"Greek National Pride" blog / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ / Τουρκία

ΣΕ ΚΑΜΙΚΑΖΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΙΛΟΤΟΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ



Οι Τούρκοι πιλότοι που κάνουν παραβιάσεις στο Αιγαίο, έχουν μετατραπεί σε κυνηγούς κεφαλών… με στόχο τους Έλληνες πιλότους των F-16 και Μιράζ που βγαίνουν για αναχαιτίσεις. 

Η επιθετικότητα των Τούρκων πιλότων αποκαλύπτεται από σήμα που αφορά Έλληνα χειριστή καταδιωκτικού τύπου Μιράζ που είχε εμπλοκή με τούρκικο F-16 πάνω από τη Λέσβο και από απόρρητη αναφορά πτεράρχου της πολεμικής αεροπορίας στο στρατηγείο Λάρισας προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας το Μάιο του 2007.


 

Το σήμα του πιλότου που αναφέρει την εμπλοκή του με το τουρκικό τονίζει τα εξής:

«Το F-16 που βρισκόταν πίσω από το Νο 2 του σχηματισμού προσέγγισε σε πολύ μικρή (5-10’) και εκτελούσε επικίνδυνους ελιγμούς επί 10’, προσπαθώντας να χτυπήσει την καλύπτρα του Ελληνικού F-4 με το φτερό του αλλά και να το βάζει στα καυσαέρια σε χαμηλό ύψος.

Παρόμοιες ενέργειες σε μικρότερο βαθμό εκτελούσε και το Νότιο F-16 που βρισκόταν π’ισω από το Νο 1. Οι ενέργειες αυτές ανεφέρθησαν …. 

Η επικείμενη αναφορά του πτεράρχου της πολεμικής Αεροπορίας προς τον υπουργό Άμυνας το Μάιο 2007 αποκαλύπτει τα εξής:

ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΙΚΟ

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Σκοπός αυτής της επιστολής είναι η αίτηση προσωπικής ακρόασης από εσάς, προκειμένου να σας ενημερώσω, για σοβαρά, κατά την άποψη μου θέματα, που αφορούν , αφ’ ενός στην εθνική ασφάλεια και αφ’ ετέρου στην κακοδιαχείριση του Δημόσιου χρήματος.

Προκειμένου, να αξιολογήσετε το βάσιμο του αιτήματος μου, επιτρέψτε μου, να αναφέρω τα ακόλουθα, για την υπόθεση μόνον, του «Ατυχήματος Ηλιάκη».

Η από καιρού σχεδιασμένη και πειθαρχημένη επιθετικότητα των Τούρκων πιλότων στο Αιγαίο, ήταν γνωστή στο Επιτελείο του ΑΤΑ, το οποίο ανησυχούσε σοβαρά. Για το λόγο αυτό, λίγους μήνες πριν το «ατύχημα» εξέδωσε σχετικό σήμα την 17-01-2006, με πρόσθετες οδηγίες, για σκοπούς πρόληψης.

Λίγες μόνο μέρες πριν τη συντριβή στην Κάρπαθο, συνέβη σοβαρότατο «προειδοποιητικό περιστατικό», με σχηματισμό της 110Π.Μ/346, το οποίο δεν αξιολογήθηκε δεόντως, από την Ηγεσία.

Συγκεκριμένα, παρά τις οδηγίες του προαναφερθέντος Σήματος, το εν λόγω παρολίγον ατύχημα έμεινε σε γνώση μόνο, – ανεξήγητα γιατί – του Δκτού ΕΚΑΕ και του Α/ΤΑ. Οι Υ/ΑΤΑ, Ε/ΑΤΑ και ΔΑΚ ενημερώθηκαν τυχαία και άτυπα, δύο μέρες μετά τον θάνατο του Ηλιάκη, με ότι αυτό σημαίνει, για την Ασφάλεια Πτήσεων και όχι μόνον.

Το ζητούμενο στρατηγικό, επιχειρησιακό ή τακτικό όφελος της δοθείσης εντολής, για γνώση της διαμόρφωσης των Τουρκικών αεροσκαφών RF-4, στον σχηματισμό του ήρωα Ηλιάκη, είναι δυσδιάκριτο έως αόρατο και εξτρεμιστικά δυσανάλογο, συγκρινόμενο με το κόστος, που τελικά πλήρωσε η Π.Α. σε αίμα, ηθικό και χρήμα.

