς κρεμάλα,κάψιμο,ότι τιμωρία θέλει τι ιερατείο,καλή ώρα ότι έπαθε και η υπατία.μην μπερδεύεται τον πατριωτισμό με τον ελληνισμό.σου είπα ο εθνικισμός εθνισμός πατριωτισμός κατά το πατριαρχείο θεωρείτε αίρεσης.πιστεύω να ξέρεις τι είναι αίρεσης.μην μπερδεύεστε δεν είναι απαραίτητο ο συχρόνως έλληνας να είναι μονο χριστιανός ορθόδοξος αφού έχουμε συμπατριώτες μας που είναι καθολικοί,έχουμε μουσουλμάνους όμως αυτοί που βρίσκονται κοντά στην πραγματική παράδοση είναι οι έλληνες εθνικοί που ακολουθούν τα δρώμενα των προγόνων μας,και πολύ περισσότερο μην μπερδεύεται τους ρώσους ορθοδοξους τους σέρβους και λοιπούς χριστιανούς δεν έχουμε σχέσει αίματος αλλα σχέσει δόγματος αυτό δεν μας κάνει πραγματικούς αδελφούς.όπως αυτό που κάνει τώρα η εκκλησία έχει κάνει όλους τους αλβανούς με ελληνικά ονόματα και έχει χάσει η μάνα το παιδί και το παιδί την μάνα,αυτό δεν μας κάνει αδέλφια απλά είναι ένας συχρόνως τρόπος εξελληνισμού μέσο της θρησκείας.σήμερα οι αλβανοί αύριοί οι πακιστανοί.

  74. Από τα σχόλια τον επισκεπτών προκύπτει ότι το 1,2,3% είστε εσείς οι προσκυνημένοι, που ως συνήθως αντί για επιχειρήματα, το ρίχνεται σε ύβρις, ειρωνείες και κακία.
    By the way να σε αφιερώσω ένα άσμα,
    «Μην είσαι ψεύτρα δίγνωμη, μη μου μιλάς με μάσκα, γιατί κι’εγώ έχω καρδια, τι και αν φορώ τραγιάσκα..»

  75. Πολύ θα ήθελες Ελληνο»σουηδέ» αλλά θα μείνεις με το όνειρο και εσύ και οι «ξαφνικές» ενισχύσεις. Εχουν γνώση οι φύλακες μπάσταρδα του Σόρος και της Κουμουνδούρου.

  76. Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2010
    Ραββίνος Συμεών: «Μισούμε τους Έλληνες» – Αυτές τις ανθελληνικές δηλώσεις τις γνωρίζει η Ελληνική κυβέρνηση και το European Jewish Congress;;;

    Ακολουθεί απόσπασμα απο το βιβλίο του Γεωργίου Αϋφαντή, «Άνθρωπος και επιστήμη αφύπνησις»…Αναρτούμε την συνέντευξη αυτή του ραββίνου που δημοσιεύτηκε παλαιότερα στην εφημερίδα «Α1» γιατί περιέχει πολλά ενδιαφέροντα και αποκαλυπτικά στοιχεία. Δεν τα δεχόμαστε όλα όπως ακριβώς τα λέει ο ραββίνος Συμεών.
    Ακολουθεί η συνέντευξη:
    ….Ό εβραίος, όμως, Ραββίνος Συμεών μιλώντας εις τόν ‘Αντώνη Κατσοχειράκη πριν 40 χρόνια, περί τό 1962, ανέπτυξε μέ ειλικρίνεια, τα συμπεράσματα που θα βγάλη ένας καλοπροαίρετος μελετητής άπό τό παρόν πόνημα. Και επειδή είναι εβραίος και Ραββίνος, θά πρέπει να λάβουμε σοβαρώς ύπ’ όψιν μας, τά λόγια του.
    Έάν μερικοί αναγνώστες μου στενοχωρήθηκαν ή βρήκαν υπερβολικά μερικά από αυτά πού γράφω εις βάρος τών Σιωνιστών, τους παρακαλώ να μελετήσουν προσεκτικά τις οδηγίες τις όποιες τους δίδουν με τα Πρωτόκολλα της Σιών.Νά σκεφθούν οτι όλοι οι εβραίοι της γης θά θυσιασθούν δια νά πετύχουν αυτά, και να τα συνδιάσουν μέ την συνέντευξι του Άρχιραββίνου Marcus Eli Ravage του εγκεκριμένου βιογράφου τών Rothschilds, εις τό πόνημα μου «Ό Βωμός τής Ελπίδος», σ. 158, και του Ραββίνου Συμεών, η οποία ακολουθεί, και τότε θά δια πιστώσουν ότι έχω γράψει πολύ ολιγώτερα από τήν πραγματικότητα. Ό Άντ. Κατσοχειράκης είναι μαθηματικός, έγραψε πολλά βιβλία και είναι ιδρυτικό μέλος της Ενώσεως Συντακτών Πειραιώς. Ώς μαθηματικός είχε ώς μαθητήν του τον υϊόν του Ραββίνου Συμεών και έξ αυτού εγεννήθη μία φιλία μεταξύ των. Μιά ημέρα περί τό 1962, οι δύο άνδρες συζήτησαν φιλικά και σοβαρά το βασικό θέμα «τόν ρόλο του Σιωνισμού στον παγκόσμιο χώρο και τις σχέσεις του με τον Ελληνισμό».

