ΕΛΛΑΔΑ / ΙΣΤΟΡΙΚΑ

Η Απελευθέρωση των Δωδεκανήσων σε φωτογραφικό υλικό.


“Ω, παίδες Ελλήνων, ίτε, ελευθερούτε πατρίδ’, ελευθερούτε δε παίδας, γυναίκας, θεών τε πατρώων έδη, θήκας τε προγόνων νυν υπέρ πάντων αγών” (Αισχύλος)

Προχθές κάναμε ένα «φτωχό» αφιέρωμα στην ενσωμάτωση των Δωδεκανήσων με την Ελλάδα, ωστόσο θα θέλαμε να παρουσιάσουμε και ένα φωτογραφικό υλικό της εποχής που βρήκαμε στο διαδίκτυο. Ίσως η συγκεκριμένη ανάρτηση σήμερα να είναι απαραίτητη όσο ποτέ άλλοτε όσον αφορά τη ψυχολογία μας. Η Ελλάς θα μείνει ψηλά, γιατί από εμάς…εξαρτάται. 

ΠΡΟΣΟΧΗ: Παρακαλούμε κλικάρετε ΟΛΕΣ τις εικόνες για μεγένθυση.

10 thoughts on “Η Απελευθέρωση των Δωδεκανήσων σε φωτογραφικό υλικό.

  1. Φίλε Ιωάννη,

    μιας και ξέρω ότι μας επισκέπτεσαι,

    για έναν κάτοικο των Δωδεκανήσων αυτή η ανάρτηση έχει μεγαλύτερη σημασία.

    Αυτό μου δίνει το θάρρος να στην αφιερώσω σε σένα και σε όλους τους Δωδεκανήσιους.

    Να είστε όλοι καλά και πάντα με υγεία.

    Φιλικά / Λουκάς

  2. Σε σχόλιό μου σε προηγούμενη ανάρτηση αναφέρθηκα σε μια φωτογραφία, Είναι η πρώτη.

  3. Κανένα άτομο δεν είναι ικανό να σβήσει Ιστορικές Στιγμές ενός Εθνους σαν το Ελληνικό. Δημήτρης.

  4. Φίλε Δημήτρη , εάν δεν φύγει γρήγορα από την εξουσία ο Γιωργάκης θα καταφέρει να τα ξεχάσουν οι απόγονοί μας . Σε δυο-τρις γενιές θα έχουν «Δραγωνιστει».

  5. Φίλε μου,Γιωργακηδες και Κωστακηδες ερχονται και παρέρχονται,ευτυχώς.Το αίσχος της Δραγώνα,δεν είναι ουτε πρώτο,ουτε θα είναι τελευταίο.Αλλά μετα τη νύχτα ερχεται παντα το ξημέρωμα,μην εχεις καμία αμφιβολία γι’αυτό.Η Ελληνική μας ιστορία αυτό μας διδάσκει. Δημήτρης

  6. πραγματικα μεγαλειωδεις στιγμες.
    σημασια εχει η δευτερη φωτογραφια,τοτε που οι δημοσιοι αντρες γονατιζαν μπροστα στην σημαια,
    οχι οπως σημερα
    που την καινε στο πολυτεχνιο
    που την παιρνει ο αερας απο τις βραχονησιδες
    που την υψωνουν αναποδα στην βουλη
    που την προσβαλουν καθημερινα
    που οι δημοσιοι αντρες οχι μονο δεν γονατιζουν πια μπροστα της αλλα δεν την κοιτουν πλεον,απο ντροπη; ενοχες; ποιος ξερει;

  7. Φίλε Δημήτρη , ελπίζω να έμεινε λίγο απ’αυτό το ελληνικό φιλότιμο στους τωρινούς Ελληνες και να αντιδράσουν . Εγώ δεν θα μείνω με σταυρωτά χέρια , εάν έρθουν δύσκολες στιγμές θα είμαι στον δρόμο . Έτσι και αλλιώς το Απρίλη θα είμαι στην Ελλάδα .

  8. Φίλε Λουκά ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΟΥ. Μετά από μεγάλη απουσία από την Ελλάδα σήμερα μπόρεσα να δω το αφιέρωμα στα Δωδεκάνησα. Το υλικό είναι εξαιρετικό και δάκρυσα.

    Να κρατήσετε όλοι σας την εικόνα που άπαντες γονηπετείς αποδίδουν τιμή στην γαλανόλευκη. Να την έχεται σαν φυλακτό στην καρδιά σας για να θυμάστε ότι υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα που είναι έτοιμη να ματώσει και να θυσιαστεί για την Ελευθερία και την αξιοπρέπειά της.

    Εύχομαι να μ’ αξιώσει ο θεός και να μου δώσει κουράγιο αν χρειαστεί να τιμήσω την γαλανόλευκη ακόμα και αν το τίμημα θα είναι η ίδια μου η ζωή.

    Να είστε όλοι καλά και σας εύχομαι Καλή Ανάσταση.

    Και πάλι ευχαριστώ Φίλε.

Σχολιάστε