Είναι όμως ιδιαίτερα οδυνηρό και ακατανόητο, αν αναλογιστεί κανείς ότι, μια παρόμοια ευτελούς επιχειρησιακής αξίας, εντολή, προκάλεσε, πριν 30 χρόνια, την απώλεια του Σγού Γιαννικάκη και Ανθσγού Πετρούτσου, χωρίς να μας γίνει «μάθημα», προκαλώντας και τότε, όπως ακριβώς και τώρα την σιωπηρή οργή και αγανάκτηση, στο χώρο της Π.Α.

Λίγους μήνες μετά τη θυσία Ηλιάκη, στο αμφιθέατρο του ΑΤΑ, διατυπώθηκε δημόσια στα νεοτοποθετημένα στελέχη του Αρχηγείου, προσωπικά από τον τότε Α/ΤΑ και νυν Α/ΓΕΑ, ότι το εν λόγω ατύχημα οφείλεται σε δυο λόγους. Πρώτον , στη χειρουργική ανωριμότητα των Τούρκων χειριστών και δεύτερον, στην έλλειψη πειθαρχίας αυτών, προς τις εντολές της Τουρκικής στρατιωτικής Ηγεσίας.

Κρίνω επιβεβλημένο εδώ, κύριε Υπουργέ, ευθαρσώς να διαφωνήσω και να πω, πως μια τέτοια παραδοχή, πέραν του ότι δεν αντέχει στην λογική, λόγω της γνωστής στους πάντες στρατιωτικής διαπαιδαγώγησης των στελεχών της Τουρκικής Αεροπορίας, πέραν επίσης του ότι δεν συνάδει με την δημόσια δήλωση του Τούρκου Α/ΓΕΕΘΑ, για το θέμα αυτό, προσφάτως στη Θεσσαλονίκη, είναι προφανέστατα επικίνδυνη και δύναται να μας οδηγήσει, σε οδυνηρά λάθη και μάλιστα μη αναστρέψιμα, στρατηγικά και πολιτικά.

Τέλος, για το εν λόγω θέμα, αναφέρω ότι ο Φάκελος διερεύνησης του ατυχήματος δεν ακολούθησε σε επίπεδο ΑΤΑ, την προβλεπόμενη και συνήθη διαδικασία ενημέρωσης και σχολιασμό.

Επίσης , δεν υπεγράφη από εμένα, ως Υ/ΑΤΑ, παρά το ότι ζήτησα τούτο δυο φορές και θεσμικά είχα την ευθύνη και του τομέα Ασφάλειας Πτήσεων του Αρχηγείου». 

Το περιστατικό με τον Κώστα Ηλιάκη (23 Μαΐου 2006), όπως και αυτό με τον Νίκο Σιαλμά (18 Ιουνίου 1992) δείχνουν με τον πιο σαφή τρόπο πως οι Τούρκοι χειριστές «καταρρίπτουν» τους Έλληνες συναδέλφους τους, χωρίς να χρησιμοποιούν τακτικά όπλα.

newsbomb.gr

Τμήμα ειδήσεων elliniki-stratigiki

15 thoughts on “ΣΕ ΚΑΜΙΚΑΖΙ ΕΧΟΥΝ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΙΛΟΤΟΙ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

  1. Tα παρόντα σχόλια είναι απίστευτες σαχλαμάρες ενός Υ/ΑΤΑ εκ πάτρας που αποστρατεύτηκε το 2006 και γυρνάει στα κανάλια (ΧΑΡΔΑΒΕΛΛΑΣ) κινδυνολογώντας, κατασκευάζοντας ακόμα και κατασκοπευτικά σενάρια. Το όλο του παραλήρημα το έχει αναγάγει σε βεντέτα με τον τότε προιστάμενο του αρχηγό ΑΤΑ και νυν ΑΓΕΕΘΑ πτέραρχο Ι.Γιάγκο επειδή τον αποστράτευσε.