    Τήν συζήτησι-συνέντευξι αυτη δημοσιεύει ή εφημερίδα «Άλφα Ενα» τής 3/4 Νοεμβρίου 2001 εις τήν σ. 39-40.
    1. «Κύριε Κατσοχειράκη ακούστε: Πριν 2000 χρόνια σάς δώσαμε ένα Χριστό, που εμείς δεν τον αποδεχτήκαμε ώς Μεσσία και λυτρωτή του λαού μας, γιατί απλούστατα δεν μας αντιπροσώπευε. Τον περάσαμε όμως μέ τόν τρόπο μας έτσι ούτως ώστε νά γίνει θεός τών άλλων γιατί εμείς έχουμε τό δικό μας μοναδικό και ασύ γκριτο Θεό, τό Γιαχβέ, από καταβολής κόσμου, δηλαδή από τής εμφανίσεως του άνθρωπου επί τής Γής πού όπως έχουμε υπολογίσει έγινε Τό έτος 5.026 π.Χ. (Αρχισαν τώρα οι Ραββίνοι νά δίδουν λίγο βάθος χρόνου τής γεννέσεως του κόσμου).
    Και συνέχισε νά μου αναφέρει τά πλεονεκτήματα τής φυλής του και παράλ ληλα τόν τρόπο μέ τόν οποίον εκδικούντο τους λαούς οι οποίοι τους είχαν βλά ψει κατά τό παρελθόν και πώς είναι έτοιμοι νά τιμωρήσουν ακόμα και σήμερα όταν κάποιος ή κάποιοι τους αντισταθούν ή πάνε ενάντια στά σχέδια τους. Μέ τήν παρουσία του Ιησού γίνανε οι Χριστιανοί βορά τών αγρίων θηρίων στις ρωμαϊκές αρένες. -Τιμωρήσαμε και εξακολουθούμε όλους τους λαούς α) γιά τό γκρέμισμα του Ναού μας απο τον Τίτο τό 70 μ.Χ. και β) γιατί συμβάλανε όλοι οι λαοί στην διασπορά μας εις τρόπον ώστε νά μάς αφανίσουν.
    Και καλά, τόν ρωτώ: Από ό,τι κατάλαβα και γνωρίζω, στην όλη ιστορική δια δρομή σας γιά τά όσα δεινά ύπέστητε δέν ενέχονται οι «Ελληνες;
    – Αυτό είναι σωστό. Απάντησε ό φίλος μου. – Και μάλιστα δέν κρύβω νά σοϋ πώ, συνέχισε, το ο,τι είμαι στην ζωή, το οφείλω στους Έλληνες. Αυτοί γλίτωσαν δλη μου τήν οικογένεια, από βέβαιο θάνατο.
    Στη συνέχεια μου λέει, – αξίζει νά σού αναφέρω τό έξης: Όταν συνήλθε τό Παγκόσμιο Συνέδριο των απανταχού Εβραίων Σιωνιστών, τό έτος 1897, στη Βασιλεία της Ελβετίας, ύπό τόν Δρ. Χέρτζ συνέταξαν 24 άρθρα -διατάξεις, τά όποια ονόμασαν «Πρωτόκολλα της Σιών». Τά Πρωτόκολλα αυτά μάς δεσμεύουν και είναι ένας όρκος τιμής γιά τή φυλή μας νά τά τηρούμε με θρησκευτική ευλάβεια και είναι ό δεύτερος Θεός μας. Στά άρθρα αυτά ή Πρωτόκολλα, αναφέρονται οι τρόποι και οί μέθοδοι με τις όποιες θά μπορούμε νά ελέγχουμε και νά έπιβαλλόμεθα σέ όλους τους λαούς και επιτύχαμε έτσι τόν απώτερο σκοπό και στόχο μας που είναι ή πανγήινη επικράτηση μας και ό κυβερνήτης μας θά λέγεται Πλανητάρχης.
    Δέχομαι του λέγω γιά τά αντίποινα σας εναντίον των Βαβυλωνίων γιατί σάς κατέστρεψαν τόν Ναό σας, τό Ναό του Σολομώντα, άλλα και γιά τήν αιχμαλωσία σας άπό αυτούς. Από ό,τι όμως άφησες νά εννοηθεί και κατ’ ειλικρινή ομολογία σου, οί Έλληνες όχι μόνο σάς συμπεριφέρθηκαν καλά άλλα και με κίνδυνο της ζωής τους, σάς προστάτεψαν και δεν γίνατε σαπούνι στά γερμανικά κρεματόρια γιά νά πλένουν και νά καθαρίζουν οί Ναζί τά χέρια τους άπό τά αίματα των ομο φύλων σας.
