ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ

Με την πτώση F-16 θα ξεκινούσαν τον πόλεμο – Το σχέδιο εισβολής στον Έβρο


«Παίζει με τη φωτιά» η Άγκυρα στο Αιγαίο. Το σημερινό επεισόδιο με την πτήση των τουρκικών F-16 εντός της περιοχής που βαλλόταν με καταιγιστικά αντιαεροπορικά πυρά από την φρεγάτα ΑΙΓΑΙΟ, ήταν ουσιαστικά αντιγραφή του πρώτου μέρους του σχεδίου «Βαριοπούλα» που αποκαλύφθηκε πριν από είκοσι ημέρες και θα οδηγούσε τις τουρκικές δυνάμεις σε δεύτερο χρόνο να εισβάλουν στην Ελλάδα από τον Έβρο. Η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ που κυκλοφορεί αποκαλύπτει το δεύτερο μέρος το σχεδίου «Bαριοπούλα», το επιχειρησιακό σχέδιο του τουρκικού Γενικού Επιτελείου. Ιδού ένα μικρό τμήμα αυτού του σχεδίου που δημοσιεύεται ολόκληρο στην ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ:

«…To σχέδιο θα τίθετο σε εφαρμογή ημέρα Παρασκευή (ημέρα αργίας για τους Μουσουλμάνους), ώρα τρείς το πρωί με την ανάπτυξη των δυνάμεων των 4 Ταξιαρχιών της Στρατοχωροφυλακής που εδρεύουν μέσα στην Κωνσταντινούπολη. Οι άνδρες των Ταξιαρχιών της Στρατοχωροφυλακής θα καταλάμβαναν στρατηγικής σημασίας τοποθεσίες μέσα στην πόλη περιμένοντας το σύνθημα για την κινητοποίηση τους.

Την ίδια ημέρα οι Τούρκοι ιθύνοντας του Πραξικοπήματος σχεδίαζαν την κατάρριψη ενός τουρκικού μαχητικού κατηγορώντας την Ελλάδα ως υπαίτιο. Αξίζει να σημειωθεί ότι για την επίτευξη αυτού του στόχου είχε προβλεφθεί ακόμα και η κατάρριψη του τουρκικού μαχητικού από αεροσκάφος όπου ανήκε σε ειδικό Σμήνος της Αεροπορίας της Τουρκίας.

Με την πράξη αυτή θα κινητοποιούταν ο μηχανισμός των δημοσιογράφων που ήταν συμπαθούντες των Πραξικοπηματιών, οι οποίοι θα δημοσίευαν την είδηση στο διαδίκτυο, στις τηλεοράσεις, στο ραδιόφωνο στοχεύοντας στο εθνικιστικό συναίσθημα του τουρκικού λαού.

Η είδηση της κατάρριψης τουρκικού αεροπλάνου από ελληνικό μαχητικό, ακόμα και αυτό δεν ήταν αλήθεια και θα διαψευδόταν από την Ελλάδα, θα ήταν αρκετή για να ξεσηκώσει τα πλήθη, ειδικότερα δε τους υποστηρικτές του Κεμαλικού κατεστημένου, και τις οργανώσεις των Γκρίζων Λύκων οι οποίοι αριθμούν δεκάδες χιλιάδες μέλη.

Το πλέον κατάλληλο σημείο για την εισβολή και αποκοπή αυτού του μέρους του Νομού, είναι το σημείο βορείως της πόλης του Διδυμοτείχου και η προέλαση των δυνάμεων με κατεύθυνση προς τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα αποκόπτοντας το βόρειο μέρος του Νόμου έχοντας ως κάλυψη προς το Νότο τον παραπόταμο του Έβρου τον Ερυθροπόταμο/Ξηροπόταμο.

Στο συγκεκριμένο σημείο το ποτάμι είναι ιδιαίτερα στενό (μόλις μερικές δεκάδες μέτρα), ενώ στην τουρκική πλευρά υπάρχουν μικρές νησίδες οι οποίες συμβάλλουν στην ευκολότερη διάβαση του ποταμού. Η περιοχή μεταξύ των χωριών Ισαάκιο,  Πραγγίων και Πετράδες προσφέρει επαρκή χώρο (απαιτείται χώρος εύρους 700 μέτρων για την εξόρμηση δύο λόχων) για την ανάπτυξη του πρώτου κύματος της 4ης Μ/Κ Ταξιαρχίας Πεζικού και της 10ης ΤΘ Ταξιαρχίας.  Συνολικά απαιτούνται 2000 μέτρα μέτωπο στο ποτάμι για την επιτιθέμενη Ταξιαρχία. Αρχικά θα αποστέλλονταν τα ελαφρά θωρακισμένα οχήματα 4X4 Cobra, τα οποία είναι αμφίβια και μπορούν να περάσουν το ποτάμι χωρίς δυσκολία με σκοπό να ελέγξουν την περιοχή σε απόσταση 1,5 χλμ από την ελληνική όχθη.

Τα οχήματα αυτά είναι εξοπλισμένα με πολυβόλο 7,62 ή 12,7 χλστ, ενώ μπορούν να φέρουν και αντιαρματικούς πυραύλους. Στόχος τους η εκκαθάριση της ελληνικής όχθης, ώστε να μπορέσει να ακολουθήσει το πρώτο κύμα των αρμάτων μάχης και των ΤΟΜΠ/ΤΟΜΑ.