  2. ΒΑΣΙΛΗ, γύρνα το νόμισμα απ’την άλλη του πλευρά & θα δεις τότε την εικόνα όπως τη βλέπει αυτός ο σαχλαμάρας -όπως τον χαρακτηρίζεις..
    Δεν είναι δυνατόν να έκανε κάποιος καριέρα 30 & πλέον ετών σ’έναν απ’τους πιο επικύνδινους Κλάδους & ξαφνικά να αντιμετωπίζεται όπως ένας που είδε εξωγήινους..
    Κάποιος που φτάνει & καταλαμβάνει ανώτατα αξιώματα & είναι πλέον σε θέση να κάνει αποκαλύψεις για ό,τι παρατηρούσε χρόνια χωρίς να μπορεί να μιλήσει, γιατί πρέπει σώνει & καλά να είναι τρελός; Μήπως τον βγάζουν τρελό γιατί έχει δίκιο;
    Αν υποθέσουμε ότι έχει δίκιο σ’όσα λέει, τι περίμενες δηλαδή, να βγαίνανε & να λέγανε «δυστυχώς λαέ, ο κύριος Χ μας αποκάλυψε!»
    Για γύρνα το νόμισμα απ’την άλλη πλευρά να δεις..
    Το μόνο κακό είναι ότι αυτός ο κύριος δεν κατάλαβε τόσα χρόνια ότι το σύστημα είναι ανίκητο.. Τουλάχιστον, απ’αυτούς που το ίδιο γαλουχεί & ανατρέφει..

  3. Hρακλή το προσωπικό πάθος και ο πληγωμένος εγωισμός είναι κακοί σύμβουλοι. Καταρχήν αυτά τα μυθεύματα που λέει είναι ανυ σημασίας και η ΠΑ έχει άριστο σύστημα διοίκησης.

    Το ότι φτάνει κάποιος σε ένα αξίωμα δε σημάινει ότι είναι ικανός. Θα σου αναφέρω δύο διοικητές του ΑΤΑ το Γεωργόύδη και το Παπανικολάου χαρακτηριστικό δείγμα κομματικών και ανεπαρκέστατων αξιωματικών μη μάχιμων που όμως έγιναν αρχηγοί ΑΤΑ. Ο Παπανικολάου έγινε και Α/ΓΕΑ!!!!!!!!

    Ο συγκεκριμένος ΤΈΩΣ ΕΠΙΤΕΛΑΡΧΗΣ ΑΤΑ τα γράφει αυτά επειδή ως δεξιός κατά δήλωση του αποστρατεύτηκε πριν την ώρα του επί ΝΔ από τον τότε προιστάμενο του Γιάγκο ο οποίος είναι ο καλύτερος αξιωματικός και μάλιστα επιχειρησιακός που έχει αναδείξει η ΠΑ από την εποχή Κουρή.

    Η προκλητικότητα των Τούρκων είναι γνωστή. Τι μας λέει καινούργιο ο τέως. Εδώ στο Φαρμακονήσι πήγανε με τα καυσαέρια να ρίξουν SUPER-PUMA. Σε πολλά περιστατικά εκτοξεύουν τις φωτοβολίδες τους για να χτυπήσουν τη καλύπτρα ή να τα ρουφήξει ο κινητήρας. Ολα αυτά είναι γνωστά εδώ και χρόνια.

    Ο Γιάγκος ως ΑΤΑ είχε δώσει διαταγή για απηνή αναχαίτηση των Τούρκων και για στενό μαρκάρισμα τους στην είσοδο τους στο Νότιο FIR (Κρήτη) λόγω των νέων φωτομηχανών τους που είχαν σκοπό τη χαρτογράφηση του νησιού για πιθανές θέσεις εκτόξευσης των S-300.
    Προσπαθεί ο τεως προσπαθεί να θεωρήσει υπέθυνο το Γιάγκο για το ατύχημα του Ηλιάκη. Αυτό είναι όλο.
    Ολα τα αλλα είναι σαχλαμάρες και βλακείες ενός πικραμένου αξιωματικού που θα επρεπε να ντρέπετε για αυτά ποου κάνει