    -Δέν κρύβω νά σου πώ, μου λέει ό συνομιλητής μου, πού ωστόσο είχα απο κτήσει τήν εμπιστοσύνη του και έγινε χειμαρώδης στις εκμυστηρεύσεις του, ότι τό σχέδιο τής ηγεσίας μας ήταν νά πετύχουμε μετά τό τέλος του πολέμου, που είχε προβλεφθεί ή ημερομηνία τής λήξης του νά πετύχουμε τήν επάνοδο μας στά πάτρια εδάφη μας στά μέρη που έζησαν οί προγονοί μας. Και αυτό θά τό επιτυγχάναμε αν ευαισθητοποιούσα τους λαούς. Έτσι, συνέχισε νά μου λέει, -οί σοφοί ηγέτες μας σκέφτηκαν τήν εκατόμβη ή ολοκαύτωμα όπως επικράτησε νά λέγεται, αφού σ’ αυτό απωλέστηκαν με οποιονδήποτε τρόπο 6.000.000 πατριώτες μου. (Πώ! Πώ!…)
    «Ε, όχι και 6.000.000, τόν διακόπτω, αφου σέ όλη τήν κατακτημένη Ευρώπη, δέν είσαστε περισσότεροι άπό 4.500.000. Μπράβο σας όμως και αποκαλύπτομαι πού καταφέρατε τότε να πετύχετε τό στόχο σας και νά συνεχίζετε μέ αμείωτο ζήλο για την επίτευξη του τελικού σας σκοπού.
    -Πράγματι. Ό χαρακτηρισμός πού μας έδωσες είναι σωστός γι’ αυτό και έγώ δεν θά αφήσω αναπάντητο τό καίριο ερώτημα που σε καίει, δηλαδή την αντιπάθεια μας πρός εσάς τους Έλληνες πού δεν είναι μόνο απλή απέχθεια, άλλα θά έλεγα άσβεστο μίσος πού φτάνει μέχρι του σημείου νά σκεπτόμαστε ολοκληρωτικό αφανισμό σας.
    Όση ώρα άκουγα τόν συνομιλητή μου νά εκστομεί τήν περιφρόνηση του γιά τον περήφανο Λαό κατά τήν κοινή έκφραση και ήμουν έτοιμος νά του επιτεθώ και ας ήμουν υπόλογος γιατί θά αύτοδικούσα μέσα στό σπίτι μου.
    ‘Εκείνος όμως άπό ένστικτο κατάλαβε τις προθέσεις μου και έσπευσε νά μέ καθησυχάσει λέγοντας μου. -Καταλαβαίνω τήν απορία και τήν έκπληξη σου τό πώς έτσι, κατάμουτρα και ασύστολα, προσβάλλω εσένα και τόν πράγματι ωραίο, έξυ­πνο και φιλόξενο λαό σου. Περίμενε όμως και θά δεις. Στό τέλος θά συμφωνήσουμε.
    Όπως θά καταλάβατε, ή αγωνία μου κορυφώθηκε άλλα δέν έπαυσα νά είμαι σε επιφυλακή. Όλες οι δυνάμεις μου ήταν σε εγρήγορση. Άφού επικράτησε ηρεμία, ο φίλος κύριος Συμεών, συνέχισε νά λέει: -Δέν είναι τά μόνα μέ τά όποία σάς τροφοδοτήσαμε γιά νά σάς ταπεινώσουμε, εκδικηθούμε και νά σάς καθυποτάξουμε, και κυβερνήσουμε όπως έμείς θέλουμε και έχουμε τά σχέδια μέ τά οποία θά είσαστε όλα τά κράτη-Έθνη οι παντοτινοί σκλάβοι μας. Προέχει όμως νά υποτάξουμε τόν αδάμαστο Ελληνικό λαό.
    Αυτό, τόν διακόπτω, έν πλήρη ηρεμία, είναι πολύ δύσκολο νά τό πετύχετε.
    -Θά τό δείξει ό χρόνος, μου απάντησε ό κ. Συμεών, γιατί αυτός δουλεύει ασταμάτητα γιά μας. Θά συμπληρώσω μέ ένα άλλο «δώρο» πού κάναμε στους Λαούς, μου είπε ειρωνικά ό κ. Συμεών και στή συνέχεια θά σού αποκαλύψω τήν αλήθεια γιά τήν όποια μαχόμαστε τους Έλληνες.
