ΕΛΛΑΔΑ

Τάδε έφη…Ιωάννης Καποδίστριας.


Επειδή το τελευταίο χρονικό διάστημα οι περικοπές πάνε…σύννεφο, ας θυμηθούνε οι Έλληνες πολιτικοί τι έπρεπε πρωτίστως να πράξουν…

«Ελπίζω ότι όσοι εξ’ υμών συμμετάσχουν εις την Κυβέρνησιν θέλουν γνωρίσει μεθ’ εμού ότι εις τας παρούσας περιπτώσεις, όσοι ευρίσκονται εις δημόσια υπουργήματα δεν είναι δυνατόν να λαμβάνουν μισθούς αναλόγως με τον βαθμό του υψηλού υπουργήματός των και με τας εκδουλεύσεις των, αλλά ότι οι μισθοί ούτοι πρέπει να αναλογούν ακριβώς με τα χρηματικά μέσα, τα οποία έχει η Κυβέρνησις εις την εξουσίαν της.»

«…εφ’όσον τα ιδιαίτερα εισοδήματά μου αρκούν διά να ζήσω, αρνούμαι να εγγίσω μέχρι και του οβολού τα δημόσια χρήματα, ενώ ευρισκόμεθα εις το μέσον ερειπίων και ανθρώπων βυθισμένων εις εσχάτην πενίαν».

Ιωάννης Καποδίστριας
Πρώτος Κυβερνήτης της Ελλάδος, προς την Δ/ Εθνοσυνέλευση

…και για αυτό ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ.

7 thoughts on “Τάδε έφη…Ιωάννης Καποδίστριας.

  1. Ο Καποδίστριας είναι ακόμα η ψυχή της Ελλάδας. Δεν πέθανε και ούτε πρόκειται να πεθάνει.

  2. ΕΝΑΣ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΣ ,ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΠΛΑΣΤΗΡΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ , ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΓΛΥΤΩΣΟΥΜΕ , ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΤΟΥΜΑΖΟΥΝ , ΕΠ ΟΜΟΥ ΑΡΜ ,ΚΑΙ ΕΣΩ , ΕΤΟΙΜΟΙ , ……………

  3. Δεν μπορεί να μην συγκινεί κάθε ελληνική καρδιά η περίπτωση Καποδίστρια. Οι διηγήσεις και τα κείμενα φανερώνουν άνθρωπο με ηυξημένη την αίσθηση του καθήκοντος και της ηθικής.Τα γραφεία και η κατοικία του στο Ναύπλιο ήταν σε κακά χάλια. Κάλεσε λοιπόν τεχνίτες να τα επισκευάσουν και να τα βάψουν. Τοτε ο μινίστρος των οικονομικών του είπε ότι στο δημόσιο ταμείο δεν έχει παρά μία δραχμή. Ο Καποδίστριας χαμογέλασε συγκαταβατικά και έδωσε εντολή στον παριστάμενο αδελφό του -δεν θυμάμαι αν ήταν ο Αυγουστίνος ή ο Βιάρος- να καταβάλει τη δαπάνη από τα οικογενειακά εισοδήματα.Ο Καποδίστριας ήταν ένας από τους επιφανέστερους πολιτικούς της τότε Ευρώπης. Πέρα από τη θητεία του ως υπουργού εξωτερικών της Ρωσίας , ήταν αυτός που έφτιαξε το σύνταγμα της Ελβετίας μετά από πρόσκληση του φίλου του Εϋνάρδου και λέγεται ότι αυτό το πρότυπο ήταν το όραμά του για την Ελλάδα. Κατόπιν αυτών πώς να μη δολοφονηθεί ;

  4. Ο Καποδίστριας εφόσον τον μελετάμε είναι ζωντανός και δίπλα μας. Λουκά, Κώστα και Γιώργο, εμείς είμαστε οι κληρονόμοι του. Εμείς έχουμε τώρα την ευθύνη. Λουκά, θα σου ήμουν ευνγόμων αν βάλεις και άλλα άρθρα για τον Καποδίστρια και τον Ρήγα.

  5. Ευχαριστώ Λουκά που δημοσιεύεις ανά καιρούς αυτά που σου στέλνω…είναι καλό να θυμόμαστε λίγο αυτούς τους σπουδαίους ανθρώπους που ήταν χρόνια μπροστά από την εποχή τους….

    Καλημέρα σε όλους…

  6. Γεια σου Άρη.

    Όλα όσα μου στέλνεις κατά καιρούς είναι ενδιαφέροντα.
    Αν ήξερα να έβαζα και τα power point που μου στέλνεις όπως και ορισμένα videos που δεν είναι του you-tube θα έπεφτε πολύ γέλιο.

    Απορώ ποιος σου τα στέλνει ή που τα βρίσκεις…

    (Καλή η πίτσα τελικά??? χαχαχαχα – σε έψαλε η Μαρία σπίτι?)

    Τα λέμε / Λουκάς

Σχολιάστε