Με βάση τη διαμόρφωση της ελληνικής όχθης στην περιοχή αυτή, οι Τούρκοι θα μπορούσαν να περάσουν από δύο τουλάχιστον σημεία διεκπεραιώνοντας δύο τάγματα ταυτοχρόνως. Το πρώτο Τάγμα μεταξύ των χωριών  Ισάακιο και Πραγγίο και το δεύτερο μεταξύ των χωριών Πραγγίου και Πετράδες…»

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

4 thoughts on “Με την πτώση F-16 θα ξεκινούσαν τον πόλεμο – Το σχέδιο εισβολής στον Έβρο

  1. Το σχέδιο παραείναι αισιόδοξο, για να είναι αληθινό!
    Μιλάνε για ενδεχόμενη εισβολή και πολεμικές επιχειρήσεις μικρής κλίμακας, με σκοπό τον εξαναγκασμό και τις διαπραγματεύσεις.
    Εγώ έχω να πω, ότι ο σκοπός είναι να μην ανοίξει η πόρτα του «φρενοκομείου»- τότε θα γίνει η κόλαση του Δάντη εκατέρωθεν των συνόρων. Σιγά να μην νομίζουν ότι θα επαναληφθεί το φιάσκο του 74!!
    Μια παράμετρος μόνο (απ’ τις πολλές) που δεν υπάρχει στο σχέδιο- τα Απάτσι θα έκαναν πάρτυ μάλλον…

  2. Φίλε Εβρίτη καλά λογικά μιλάς. Αλλά τήν ώρα τής τουρκικής μα…..ας. Ο GEOFRY PAPANDREOU τήν κρίσιμη ώρα θά κάνει ΚΥΣΕΑ στά υπόγεια τού πενταγώνου καί νά απελευθερώσει κανόνες εμπλοκής [διαταγή ΠΥΡ] ή θά αποκρούει τήν Τούρκικη επίθεση μέ ….διαβήματα στόν ΟΗΕ ΝΑΤΟ ΣΑ; Έχεις υπόψη σου στό you tube. Ένα βίντεοφωτομοντάζ : Ν Χαντζηνικολάου νά μεταδίδει ειδήσεις καίεκείνη τήν νά πληροφορεί και πληροφορείται ότι χάθηκε ή επαφή μέ Αλεξανδρούπολη καί γίνονται σύγκρουσεις μέ τούρκους καί ότι γίνεται εσπευσμένο ΚΥΣΕΑ…. ΘΑ ΤΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΑΣ ΕΤΟΙΜΑΖΟΜΑΣΤΕ……..

  3. ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΕΜΑΛΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΙΧΝΑΝ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΕΝΤΟΓΑΝ ΘΑ ΕΚΑΝΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ………….

  4. ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΑΤΣΙ ΑΛΛΑ ΤΑ F 16 TA A 7 ΤΑ ΟΚΤΑΙΝΤΖΕΡ TA OSAK TA RM 70 TA MLRS Ο ΄΄ ΑΡΘΟΥΡΟΣ ΄ ΄ ΤΑ ΜΙΡΑΖ ΜΕ ΤΟΥΣ SCALP OI TOW MILAN TA PZH M 109 ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΥΠΟΨΙΝ . Ο ΕΒΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΓΩΝΙΚΟ . Η ΔΥΝΑΜΗ ΠΥΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ Η ΠΛΗΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΟΠΛΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ Η ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΕΙΝΑΙ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΚΑΙ Η ΔΙΑΠΟΡΑ ΝΑΡΚΩΝ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Η ΕΥΚΟΛΗ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ ΑΡΜΑΤΩΝ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΚΟΙΛΑΔΑ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΠΛΕΟΝΕΚΤΗΜΑ ΣΤΟΝ ΕΠΙΤΗΘΕΜΕΝΟ ΑΛΛΑ ΣΤΟΝ ΑΜΥΝΟΜΕΝΟ . ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΑΤΑΔΡΟΜΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΔΥΣΚΟΛΟ ΓΙΑΤΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΟΝΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΜΗΧΑΝΟΚΙΝΗΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΧΩΡΟΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΑΣΧΕΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΟΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΘΕ ΣΠΙΘΑΜΗΣ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ ΠΡΑΓΜΑ ΔΥΣΚΟΛΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΑΛΟ . ΚΑΙ ΑΜΦΙΒΑΛΩ ΟΤΙ ΘΑ ΡΙΨΟΚΥΝΔΗΝΕΨΟΥΝ ΜΕΓΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΣΧΩΡΗΣΟΥΝ
    ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ ΧΩΡΙΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΑΦΟΥ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ ΠΥΡΟΜΑΧΙΚΩΝ ΤΡΟΦΗΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΒΑΡΕΩΝ ΟΠΛΩΝ ΠΥΡΟΒΟΛΙΚΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΚΑΙ ΟΧΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΑΛΟΥ. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΧΕΙ ΔΙΔΑΞΕΙ ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΔΕΝ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΟ. ΜΗΝ ΑΚΟΥΤΕ ΓΙΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΟΥΤΕ ΚΑΤΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ . ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΙΓΥΠΤΟΣ ΟΥΤΕ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΟΛΕΜΑΜΕ ΕΞΙ ΜΕΡΕΣ ΑΛΛΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΑΣ ΣΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ .

Σχολιάστε