    Ποιο είναι αυτό τό δώρο πού δώσατε τόσο απλόχερα στους Λαούς εσείς οι τσιφούτηδες, τόν ρώτησα μέ τό ίδιο ειρωνικό ύφος.
    -Πριν 200 χρόνια, ένας Γερμανοεβραίος, ό Κάρολος Μαρξ, γιος ραββίνου, μαζί μέ τόν Ένγκελς, σάς έδωσε τόν κομμουνισμό ό όποιος επιβλήθηκε και επι­κράτησε στην Ρωσία γιατί εκεί υπήρχε τό μεγαλύτερο πληθυσμιακό τμήμα του λαού μας αφενός και τό 1/3 του Πολιτμπυρό, Πολιτικό Γραφείο τών μπολσεβί­κων, ήταν δικοί μας άνθρωποι, αφετέρου. Μέ τήν επικράτηση και σχεδόν τήν Παγκόσμια εξάπλωση πετύχαμε τήν άποθρησκοποίηση τών Λαών στους οποίους είχε επικρατήσει τό κομμουνιστικό σύστημα, αφού ένα άπό τά βασικά συνθήματα του ήταν ότι η Θρησκεία, ή οποία Θρησκεία, ήταν τό όπιο του Λαού.
    Κάτι πού πραγματικά ισχύει, τόν διέκοψα.
    Τό σύνθημα αυτό, συνεχίζει ό φίλος κ. Συμεών, είχε ώς σκοπό τήν αποβολή όλων τών θρησκειών και τήν επικράτηση τής μίας και μοναδικής θρησκείας του Ιουδαϊσμού. – Και νά θυμάστε κύριε Αντώνη, όταν οι Σοφοί τής Σιών καταλάβουν ότι έφτασε ή ώρα γιά νά δράσουν, τότε θά γκρεμίσουν τά κομμουνιστικά καθεστώτα και στις θέσεις τους θά τοποθετήσουμε τους δικούς μας ανθρώπους γιά νά ετοιμά­σουν τήν Παγκόσμια επικράτηση και σχεδόν τήν Παγκόσμια εδραίωση μας πού θά διευθύνει ολόκληρη τή Γή. Ό άρχηγέτης μας, θά είναι απ’ ευθείας απεσταλμέ­νος άπό τόν Μέγα Αρχιτέκτονα, τόν Θεό μας, Γιαχβέ ή Ίαβέ.
    «…Γι’ αυτό και σεις πληρώσατε μέ ανάλογο τρόπο τις ηθικές σας ύποχρεώσεις και εξοφλείτε τις όφειλες σας προς τήν ανθρωπότητα μέ το ανάλογο νόμι­σμα!!! του απαντώ.
    – Έχεις δίκιο φίλε κ. Αντώνη νά αντιδράς μέ αυτόν τον τρόπο. Και εγώ στην θέσι σου το «ίδιο θα έκανα. Επειδή κάποια στιγμή θά πρέπει νά σταματήσουμε αυτή τήν συζήτηση και νά βγάλουμε τά συμπεράσματα μας μπαίνω αμέσως στην οφειλόμενη απάντηση πού τόσο σέ απασχολεί.
    Γνωρίζουμε οτι εσείς οι Έλληνες προϋπήρξατε των Εβραίων που ήταν ή πρώτη ονομασία της φυλής μου πού μετονομάστηκαν Ισραηλίτες και στή συνέχεια Ιου­δαίοι. Ό πολιτισμός σας υπήρξε ό αρχαιότερος, ό μεγαλύτερος και σπουδαιότε­ρος όλων των Λαών. Διαπρέψατε στις Επιστήμες και στις Τέχνες. Είσαστε φωτοδότες και πάντοτε αειθαλείς.
    Τά δικά σας επιτεύγματα ακολουθούν πιστά όλοι οί προηγμένοι Λαοί. Παρά το ανελέητο κυνηγητό πού σας κάνουμε άμεσα ή έμμεσα ή γλώσσα σας μεσου­ρανεί στο στερέωμα και ώς φωτεινός φάρος φωτίζει αενάως τόν ουράνιο θόλο και παρά τή φαινομενική επικράτηση της αγγλικής γλώσσας, ή Ελληνική δεσπόζει παντού και μιλιέται και στα πιό απομακρυσμένα μέρη του πλανήτη μας. Και είχαν δίκιο οί Ρωμαίοι όταν έλεγαν, κυριεύσαμε τήν Ελλάδα μέ τά όπλα, άλλα κατακτηθήκα­με από τους Έλληνες μέ τή γλώσσα και τήν ιστορία τους.
