ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ / ΕΛΛΑΔΑ / ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ / ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Ο Ναύαρχος Λυμπέρης από την Κατερίνη: «Κρυμμένη η τότε πολιτική ηγεσία της Ελλάδας στην κρίση των Ιμίων»


Στην Κατερίνη μίλησε απόψε ο Ναύαρχος ε.α και επίτιμος ΑΓΕΕΘΑ Χρήστος Λυμπέρης, καλεσμένος της σχολής γονέων Κατερίνης, με θέμα : «Χειρισμοί κρίσεων – ΊΜΙΑ 14 χρόνια μετά…»

Ο Ναύαρχος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων με γλαφυρό τρόπο στην κρίση της 30ης Ιανουαρίου του 1996, όταν η ανυπαρξία της τότε πολιτικής ηγεσίας επέτρεψε τους Τούρκους να κάνουν επέμβαση και να καταλάβουν Ελληνικό έδαφος, καθιστώντας από τότε τα Ίμια γκρίζα ζώνη.
«Η τότε πολιτική ηγεσία ήταν κρυμμένη και διαπραγματεύονταν με τους Αμερικάνους» είπε ο Ναύαρχος, «ενώ οι ένοπλες δυνάμεις περίμεναν εντολές για να χτυπήσουν τους Τούρκους και είχαν τη δυνατότητα τότε να καταφέρουν ισχυρότατο πλήγμα στον εχθρό». Άλλα οι πολιτικοί της τότε κυβέρνησης δεν ήθελαν με τίποτα να επέλθει σύγκρουση, αφού ο τότε υπουργός εξωτερικών έλεγε ότι τη σημαία που υπέστειλαν οι Τούρκοι από τα Ίμια θα πούμε ότι την πήρε ο αέρας και αργότερα ο τότε πρωθυπουργός Σημίτης βγήκε να ευχαριστήσει τους Αμερικάνους από το βήμα της Ελληνικής βουλής για τη βραδιά της ντροπής.

«Κανένας από την κυβέρνηση δεν εμφανίσθηκε στο πεντάγωνο κατά τη διάρκεια της κρίσης των Ιμίων με τους Τούρκους, ενώ μάταια οι Ελληνικές ένοπλες δυνάμεις περίμεναν εντολές» τόνισε ο Ναύαρχος.

ΠΗΓΗ

1 thoughts on “Ο Ναύαρχος Λυμπέρης από την Κατερίνη: «Κρυμμένη η τότε πολιτική ηγεσία της Ελλάδας στην κρίση των Ιμίων»

  1. Νομίζω ότι τούτα τα πιο κάτω απαντούν μερικώς στο ζήτημα.
    Περί Ιμίων. Ότι προδοσία έγινε τότε επί Κεμάλ και Βενιζέλου, έγινε και το 1996 με τον Εβραίο εγκάθετο του διεθνούς Βαβυλώνιου τερατουργήματος:

    Έτσι λοιπόν λέω:

    ////////////////////////////////////////////////////////
    Το έχω ξανά πει ότι, κατά τη γνώμη μου –δεν φταίει ο κεμαλισμός.

    Αν μελετήσουμε την ιστορία του Κεμάλ με αυτή του Βενιζέλου, προφανώς υπήρχε συνεννόηση μεταξύ των δυο ανδρών. Το όλο εγχείρημα το ανέτρεψαν οι βασιλικοί, άρα οι Γερμανόφιλοι…

    Ούτε αυτό είναι η καθαυτού πραγματικότητα. τι θα πει Γερμανόφιλοι και τέτοια, οι μεγάλοι απ’ τα μεγάλα σαλόνια ανά τον κόσμο ήταν και είναι αυτοί που σαμποτάρουν τις όποιες προσπάθειες ενοποίησης της ανθρωπότητας.

    Όσο για τη μεγάλη ελληνιστική ιδέα, φυσικά και δεν είχε ποτέ εθνικά ή να πούμε – [εθνικιστικές βλέψεις], το ζήτημα ήταν καταφερθεί η νέα εθνοκρατική Ελληνική ολοκλήρωση εκεί ακριβώς που ενταφιάστηκε –στην Ιωνία.

    Η εθνική αν θέλεις, μεγάλη ιδέα, ήταν να εξασφαλίσουμε πληθυσμό ώστε να έχουμε ως [ιδέα κι όχι εθνότητα] μεγαλύτερη απήχηση στη διεθνή κοινότητα

    να εδραιώσουμε εκ νέου την Πλατωνική –Αριστοτελική –[πανανθρώπινη σχολή]

    σε νέα σύγχρονή βάση πια για το πανανθρώπινο γίγνεσθαι,

    ώστε να ανατρέψουμε ακριβώς αυτό που κατάφερε η ιουδαϊκή σχολή πως και καλά, τα μεν παιδιά είναι περιούσια έναντι των άλλων παιδιών τα μιάσματα…

    Αλλά προφανώς μια σχολή δεν χρειάζεται πλήθος, όπως λέει ο πολεμοχαρής καπιταλιστής Νταβούτογλου –προφανώς εργαλείο του ιουδαϊσμού,

    ακόμα και ένα άτομο, όταν έχει ξεπεράσει το Εγώ του –είναι δυνατόν να πείσει ολόκληρη την ανθρωπότητα για τις σωστές του σκέψεις.

