"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / Τουρκία

Έπεσαν οι μάσκες: Συνεκμετάλλευση του Αιγαίου ζητάει ο Μπαγκίς!


Με διπλωματική μαεστρία, η Άγκυρα κατορθώνει να συγκαλύπτει στα «μάτια» της διεθνούς κοινότητας τον επεκτατισμό της, παρουσιάζοντάς τον ως… πρόταση ειρήνης και συνεργασία!

Λίγες ημέρες μετά το ταξίδι του στην Αθήνα, ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Εγκεμέν Μπαγκίς, προέβη σε εξαιρετικά αποκαλυπτικές δηλώσεις: Ζήτησε ανοικτά την από κοινού εκμετάλλευση του Αιγαίου από την Ελλάδα και την Τουρκία, παρακάμπτοντας τις όποιες «διαφορές» τους…

Ζήτησε μάλιστα την εγκατάσταση εξεδρών άντλησης πετρελαίου στο Αιγαίο, οι οποίες θα μετατραπούν σε… «εξέδρες επίλυσης προβλημάτων»! Αυτά καταγράφονται σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Τα ΝΕΑ», προφανώς κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Ελλάδα.

 

Φρόντισε μάλιστα να δηλώσει ότι «το 99% των ελληνοτουρκικών προβλημάτων θα επιλυθούν την ημέρα που η Τουρκία θα ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση»!

Τι ανακούφιση και σιγουριά που νιώσαμε!

Και μια όμορφη ιστοριούλα…

Σκεφτείτε δυο γειτονικά σπίτια στην εξοχή τα οποία δεν χωρίζονται από κάποιον φράχτη. Στην πλευρά του ενός σπιτιού τρέχει και ένα πανέμορφο ποταμάκι που έχει μέσα ψάρια, δίπλα στο οποίο υπάρχουν όμορφα και σκιερά οπωροφόρα δέντρα. Μια ωραία πρωία ο «πονηρός και πλεονέκτης» – όπως αποδείχτηκε – γείτονας, έρχεται και σου ανακοινώνει ότι έχει δικαιώματα επί του δικού σου χωραφιού.

Αφού «φαγώνεστε» για ένα διάστημα και αναγκάζεσαι να πληρώνεις χρήματα για την ασφάλεια της ιδιοκτησίας σου (ο γείτονας, όταν δεν βλέπει τα περίπολα διεισδύει στο χωράφι και κόβει βόλτες, έως ότου έρθει η ασφάλεια που πληρώνεις για να τον εκδιώξει), έρχεται και σου λέει:

«Πρέπει να φιλιώσουμε και σκέφτηκα πως: Θα φτιάξουμε ένα ωραίο μπάρμπεκιου, εκεί, δίπλα στα δέντρα σου, όπου θα ψήνουμε τα ψάρια που θα πιάνουμε στο ποταμάκι και θα γλιτώσεις και τα χρήματα που πληρώνεις για την ασφάλεια του χωραφιού σου».

Θα έχει «βάλει πόδι» στην ιδιοκτησία σου και δεν πρόκειται να αποχωρήσει ποτέ, ενώ σιγά-σιγά θα κατοχυρώνει και δικαιώματα.

Αρχικά, «τσιμπάς» και αναλογίζεσαι ότι θα ήταν ωραίο να μην έχεις προβλήματα με τον γείτονα, ενώ θα γλιτώσεις και τα χρήματα που πληρώνεις στην εταιρία ασφαλείας που φυλάει την ιδιοκτησία σου!

Πως άραγε να πείσεις αργότερα, όταν αγανακτισμένος προσφύγεις στο δικαστήριο, το ότι επί πολλά έτη αυτός και ψάρευε και έτρωγε ψήνοντας εντός του χωραφιού σου;

Κάντε τις αναλογίες στα ελληνοτουρκικά για να διαπιστώσετε τις ομοιότητες με τον δικό μας «πονηρό γείτονα».

Το πρόβλημα είναι ότι μερικές φορές οι πολιτικές ηγεσίες αδυνατούν να κατανοήσουν αυτό που για τον απλό λαό είναι η «αλφαβήτα»…

Defence-point

4 thoughts on “Έπεσαν οι μάσκες: Συνεκμετάλλευση του Αιγαίου ζητάει ο Μπαγκίς!

  1. Μόνο στα διεθνή χωρικά ύδατα του Αιγαίου υπάρχει πετρέλαιο δηλαδή; Σαν πρώτο βήμα θα μπορούσε η Ελλάδα να κάνει γεωτρήσεις για πετρέλαιο εντός των 6 ν.μ συμπεριλαμβανομένου και των νησιών που βρίσκονται στο Αν. Αιγαίο. Η Τουρκία σε αυτό δεν πρέπει να έχει αντίρρηση. Για γεωτρήσεις σε διεθνή ύδατα βλέπουμε αργότερα.
    Νομίζω με αυτόν τον τρόπο θα αναγκαστεί η Τουρκία να παραδεχθεί ότι δεν είναι ένα σύγχρονος και προοδευτικός λαός.

  2. Παιδιά το έχει πει εδώ και μέρες.
    Προτίνω να τους κάνουμε Μήνυση για τα εκατομμύρια Ποντίων και Μικρασιατών που έσφαξαν και να ζητήσουμε αποζημίωση 10 τρισ ευρώ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    ΕΛΛΑΣ ΙΣΡΑΗΛ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
    ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΜΟΓΓΟΛΟΥΣ

  3. Υπάρχει περιβαλλοντολογικό πρόβλημα για το αιγαίο είναι σεισμογενής περιοχή, σε αντίθεση με την ασφάλεια που παρέχει η εξόρυξη του πετρελαίου στην Α. Μεσόγειο.

    Επίσης για να συμφέρει η εξόρυξη στην Α. Μεσόγειο θα πρέπει το κόστος να ξεπέρνα τα 80$ το βαρέλι και να τροφοδότη το όποιο κοίτασμα πχ Aphrodite-Leviathan για σκοπούς ηλεκτροπαραγωγικής ενέργειας τουλάχιστον 3 χώρες πχ Ισραήλ – Κύπρος – Ελλάδα (Κρήτη) – Μάλτα κάτω Ιταλία Δυτικά Βαλκάνια , βάσει ενός τέτοιου προγράμματος θα είναι ασύμφορο οικονομικά να εξορυχτούν από Τουρκία – Ελλάδα τα κοιτάσματα του Αιγαίου και λόγο ανταγωνισμού αλλά και για λόγους περιβαλλοντολογικούς που εμπίπτουν ειδικά για το Αιγαίο , πέρα από αυτό υπάρχουν αλλά πολυσύνθετα οικονομικά/διοικητικά- Δημόσιοι φορείς όπου αναδιαρθρώνονται κ.α. προβλήματα στην παρούσα φάση , έτσι αφού εξορυχτούν τα κοιτάσματα από την Α . Μεσόγειο εισέρθουν σε μια τροχιά πρώτης υλοποίησης του προγράμματος πειραματιστούν διορθωθούν λάθη , πρώτα δουλεύει ένα πρόγραμμα και μετά κάνοντας feedback διορθώνεις παραλήψεις … στην παρούσα φάση θα μπορούσε να συνδεθεί αρτηριακά σε όποιο κοίτασμα της Κρήτης προκύψει με τα υπόλοιπα της Α. Μεσογειακής Κοινοπραξίας Μάλτας-Κρήτης- Κύπρου-Ισραήλ , έτσι θα αντληθούν ωφέλει εξασφαλίζοντας την ειρήνη , την περιβαλλοντική ασφάλεια και την σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή.

Σχολιάστε