    Δέν υπάρχει τομέας τών ανθρωπίνων δραστηριοτήτων πού νά μήν υπάρχουν ελληνικές λέξεις και ελληνικά στοιχεία. Χάριν τής ελληνικής γλώσσας πού ήταν ή πιό γνωστή και διαδεδομένη, σέ ολόκληρο τόν κόσμο, διατηρήθηκε ή γλώσσα καί ή θρησκεία μας. Συμβάλλαμε στην καταστροφή και τό κάψιμο τής βιβλιοθήκης τής Αλεξανδρείας γιά νά εξαφανιστούν οί μεγάλες έρευνες και ανακαλύψεις τών προγό­νων σας. Μεταφράστηκαν τά Ευαγγέλια, οί Πράξεις τών Αποστόλων καί γενικά όλη ή Καινή Διαθήκη, στην ελληνική γλώσσα.
    Ακόμη και όλες οί γλώσσες πού μιλιούνται στην Ευρώπη και πού λέγονται λατινογενείς, ώς προερχόμενες άπό τή λατινική γλώσσα, ουσιαστικά είναι ελλη­νικές, αφού οί ρίζες τής λατινικής γλώσσας, περιέχουν ελληνικά λήμματα. Πώς λοιπόν φίλε Αντώνη ύστερα άπό τόσα πολλά και σπουδαία προσόντα ή πλεονε­κτήματα μέ τά όποια είναι προικισμένη ή φυλή σου, ό Ελληνικός Λαός, νά μήν σας ζηλεύουμε και νά θέλουμε τόν αφανισμό σας;
    Γιατί μόνο μέ τήν απαλλαγή μας από εσάς θά μπορέσουμε νά επιβληθούμε σέ όλα τά Έθνη καί νά επικρατήσουμε Παγκόσμια.
    «Φίλε Αντώνη, πιστεύω μετά τήν όσο μπορούσα λεπτομερή καί μέ σαφήνεια επεξήγηση πού σου έκανα, νά κατάλαβες πλήρως τους λόγους πού μας υποχρεώ­νουν νά θέλουμε οπωσδήποτε τό κακό σας καί επομένως θά πρέπει νά μήν μέ παρεξηγήσεις, αν σέ στενοχώρησα. Όμως σου λέω τούτο. «Αν συνέβαινε οί ηγέτες Εβραίων καί Ελλήνων, νά αποφάσιζαν πραγματική συνεργασία τών λαών μας θά κυβερνούσαμε τόν κόσμο χωρίς χρονοτριβή, αφού εσείς θά βάζατε τό πνεύμα, μυαλό καί εμείς τό χρήμα. Τελειώνοντας κάνω μία επισήμανση. «Αν νικη­θείτε καί επομένως καταστραφείτε, πράγμα πού προσωπικά καί μέ τή μεγαλύτε­ρη πού μέ διακρίνει ειλικρίνεια, απεύχομαι νά συμβεί, θά γίνει από εσάς τους ίδιους. Εσείς, οί ίδιοι φταίτε που έχετε παραγκωνιστεί πολλές φορές καί τούτο, είναι γιατί δέν αγαπιέστε.
    «Αν καταφέρετε, έστω καί τήν τελευταία στιγμή νά συνετιστείτε, θά ευτυχί­σετε. Επιδιώξετε νά τό πετύχετε πριν είναι πολύ αργά. Εσείς οί νεοέλληνες πάψτε νά πιθηκίζετε, αναζητήστε τις ρίζες σας. Εκεί είναι κρυμμένο το μυστικό που θά σας κάνει ευτυχισμένους και θά ζείτε και θά ζήσετε παντοτινά ελεύθεροι και ανεξάρτητοι στον τόπο σας απολαμβάνοντας τους κόπους της ζωής.
    -Και μήν ξεχνάτε νά διαφυλάξετε τη γλώσσα σας, τήν κορωνίδα των γλωσσών σαν κόρη οφθαλμού και νά αποφύγετε, όσο μπορείτε, τή χρήση ξένων λέξεων γιατί αυτές είναι παραφθαρμένες ελληνικές, δεδομένου ότι ξεκίνησαν άπό τήν Ελλάδα τροπο­ποιήθηκαν, ελαφρώς στο Λάτιο και ονομάστηκαν λατινικές, ακολούθως προσαρ­μόσθηκαν στον τρόπο με τον όποιο μιλούσαν οι διάφοροι Λαοί της Δύσης (Ευρώπης) και τις παίρνετε έσεΐς εξευρωπαϊσμένες και αναμασημένες νά τις ξαναχρησιμοποιήσετε. Λάθος σας!»