    Επομένως πάνε περίπατο οι μεγάλες αυτοκρατορίες.

    Αυτή ΕΙΝΑΙ η δύναμη της Πλατωνικής Αριστοτελικής σχολής

    –η γνώση ότι και ό,τι Είμαστε όλοι ίσοι. με τις ίδιες ανάγκες και απαιτήσεις για τη ζωή μας.

    Κι ότι αυτή η γνώση σίγουρα έχει τουλάχιστον 95% αποδοχή απ’ ολόκληρη την ανθρωπότητα, σε αντίθεση με την ιουδαϊκή καπιταλιστική τακτική, με τα περιούσια παιδιά της και τα μιάσματα…

    Να είστε σίγουροι επομένως ό,τι ως Ιδέα και ως γνώση –με την Πλατωνική –Αριστοτελική σχολή έχουμε ολόκληρη την ανθρωπότητα με το μέρος μας.

    Στήνουμε επιτέλους τον άνθρωπο

    –ολόκληρη την Ανθρωπότητα.

    Και για να μη ξεχνιόμαστε:

    να δικαιωθεί και ο αγώνας αυτών των φουκαράδων Μεταναστών που κάνουν απεργία πείνας για να αναγνωριστούν ως άνθρωποι κι όχι ως ξένοι.

    Κι αυτοί οι ίδιοι είναι που θα στηρίξουν την Ελληνιστική μας ιδέα να καταργήσουμε τα καθεστώτα στους τόπους τους ώστε να σταματήσει η φυγή του κόσμου επειδή μερικοί σεΐχες ή φύλαρχοι σαν τον Γκαντάφι, νόμισαν πως αυτοί αξίζουν κι όλοι οι άλλοι πρέπει να πεθαίνουν μάλιστα γι’ αυτούς… με αγαπάει ο κόσμος, πετάει τις σπόντες ο ανόητος Γκαντάφι… δεν λέει ότι τους χρυσώνει με τα τόσα κλεμμένα που έχει,

    μπορεί να εξαγοράζει ακόμα και πεθαμένους, παρά μιλάει για αγάπες και τρίχες για τριχιές να τον δέσουμε χειροπόδαρα…

    Επομένως η κύρια [ελληνιστική ιδέα], από ιδεολογικής διάστασης, δεν ήταν οι κατακτήσεις αλλά τουλάχιστον τόσο ελληνόφωνο πληθυσμό ώστε να υπάρχει αρκετή [λαϊκή δύναμη] για να επηρεάζουμε τις διεθνείς εξελίξεις προς εκείνη την κατεύθυνση που είχαν θέσει οι ίδιοι οι διδάσκαλοι Πλάτων και Αριστοτέλης, να ενωθεί ο κόσμος ανά τον πλανήτη χωρίς εξουσιαστές δοβλέτια και τσιφλικάτα

    Το δίκαιο του Ελληνισμού,

    Των ελεύθερων απλών και δίκαιων ανθρώπων σε τούτο τον πλανήτη,

    δεν μπορεί παρά να νικήσει. –
    ////////////////////////////////////////////////////////

    Επομένως, αν πράγματι έχουμε πανανθρώπινο Τσαγανό, το Ναύαρχο Λυμπέρη και τόσους άλλους γνώστες της Βαβυλωνίας απ’ τη μεριά μας, και τόσους άλλους απ’ την μεριά της Τουρκίας, οφείλουν να έρθουν σε επαφή ώστε να δημιουργήσουν κομάντος να ξαποστείλουμε όλους τους εγκάθετους απ’ όλα τα κόμματα να απομονώσουμε όλους τους μασόνους αρχιερείς και απ’ τα δυο ιερατεία [Χριστιανών και μωαμεθανών [του κώλου όλα βέβαια] για να απελευθερώσουμε την ανθρωπότητα, με πρώτη την ίδια τη βόρεια Ευρώπη που οι λαοί τους έχουν άγρια μεσάνυχτα και είναι σε χειρότερη κατάσταση απ’ αυτή που ο Πλάτων μιλούσε για την Ιστορία των Σπηλαίων.
    Έτσι λοιπόν θα απαντήσουμε με πράξεις, στο ερώτημα [που πάμε και τι κάνουμε]

Σχολιάστε