  4. Απ’ότι φαίνεται ΒΑΣΙΛΗ έχεις πληροφορίες εκ των έσω, επομένως εγώ δεν έχω κάτι άλλο να δηλώσω. Αυτά που έγραψα εγώ είναι εντυπώσεις μου, που δημιουργήθηκαν απ’τις εκπομπές που τον παρουσίασε ο Χαρδαβέλλας & όσα ειπώθηκαν εκεί..
    Να πω μόνο συμπληρωματικά, γενικά & πάλι μιλώντας, ότι δεν χρειάζεται να χαρακτηρίζουμε ένα άτομο, με κοσμητικά επίθετα, όσο αντίθετος & αν είναι στις απόψεις, ή στις θέσεις μας. Αναφέρομαι στις εκφράσεις «σαχλαμάρες», «βλακείες», κλπ.
    Δεν πάυει να πρόκειται για ένα Αξκό που υπηρέτησε χρόνια φορώντας τη στολή, εκπροσώπησε & εργάστηκε για τον Κλάδο του, δεν είναι δυνατόν να διαγράφουμε ή να ειρωνευόμαστε στο σύνολό της μια παρουσία καρίερας για τα μειονεκτήματα & τις ενέργειές της σε μια συγκεκριμένη υπόθεση..

  5. Hρακλή

    Οταν ένας αξιωματικός βάζει το προσωπικό του συμφέρον και εγωισμό ΠΑΝΩ από το όπλο που υπηρετεί, τον όρκο που έδωσε τη σημαία που χαιρετά ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ σε οποια θέση και να βρίσκετε.
    Ειδες τι λανθασμένα μηνύματα περνάνε στο κόσμο. Δε μπορώ επίσης να καταλάβω τι σκοπιμότητα που κρύβει η δημοσιοποίηση και νάρτηση τέτοιων θεμάτων.

    Αν θυμάσαι καλά στην εκπομπή του Χαρδαβέλλα βγήκαν 2 υποπτέραρχοι ονομαστικά οι οποίοι των κατηγόρησαν και είπαν στομ αέρα ότι λέει ‘ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ» και κοροιδεύει το κόσμο. Παρών στη συζήτηση ήταν και ο πτέραχος Καλλιγάς υπόδειγμα επίσης αξιωματικού επιχειρησιακού που έφτασε μέχρι Υπαρχηγός ΓΕΕΘΑ Νο3 στην ιεραρχία. Παρόλο που είναι υποστηρίζει ΠΑΣΟΚ σε αντίθεση με το Γιάγκο που είναι ΝΔ, παρόλο που είναιμεγαλύτερη τλαξη από το Γιάγκο και παρόλο που δεν έιχαν καλές σχέσεις όταν ήταν δοιηκητής και υποδοιηκητής στην 111 ΠΜ δεν εκανε κανενα σχολιο για τον Α/ΓΕΑ τότε Γιάγκο.
    Ο συγκεςκριμένος τέως, προσβάλλει τη ΠΑ, μειώνει τους συναδέλφους του και θέτει σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια της χώρας με τις ΧΟΝΤΡΟ….. ΕΣ ΠΟΥ ΔΙΑΣΠΕΙΡΕΙ.
    Και άλλοι αποοστρατεύθηκαν πολλές φορές εν αδίκω ΟΥΔΕΙΣ κανει αυτά τα καραγκιοζιλίκια τους τέως επιτελάρχη ΑΤΑ.

    *** ΥΓ. Δεν αναφέρω το όνομα του για να μη του δώσω αξία.

  6. Δυστυχώς οι «σαχλαμάρες» είναι το μοναδικό προιόν που παράγει η νεώτερη Ελλάς. Γιαυτό και έχουν απήχηση και οι Χαρδαβέλες και τα πολυπαράθυρα.

  7. Κοίτα ανώνυμε των σχολίων 7 & 8 η υρονίαις δε χρειάζωντε..
    Αν μη τι άλλο, βάλαι τουλάχυστον κάνα -έστω- ψευδόνιμο, όστε να μπορούμαι να μιλάμαι σε συγκεκρυμένω άτομω..
    Σου γράφω κατ’αυτόν τον τρόπο, επειδή ό,τι αντεπιχειρήματα & αν ανταλλάξαμε με τον ΒΑΣΙΛΗ, τουλάχιστον δεν ειρωνευθήκαμε ο ένας τον άλλο αφ’ενός (στη μύγα αναφέρομαι)& αφ’ετέρου τα δικά σου γραφόμενα, τα αναγνώσκουμε όπως εσεί αυτά που αναγνόσκυς έτσι όπος γράφο εγό τόρα..