    στις 23.12.10
    Σύνδεσμοι σε αυτήν την ανάρτηση

    ΘΑΝΟΣ ΕΥΗ koukfamily: Iσλαμοποίηση της Ελλάδος και η αναγκαιότητα …
    ΤΟ ΛΗΜΕΡΙ: Γιατί δηλαδή να μην γίνει τώρα η επιμήκυνση αν …
    ΘΑΝΟΣ ΕΥΗ koukfamily: ΕΜΠΡΑΚΤΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ: ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΤΟΥΣ …
    ΑΠΟ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

  77. ———————————————–
    Έντονες αντιδράσεις προκλήθηκαν διεθνώς από τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ, περί «παγκόσμιας προσπάθειας απομειώσεως της θρησκευτικής ιδιοπροσωπείας των Χριστιανών, πίσω από την οποία κρύβεται ο διεθνής Σιωνισμός».

    Με επιστολές τους προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συνέδριο (WJC), το Ευρωπαϊκό Εβραϊκό Συνέδριο (EJC) και η Σύνοδος Ευρωπαίων Ραββίνων, ότι «είναι ιδιαιτέρως ανησυχητικό να ακούγονται τέτοια λόγια από ένα θρησκευτικό ηγέτη. Η Ορθόδοξη Εκκλησία πρέπει να καταστήσει σαφές ότι ο αντισημιτισμός, σε όλες του τις μορφές, δεν είναι αποδεκτός».
    «Ελπίζαμε ότι τέτοιες μοχθηρές κατηγορίες δεν θα εκφράζονταν από την Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία με δεδομένα τα τόσα χρόνια διαλόγου και συνεργασίας μεταξύ των δύο θρησκειών μας», τόνισε ο Ραββίνος Joseph Sitruk, επίτιμος πρόεδρος της Συνόδου Ευρωπαίων Ραββίνων και επί σειρά δεκαετιών Αρχιραββίνος της Γαλλίας.

    Τις δηλώσεις καταδίκασε με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής.
    ——————————————-

    Καλα τα καταφερε ο μουλοπαπας τελικα.Εκανε αψογα το χρεος του προς τον πατερα του τον Σουλτανο.
    Ας επλισουμε οτι η πολιτικη ηγεσια θα σταθει στο υψος της και θα μαζεψει τις βλακειες του τραγοπαπα.

    Για αλλη μια φορα η εκλησσια »φροντιζει» τον ελληνισμο…..αρε κρεμασμα απο τα καμπαναρια που θελουν ορισμενοι..

  78. Χρόνια πολλά, συνέλληνες!

    Εύχομαι σε όλους ό,τι καλύτερο, σε όλους τους τομείς!

    Φίλε Ζάγκλε, σχετικά με το σχόλιό σου (Νο 77), απ’ ότι καταλαβαίνω μου μιλάς για μελέτες της «άλλης» – σε σχέση με αυτά που εγώ παραθέτω – άποψης.

    Ευχαρίστως! Ακούω τις προτάσεις σου.

    Έρχομαι σε σένα, φίλε stef.

    1. Πρώτα απ’ όλα, στο θέμα της επανάστασης του 1821: δεν υπάρχει καμμία διάθεση καπήλευσης. Απλά ανέφερα το φόρο αίματος που πλήρωσε ο κλήρος στους Τούρκους, κι αυτό γιατί π.χ. στο σχόλιο 50 ο φίλος μιλάει για συνεργασία με τους Τούρκους. Τη συμμετοχή της αναφέρω. Καμμία διάθεση καπήλευσης, προς Θεού.

    2. Σχετικά με το όνομα «Έλλην».

    Είναι αλήθεια ότι στα πλαίσια της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας το όνομα Έλλην είχε πάψει να είναι δηλωτικό εθνικής καταγωγής. (Οι λόγοι είναι πολλοί: ήδη απο τα «ελληνιστικά χρόνια» πολλοί λαοί της περιοχής «εξελληνίστηκαν» στη γλώσσα, και όχι μόνο. Αυτό συνεχίστηκε στα χρόνια της Ρωμαϊκής κυριαρχίας, όπου όχι μόνο οι Ρωμαίοι – που προέρχονταν κυρίως από ελληνικά φύλλα – αλλά και οι υπόλοιποι λαοί του ανατολικού τμήματος της αυτοκρατορίας ακολούθησαν τον ελληνισμό. Θυνηθείτε τη ρήση του Οράτιου).

    Τα χρόνια εκείνα στο εσωτερικό της Ρωμαϊκής – όπως και στα πρώτα χρόνια της Ανατολικής Ρωμαϊκής – αυτοκρατορίας, ζούσαν κι άλλες εθνότητες εκτός της ελληνικής. Ήταν πρωταρχικά πολιτικό ζήτημα, για λόγους ενότητας, το να προτάσσεται το «Ρωμαίος πολίτης» έναντι της εθνικής καταγωγής του καθενός. Και πριν μου πεις «οι Αιγύπτιοι εξακολούθησαν να λέγονται Αιγύπτιοι, οι Ιουδαίοι αξακολούθησαν να λέγονται Ιουδαίοι κλπ., γιατί λοιπόν αυτό έπρεπε να συμβεί μόνο για τους Έλληνες», σου ζητώ να θυμηθείς ότι, πλέον, από τα χρόνια του Οράτιου, όλη η αυτοκρατορία είχε «εξελληνιστεί» – το ανατολικό της κομμάτι γενικότερα, το δυτικό σε επίπεδο διοίκησης – ότι, δηλαδή το όνομα «Έλλην» είχε αποκτήσει πιο διασταλτική, πιο ευρεία έννοια. Αν ξαναγινόταν δηλωτικό εθνικής καταγωγής με τη στενή έννοια, οι πολιτικώς ιθύνοντες, και όχι μόνο, είχαν πολλούς λόγους να ανησυχούν.

