"Greek National Pride" blog / ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ / Κύπρος / Τουρκία / USA

«Εισέβαλαν Ελλάδα-Τουρκία» Ο Πρόεδρος μοίρασε από την Ουάσιγκτον ευθύνες στις «μητέρες πατρίδες»


«Εισέβαλαν Ελλάδα-Τουρκία»

Ο Πρόεδρος μοίρασε από την Ουάσιγκτον ευθύνες στις «μητέρες πατρίδες»

Τα προεδρικά ζεύγη ΗΠΑ και Κύπρου στη Νέα Υόρκη.

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα και η Πρώτη Κυρία Μισιέλ Ομπάμα φωτογραφήθηκαν με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και τη σύζυγό του Έλση, πριν από τη δεξίωση των ηγετών που έλαβαν μέρος στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών.

ΕΥΘΥΝΕΣ

Φωτογραφία

σε Ελλάδα και Τουρκία για το 1974 μοίρασε από την Ουάσιγκτον ο Πρόεδρος Χριστόφιας.

Μιλώντας στη γνωστή δεξαμενή σκέψης Βrookingsτης αμερικανικής πρωτεύουσας, ενώπιον διπλωματών, καθηγητών, επιχειρηματιών και δημοσιογράφων, ο Πρόεδρος ανέφερε πως «στην πραγματικότητα οι αποκαλούμενες μητέρες πατρίδες εισέβαλαν και οι δύο» (στην Κύπρο).

Ο κ. Χριστόφιας πρόσθεσε ότι «ευτυχώς για τον ελληνικό λαό η εγκληματική πράξη της χούντας (σ.σ. το πραξικόπημα) οδήγησε στην αποχώρηση της και την αποκατάσταση της δημοκρατίας στη χώρα που τη γέννησε».

Είπε ότι η Κύπρος υπήρξε θύμα βιασμού και γι’ αυτό «εργαζόμαστε για να αποκαστήσουμε την αγνότητά της» (virginity).

Ο Κύπριος Πρόεδρος δήλωσε ότι είναι έτοιμος για λύση και πρόσθεσε: «Δεν κατήλθα υποψήφιος πρόεδρος για την καρέκλα, αλλά για να λύσω το Κυπριακό.

Αυτό ήταν για μένα στόχος ζωής». Ο κ. Χριστόφιας τόνισε ότι μάχεται για τη δημιουργία «μίας δικαιότερης κοινωνίας», σημειώνοντας ότι θέλει «οι φτωχοί να ζουν καλύτερα» και «ο πλούτος να διανέμεται καλύτερα στο πλαίσιο της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Αγαπώ τους Τουρκοκύπριους κι αυτό δεν είναι λόγια», υπογράμμισε.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας, ο οποίος ολοκλήρωσε τις επαφές του στις ΗΠΑ και επιστρέφει σήμερα στην Κύπρο, αναφέρθηκε και στην τουρκική ηγεσία, σημειώνοντας ότι μετά το δημοψήφισμα στην Τουρκία ενδυναμώθηκε η θέση του Ερντογάν και τόνισε ότι η νέα αυτή εξέλιξη ίσως συμβάλει στη διευθέτηση του Κυπριακού.

ΠΗΓΗ

10 thoughts on “«Εισέβαλαν Ελλάδα-Τουρκία» Ο Πρόεδρος μοίρασε από την Ουάσιγκτον ευθύνες στις «μητέρες πατρίδες»

  1. Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΕΙΠΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΩΣ ΓΝΩΣΤΟ ΛΕΝΕ ΟΙ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΠΑΝΤΑ.ΦΤΑΙΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ!!!!.ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ Ο ΚΟΜΟΥΝΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΚΟΜΜΑ,ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΙΝΑΙ ΕΞΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΕΡΝΑΕΙ ΤΗΝ ΛΑΣΠΗ ΤΟΥ.ΠΑΝΤΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΗΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΟΙ ΚΟΜΟΥΝΙΣΤΕΣ.

  2. FILE IOANNH PROFANOS MILAEI GIA THN XOYNTA POY PRODOSE KAI TON KARAMANLH POY EIPE THN ORA THS EISBOLHS ‘H KYPROS EINAI MAKRIA’. OLOI GNORIZOYN SHMERA OTI H KYPROS PRODOTHHKE

  3. Μπράβο κύριε Χριστόφια.
    Εισέβαλε η Ελλάδα στην Κύπρο;
    Πόσους νεκρούς είχατε από την Ελληνική εισβολή;
    Όσους και από την Τουρκική;
    Τι να πει τώρα κανείς;

    Μεγάλη βλακεία.

  4. Διαβαστε το βιβλιο ‘Ελληνικα φτερα στην Κυπρο’ Γ.Μητσαινα, για να καταλαβετε τι εγινε και να μαθαινουμε την πραγματικη ιστορια και οχι του κου Χρισοφια που για πολιτικους λογους τα λεει αυτα!

  5. Όντως Άννα από την όμορφη Λεμεσό της Κύπρου μας.
    Ο άνθρωπος θέλει τουλάχιστον ψυχίατρο.
    Εγώ είμαι Έλληνας που δεν κατάγομαι από την Κύπρο, κι όμως την αγαπώ το ίδιο όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων.
    Τα λόγια του Χριστόφια ήταν σκέτο δηλητήριο όταν γνωρίζεις ανθρώπους που έχασαν την ζωή τους για να σταματήσουν τον αττίλα και να παραμένει στους αδελφούς μας Κυπρίους το ελεύθερο κομμάτι του νησιού.
    Ναι, έφταιγε ο Ιωαννίδης που έφαγε το παραμύθι των Αμερικανών,
    αλλά όχι, δεν φταίνε οι Έλληνες που υπερασπίστηκαν με την ίδια τους την ζωή την λευτεριά της Κύπρου κατά του ενός και μοναδικού εισβολέα, της τουρκίας

  6. Ο Χριστόφιας δεν ξέρει ότι το νησί του χωρίς την Ελλάδα ΕΙΝΑΙ ΞΕΓΡΑΜΕΝΟ!!!
    Για αυτό είναι απρόσεκτος στα λεγόμενά του ή μήπως δεν είναι ?
    Τι θέλει τώρα ? Μήπως συμμάχησε με τους budala asker ? ετοιμάζει κάτι ?

  7. GIA RVSOTOYRKIKO POLEMO ME FOYLEMPLOKH THS ELLADOS,KAKOS XAMOS PROBLEPETAI,MAYRO ETOS TO
    2011.EPANERXOMASTE STO PARELUON,ME SYGKROYSH
    XRISTIANOSYNHS KAI ISLAM. AYTH TH FORA H NEOOUVMANIKH TVN ERNTOGKAN KAI NTABOYTOGLOY
    NA YPONOMEYOYN KAI MALISTA BRAXYPROUESMA,THN
    PROSEGGISH ,MOSXAS-AGGIRAS POY EIXE TROXIODROMHUEI TO TELEYTAIO KAIRO. H KATASTASH
    STHN TSETSENIA OPOY STO PARELUONDRASTHRIOPOIHUHKAN KATA THS RVSIAS,OI TOYRKIKES MYSTIKES YPHRESIES EJOPLIZONTAS TOYS ISLAMISTES ANTARTES MILA APO MONH THS. O UEOS VOHUOS MAS. MONAXIKOS LYKOS.

Σχολιάστε