  8. Σημασία δεν έχει τι είμαι ή δεν είμαι αλλά η ακρίβεια των όσων γράφω. Τώρα αν έχεις διαγορετική άποψη, μπορείς να τη παρουσιάσεις τεκμηριωμένα και θα σε κρίνουμε για την ακρίβεια και την επάρκεια σου στο θέμα συζήτησης.

  9. AYTO AKRIBOS LEO AMFISBHTEIS KAPOION POY EXEI AMESH ENHMEROSH APO AYTA POY SYMBAINOYN STO AIGAIO KAI DEN MAS TEKMHRIONEIS THN DIKH APOPSH KAI SE ROTAO NA MAS PEEIS POS EPESE O HLIAKHS AFOY GNORIZEIS TOSO KALA TA PRAGMATA KAI PES MAS POIES EINAI OI PHGES SOY

  10. Εντάξει! Ο Βασίλης έχει έναν «επιθετικό» λόγο!
    Θυμάμαι «πώς είχε πλακωθεί» με έναν άλλο τύπο για … τα μεταχειρισμένα F!
    Εσύ πάλι ρε Βασίλη… Πάλι τα ίδια ? Τι θα γίνει με σένα ? : )
    Ήρεμα!

  11. Ανώνυμε,
    Το πως επεσε ο Ηλιάκης είναι γνωστό και στις πέτρες. Εχει γραφτεί κατά κόρον. Διάβασε για μάθεις.

    Εκτός από εμένα, τον τέως Υ/ΑΤΑ τον έχουν αμφισβητήσει επώνυμα και τον έχουν εγκαλέσει για κοροιδία και παραπληροφόρηση οι συνάδελφοι του. Αυτοί δε ξέρουν τι γίνεται στο Αιγαίο επώνυμε? Ζήτα το βίντεο από το Χαρδαβέλλα.

    Το ότι έχει αποστρατευτεί και από ποιόν είναι επίσης γνωστό και δε χωρά αμφισβήτηση. Η απαξίωση και η περιφρόνηση που αντιμετωπίζει ο συγκεκριμένος απο τη ΠΑ και όλη την ιεραρχία για τα γραφόμενα του είναι εμφανής. Ουδείς ασχολήθηκε μαζί του και με τις σαχλαμάρες του.

    Για τις ικανότητες του Γιάγκου έχουν μιλήσει άπαντες. Αρα φρόντισε να ενημερωθείς. Μάχιμος μια ζωή, ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ στα Φ-16 αφού πέρασε από όλες τις θέσεις της 111ΠΜ, ήταν διοικητής της στα πολύ δύκλολα χρόνια της ΠΑ το 1995-1997, όταν η αναλογία αεροσκαφών γ γενιάς ήταν δυσμενέστατη για τη ΠΑ.

    Και σε ερωτώ στο πνεύμα του εξυπνακισμού σου. Ασε εμένα. Ποιον θα πίστευες το Γιάγκο που τον αποστράτευσε ή αυτόν που για λόγους αντεκδίκησης διασπείρει ανυπόστατες φήμες.

    Αν έίχες έστω και λίγη γνώσγη περί των αεροπορικών θα κατάλαβαινες ότι στο δυστύχημα της Καρπάθου έπεσε και ένα Τουρκικό αεροσκάφος. Αν διάβαζες κιόλας θα μάθαινες ότι στο σχηματισμό των Τούρκων πετούσε και ένα RF-4Ε που είναι αναγνωριστικό.

    Τι λοιπόν αμφισβητείς από τα γραφόμενα μου και ποια είναι η παραμικρή ανακρίβεια μου? Κοίταξε να ενημερωθείς στα βασικά και τα ξαναλέμε. Δεν είναι κακό να ξέρεις να μαθαίνεις από τον όποιο Χ Βασίλη πράγματα. Στη τελική δε σε υποχρέωσε κανείς να τα αποδεχτείς. Αν μπορείς αμφισβήτησε τα.

    Η πηγή μου για να σου λύσω την απορία είναι το νερό του Καματερού.

  12. Βασίλη
    Είμαι σίγουρος ότι ζοχαδιάστηκες από το… «Ηλιάκης – μύγα»
    Έχουν γραφτεί και χειρότερα…
    Δεν κερδίζεις τίποτα με το να είσαι επιθετικός!
    Άλλος ένας «παντογνώστης» ήταν…
    Τhat’s all!!!

Σχολιάστε