    Αργότερα, το πράγμα μπλέκεται, καθώς εισέρχεται η θρησκευτική χροιά. Το «Έλλην» θρησκευτικώς σήμαινε τον μη χριστιανό – αν θες τη γνώμη μου, κακώς έγινε αυτό, έγινε όμως. Και είχε σαν αποτέλεσμα το να αποφεύγεται η χρήση του όρου, περισσότερο, τώρα πια, για τους θρησκευτικούς λόγους, πάντα όμως και για τους πολιτικούς.

    Όταν στα μέσα του 12 αι., πριν τη Φραγκοκρατία δηλαδή, ξανακάνει την εμφάνισή του ως δηλωτικό εθνικής καταγωγής, η αυτοκρατορία έχει πλέον περιοριστεί σε εδάφη ελληνικά, και η συντριπτική πλειοψηφεία των κατοίκων είναι ελληνικής καταγωγής. Οι πολιτικοί λόγοι που προανέφερα εκλείπουν, ενώ οι κίνδυνοι που συγκεντρώνονται έξω από τα σύνορα επιβάλλουν τη διατήρηση της συνοχής με έναν επιπλέον τρόπο: την κοινή εθνική καταγωγή. Και όσο συνεχίζεται η συρίκνωση της αυτοκρατορίας, αυτό αυξάνεται, ενισχυμένο και από τους Φράγκους, για τους δικούς τους πολιτικούς λόγους: επειδή αυτοί (οι Φράγκοι) διεκδικούσαν για λογαριασμό τους τη «συνέχεια» της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας – θυμηθείτε τον Καρλομάγνο – ήταν προς το συμφέρον τους να προωθήσουν το «Έλληνας», και εύκολο, αφού σε ελληνικά εδάφη ήταν κατακτητές.

    2. Ο αφορισμός του εθνικισμού.

    Με λίγα λόγια γιατί ήδη έγινε «σεντόνι»: Αυτό που αφορίστηκε είναι η άποψη ότι κάποιο έθνος είναι ανώτερο των άλλων και το ότι η εθνική καταγωγή πρέπει ή μπορεί να μπαίνει εμπόδιο στην «εν Χριστώ» αδελφοσύνη των χριστιανών. Όχι, βέβαια, η αγάπη προς την πατρίδα.

    ΙΩΑΝΝΗΣ

  79. Να πω και κάτι για τις αντιδράσεις των Εβραίων.

    Είμαι από αυτούς που έβλεπαν – και βλέπουν – με καλό μάτι την επιχειρούμενη προσέγγιση Ελλάδος – Ισραήλ. Έχω γράψει, μάλιστα, ότι κατά τη γνώμη μου οι δύο αυτές χώρες σύντομα θα βρεθούν στο ίδιο μετερίζι.

    Μπορεί το timing των δηλώσεων του Πειραιώς να θεωρείται κακό, είπε αλήθειες όμως.

    Και η αντίδραση των Εβραϊκών οργανώσεων προβληματίζει.

    Μιλούν για λογαριασμό του Ισραήλ ή εξ’ ονόματος του «σκοτεινού» – όπως τον περιέγραψα πιο πάνω – σιωνισμού;

    Αποδέχονται ότι οι ανά τον κόσμο μασονικές στοές υπάρχουν για να υπηρετούν τα δικά τους συμφέροντα;

    Έχουν την απαίτηση οι άλλοι λαοί να αποδεχθούν στις πατρίδες τους τη λειτουργία οργανώσεων που εργάζονται για τα συμφέροντα άλλου έθνους, με τις γνωστές μεθόδους της μασονίας;

    Αν ναι, αυτή τους η απαίτηση σχετίζεται μήπως με τις αντιλήψεις τους περί «γκόιμ»;

    Ας ξεκαθαρίσουν τη θέση τους.

    Δε θα σκύψουμε το κεφάλι επειδή ειπώθηκαν αλήθειες!

    ΙΩΑΝΝΗΣ

  80. Ωραία, βάζοντας το σεντόνι στο σουρωτήρι αγαπητέ Ιωάννη, αυτό που βγαίνει είναι μια απολογία γιατί οι χριστιανοί με απέραντο μισος απαγόρευσαν την λέξη Έλληνας.
    Όχι φιλε Ιωάννη δεν πείθεις, γιατί δεν είναι μονο το Έλληνας που απαγορεύθηκε διά ποινής θανάτου, αλλα καταστρέφονται ΤΑ ΠΑΝΤΑ! Ναοί, βιβλιοθήκες, ακαδημίες, γλυπτά, φιλόσοφοι και λαός καταδιώκονται και σφάζονται!
    Η εκκλησία πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τον Ελληνικό λαό, για τα εγκλήματα που διέπραξε.
    Όσο για το θέμα του σεραφείμ, εγώ σαν Zanglos, η εσύ σαν Ιωάννης μπορούμε να λέμε ότι θέλουμε, αλλα ο k σεραφείμ μιλώντας σαν εκπρόσωπος της Ελληνικής ορθόδοξης εκκλησίας δεν μπορεί να λέει τέτοιες μαλακίες ότι ο Χίτλερ ήταν βαλτός από τους σιωνιστές, αυτά είναι παπαρολογιες!

  81. Το θέμα που δημιουργήθηκε μετά τς δηλώσεις Σεραφείμ σε αυτόν τον χώρο εξαντλήθηκε χωρίς να δώσει σαφής απαντήσεις σε δογματικά περιχαρακωμένα στερεότυπα.
    Κανείς δεν δέχεται αμφισβήτηση για αυτό που πιστεύει.
    Με αυτήν την δογματική λογική δεν μπορεί να γίνει διάλογος επί τις ουσίας και για αυτό διολισθαίνουμε σε στείρες προσωπικές αντιπαραθέσεις.
    Το συμπέρασμα είναι πως νομίζουμε όλοι ότι εξυπηρετούμε τα συμφέροντα τις πατρίδας μας και έχουμε ήσυχη την συνείδηση μας.
    Η πραγματικότητα όμως μπροστά μας φανερώνει μία γύμνια προτόγνωρη σε αξίες που διαχρονικά δίναν ανάσες στην πληγωμένη μας πατρίδα.
    Η ευθύνη πέφτει βαριά και ασήκωτη σε όλους εμάς που λέμε πως είμαστε πατριώτες.
    Ο χριστός δίδαξε αγάπη προς τον πλησίον,δίδαγμα που πρωτίστως πρέπει να ακολουθούν οι πιστοί του,στάση που δεν τηρήθηκε από τους σχολιαστές παραπάνω που ισχυρίζονται πως είναι χριστιανοί.
    Όσο για τους Σιωνιστές Εβραίους έχω να πώ πως είναι ακόμη μία ακραία θεοκρατικό ιδεολογική πραγματικότητα.
    Αν κάποιος χώρος μπορεί να την καταγγείλει ηθικά είναι οι αξίες του κλασσικού Ελληνισμού.
    Άσχετα με το τι πιστεύει ο καθένας είναι κοινή διαπίστωση πως μόνο οι Μουσουλμανική θρησκεία αντιπαρατάσσεται κάθετα στην Ιουδαϊκή.
    Τα κριτήρια δεν είναι απόλυτα θεολογικά αλλά γεωπολιτικά.
    Είναι λάθος μας λοιπόν να προσπαθούμε μέσα σε λίγες προτάσεις που θέτει ο καθένας μας να πιστεύουμε πως μπορούμε να δώσουμε απαντήσεις σε τόσο πολύπλοκα ζητήματα.
    Ο Σεραφήμ έριξε το (μπουρλότο και έφυγε).
    Ο φανατισμός είναι καταδικαστέος και αρνητικώς σε κάθε θετική σκέψη διαχρονικά στον Ανθρώπινο πολιτισμό.
    Όποτε στην ιστορία τις Ανθρωπότητας κυριάρχησαν οι φανατικοί πάντα ήρθε η καταστροφή,ο θάνατος αθώων ,ο πόλεμος η μιζέρια και η ανέχεια.
    Εμείς οι ΕΛΛΗΝΕΣ έχουμε πληρώσει με τόνους αίμα αυτήν την πραγματικότητα δέν πρέπει να ξαναπληρώσουμε με ούτε ένα γραμμάριο.
    Τι κάνουμε λοιπόν τώρα εδώ ;
    Π.Τ. Νέα Μάκρη

  82. Πάντα ένα θέμα έχει πολλές πλευρές καθως και απόψεις.Από όλα αυτά πρέπει πάντα να κρατάμε το σωστό.Είναι πολύ καλό που οι αντκρουόμενες απόψεις εδώ οι περισσότερες,έχουν αλήθεια.Πολίτες Έλληνες όμως…το θέμα δεν ειναι τι κάνουν οι Ισραηλήτες ή η Τούρκοι…Το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς.Μπροστά Μαζί Ενωμένοι!!!

  83. <> ΝΙΤΣΕ
    (επειδή τα Ευαγγέλια γράφτηκαν σε -γεμάτο λάθη- Ελληνικά)

    –ΕΥΟΙ ΕΥΑΝ!!! ΧΑΙΡΕΤΩ ΣΑΣ.

Σχολιάστε